Kleinzoon maakt ‘Van den Bril-straat’ compleet

BEN CONAERTS – BOOM 26/04/2017 – 03u26
Bron: hln.be

JULES (22) START MET SCHOENWINKEL IN HOOGSTRAAT

Boom krijgt weer een schoenwinkel. Jules Deleersnijder (22), een kleinzoon van wijlen Augustijn Van Den Bril, opent over tien dagen Schoenen Jules in de Hoogstraat. Opvallend is dat de zaak zich extra specialiseert in grote maten: voor heren tot en met 52, voor dames tot en met 45.

Jules, kleinzoon van wijlen Augustijn Van Den Bril, in zijn winkel, die over tien dagen opent. – Foto Klaas De Scheirder

Sinds Schoenen Torfs uit Boom wegtrok, moet het centrum het stellen zonder schoenwinkel. Maar daar brengt Jules Deleersnijder binnenkort verandering in. Op zaterdag 6 mei opent de 22-jarige Bomenaar Schoenen Jules, een schoenwinkel die gespecialiseerd is in grote maten. “Ik heb zelf schoenmaat 47. Ik weet uit ervaring hoe moeilijk het is om een moderne en modieuze schoen te vinden in zulke grote maten. Dat probleem wil ik nu de wereld uit helpen. Wie bij ons binnenkomt met een grote maat, gaat uit een ruim aanbod kunnen kiezen, in alle mogelijke prijscategorieën. We hebben merken als Floris Van Bommel, Ambiorix, Lloyd en zelfs een eigen merk van Schoenen Jules. Dat zijn sportievere herenschoenen die ik samen met de fabrikant heb samengesteld en die verkrijgbaar zijn van maat 46 tot 52. Maar we beperken ons in de zaak zeker niet alleen tot de grote maten. Voor dames gaan we van 36 tot en met 45, voor heren van 40 tot en met 52.”

Ondernemers

Jules komt uit een familie van ondernemers. Zijn grootvader, wijlen Augustijn Van Den Bril, startte 58 jaar geleden met zijn kledingwinkel Van den Bril. Zijn moeder, Kristine Van Den Bril, is al 28 jaar zaakvoerder van Picobello. Jules’ neef, Michaël Van Den Bril, heeft intussen al zo’n drie jaar Van den Bril Mode onder zijn hoede. Omdat al die winkels gevestigd zijn in de Hoogstraat, wordt in de volksmond weleens gesproken over de ‘Van den Bril-straat’.

Derde generatie

“Samen met Michaël maak ik deel uit van de derde generatie”, vertelt Jules. “Mijn grootvader is altijd mijn grote inspiratiebron. Al van jongs af aan wilde ik in zijn voetsporen treden en een eigen zaak starten. Precies daarom ben ik KMO-management gaan studeren aan de Karel de Grote Hogeschool. Tijdens mijn opleiding heb ik drie maand stage kunnen lopen bij Ambiorix in Tongeren. Daar heb ik veel respect gekregen voor de schoenmakerij en de kneepjes van het vak geleerd.”

‘Schoenen Jules’ zal zich vestigen in de Hoogstraat 9, waar voordien kledingwinkel Brochilo zich bevond. Het oude pand werd helemaal afgebroken en heeft plaats geruimd voor een nieuwbouw. “Het is de perfecte ligging, vlak tegenover de zaak van mijn moeder, die me dus steeds kan ondersteunen waar nodig”, zegt Jules. “We vullen hier elkaar ook perfect aan. Vroeger zei men weleens: ‘Je kan in de Hoogstraat een hele nieuwe outfit gaan kopen, behalve de schoenen.’ Dat kan binnenkort dus ook. Ik ken de verhalen van vroeger, over de glorieperiode van de Hoogstraat, en ik ben ervan overtuigd dat we deze straat terug nieuw leven kunnen inblazen. Ik kijk ernaar uit om daar aan mee te werken.”

Alle info over Schoenen Jules is te vinden op de website www.schoenenjules.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *