Made in Mechelen starter van de week: Schoenen Jules kleedt ook grote voeten

 

Auteur: Bart De Bruyn – 10 april 2017

Bron: Made in Mechelen

Webshop: Schoenen Jules

Mensen die leven op grote voet, vinden niet meteen het gepaste schoeisel. Jules Deleersnijder, geboren en getogen in Boom, speelt daar met zijn nieuwe zaak Schoenen Jules helemaal op in. “Ik heb zelf schoenmaat 47, wat het altijd moeilijk maakt om een moderne en modieuze schoen te vinden. Dat probleem dat ongetwijfeld vele individuen hebben, wil ik nu de wereld uit helpen”, zegt de 22-jarige ondernemer, die kmo-management aan de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen studeerde. Sinds 3 april is de webshop online. Tijdens het weekend van 6 en 7 mei opent ook winkel Schoenen Jules de deuren.

Jules Deleersnijder komt uit een familie van ondernemers. “Mijn grootvader startte 58 jaar geleden met een kledingzaak die nu aan de derde generatie toe is. Mijn mama heeft al 28 jaar een zaak in lederwaren en ook mijn vader is zelfstandig handelaar. Het ondernemen is me dus met de paplepel meegegeven.” Dat resulteert in een eigen winkel, gespecialiseerd in grote schoenmaten. “Voor dames bieden we schoenen aan van maat 36 tot en met 45. Mannen kunnen hier terecht voor de schoenmaten 40 tot en met 52.” Schoenen Jules streeft ernaar om een groot assortiment aan te bieden. “Van die grote maten hebben we merken van verschillende prijsklassen. Zo verkopen we schoenen van 70 euro, maar evengoed van 250 euro bijvoorbeeld. Klanten kunnen hier natuurlijk ook voor de gebruikelijke maten terecht.”
Met zijn zaak in de Hoogstraat wil Jules Deleersnijder het Boomse winkelleven mee nieuw leven inblazen. “Ik ken verhalen van vroeger en weet hoe het hier toen was. Ik denk dat het een extra uitdaging is om Boom opnieuw van een bloeiend winkelcentrum te voorzien, zowel met bestaande als met nieuwe winkels en projecten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *