K.S.K. HEIST vs K. RUPEL BOOM F.C.

1 — 0 Locatie -

1

K.S.K. Heist

Winst

0

K. Rupel Boom F.C.

Verlies

07/09/2019 | 20:00
-

Samenvatting

Adres

Lostraat 50 te 2220 Heist-Op-Den-Berg

Gemeentelijk Sportcentrum

Voorbeschouwing

Kunnen onze Boomkes na het thuisverlies tegen titelkandidaat Deinze de nul van het bord vegen? Alle supporters op post om de jongens van Greg Vanderidt hierin te steunen !

We spraken T1 Greg Vanderidt kort tijdens de rust van de wedstrijd van de Beloften op vrijdagavond. (n.v.d.r. eindstand Beloften Rupel Boom – SK Heist 1-1)

Greg, graag een korte terugblik op de partij tegen Deinze.

G.V.: “Ik blijf het spijtig vinden dat we puntenloos bleven want na de analyse van de wedstrijdbeelden bleek dat we er veel meer hadden kunnen uithalen. Door uit positie te lopen kort na de rust werd al het goede van de eerste helft teniet gedaan.”
“En tien sluwe ervaren Deinzenaars pakten het dan goed aan. Wij vonden de vrije man niet. Er werd nagelaten te tonen dat Rupel Boom wel degelijk kan voetballen maar dat was precies wat er vergeten werd, namelijk voetballen tegen tien. Een goede les, dat wel.”

En dan nu Heist dat sterk uitpakte bij FC Luik.

G.V.: “Ik schat Heist veel hoger in dan vorig seizoen. Veel meer balvastheid, snelheid, organisatie en met een stevige defensie bleek ook in de voorbereiding dat Heist weinig goals slikt. En de 0-3 in Luik zal hen ook wel een serieuze boost geven.”
“Maar onze ploeg is ook extra gemotiveerd om het één en ander recht te zetten. Wij mogen niet rekenen en elke wedstrijd voluit voor puntenwinst gaan maar wel met meer overleg en slimheid.”

Vorige week viel doelman Deloose uit. Wat is het verdict?

G.V.: “Stefan zal enkele weken aan de kant moeten blijven met een scheur aan de aanhechting van de spier.”

Nog nieuws uit de gekwetstenboeg?

G.V.: “Jens De Paepe hervat 60 minuten met de beloften. Goed werk van onze medische staf. Joren Geudens gaat dinsdag onder het mes voor zijn afgescheurde kruisband van de knie.”

Succes!

Ziekenboeg

Jens De Paepe hervat met de beloften.
De blessure van Yannis Augustynen lijkt ook achter de rug te liggen.
Stefan Deloose is out met een spierblessure.
Joren Geudens wordt dinsdag aan de knie geopereerd.

Weetjes

Selectie K.Rupel Boom FC

Er zal worden gekozen uit Figys, Vlogaert, Daeseleire, Kesteleyn, Somers, Mambabua, Farin, Spaenhoven, Put, Rubanguka, Jaeken, Van Der Brempt, Vereeck, Bouhajra, Augustynen, Schaessens, Siebens, Laureys, Van Nuffel en Binst.

Voorbeschouwing tegenstrever

Wedstrijdverslag

Voetbal, het is een mooie sport. Soms kan ze echter onnoemelijk hard en oneerlijk zijn. Dat ondervonden de Boomkes in de uitwedstrijd naar Heist-Op-Den-Berg. Het was een avond waarin alles tegenzat wat maar kon tegenzitten en dan keer je puntenloos huiswaarts.

Rupel Boom begon veelbelovend. Een vlotte aanval over Dimitri Daeseleire kwam bij Nico Binst. Zijn aflegger kwam bij Yannick Put terecht. Het schot werd afgeblokt. Heist was nog niet gevaarlijk geweest tot Gendebien plots uithaalde van buiten de zestien. Hij knalde recht op Fréderic Farin die de bal op de arm kreeg. Vanop zo’n korte afstand steeds een aangeschoten bal, maar met de ‘nieuwe’ handsbalregel een strafschop. Zo oordeelde ook de scheidsrechter. Misschien verdedigbaar op het moment zelf, maar niet meer als we de beslissingen die hierop volgden analyseren. Odutayo zei dankjewel en plaatste de 1-0 op het bord. Rupel Boom was volledig van slag door de tegenslag en verloor de slag op het middenveld. Gelukkig had Maxim Figys een goede reflex in petto op een scherpe voorzet van Bamona. Diezelfde Bamona ging even later randje buitenspel alleen op doel af. Maxim Figys pareerde net voldoende en de bal ging via de paal in het zijnet. Greg Vanderidt greep in en bracht Ruben Kesteleyn in voor Steve Rubanguka. Het bleek een goede keuze want Ruben bracht meteen meer schwung in het elftal. Op slag van rust kreeg scheidsrechter Timmermans de woede van het Boomse publiek over zich heen. Yannis Augustynen wou een bal opnieuw voor doel koppen. Thuisspeler Wijns dacht hier anders over en duwde hem prompt tegen de grond. Onvoldoende voor een strafschop blijkbaar. Op dan maar naar de kleedkamer.

Na rust zagen we een sterk Rupel Boom dat Heist helemaal vastzette op eigen helft. Nick Spaenhoven bracht de bal voor doel. Yannis Augustynen dook in zijn gekende stijl op in de zestien. Zijn staalharde kopbal ging tegen de staak. Even later knalde Yannick Put de bal vanop 25 meter richting bovenhoek. Van Aerschot pakte uit met de eerste van een reeks knappe reddingen. Ondertussen kon Heist nog een keer prikken. Gendebien stuitte echter op Maxime Figys na een knappe dribbel van Bamona. En dan, weer tijd voor de scheidsrechter om in de kijker te lopen. Jaric Schaessens brak door op rechts en schakelde wat mensen uit. Hij kapte zich voorbij de laatste verdediger en werd voor hij kon trappen gehaakt in de zestien. Een loepzuivere strafschop die getoond kan worden bij de theorielessen van de scheidsrechtersopleiding bij de KBVB. Timmermans slaagde er toch maar in om hem niet op de stip te leggen. Wraakroepend als je dan terugkijkt naar de strafschop die hij aan de overkant wel gretig toekende. Rupel Boom bleef proberen. Ruben Kesteleyn haalde de achterlijn. Zijn voorzet bereikte Mateo Siebens die laagvallend zijn kopbal goed kon plaatsen. Van Aerschot haalde de bal er met een kattensprong uit. Dan kon Jaric Schaessens voorzetten. Aan de tweede paal werkte Ruben Kesteleyn puik af vanuit een scherpe hoek. Deze keer kon Webers de bal van de lijn halen. En de Van Aerschot show ging rustig verder. Hij haalde met een knappe reflex een kopbal Yannis Augustynen van onder de lat. Heist kwam nog een keer uit de omknelling. Absisan trapte een vrije schop knap op bovenkant kruising. Ook de slotfase leverde geen verdiende gelijkmaker op voor Rupel Boom. Fréderic Farin kopte naar doel. De Heistste verdediging en doelman waren eindelijk verslagen. Doch deze keer spatte de bal op de lat. Het laatste wapenfeit van de wedstrijd kwam van Nico Binst. Diens schot werd – hoe kan het ook anders – uit doel geranseld door Van Aerschot die met een gelukje net op de juiste plaats stond op een nieuwe voorzet van Jaric Schaessens.

Gevleide zege voor de thuisploeg, die 6 op 6 pakt. In schril contrast met de 0 op 6 van de Boomkes. Het doelhout, een ijzersterke thuisdoelman en een scheidsrechter die zijn dagje niet had … Het zijn teveel factoren die tegenzaten om een wedstrijd te kunnen winnen. Rupel Boom moet zich optrekken aan de sterke tweede helft die het speelde. Volgende week staat er met het sterke Seraing alweer een loodzware klip op het programma. Supporters allen op post!

Wedstrijdverslag tegenstrever

Kranten

Video

Opstelling thuisploeg

1.Fré Van Aerschot, 2.David Wijns, 3.Bart Webers, 5.Jawad Absisan, 8.Redouan Benhamou, 9.Henry Odutayo (90′ 13.Nicolas Orye), 11.Florian Gendebien (85′ 7.Bernardinho Tetteh Osah), 14.Thomas Englebert, 15.Roel Tambeur, 17.Cédric Mateso-Liongola (61′ 22.Thomas Regnier) en 45.Leslie Bamona Lubelu).

Opstelling KRBFC

31.Maxim Figys, 2.Dimitri Daeseleire, 5.Frédéric Farin, 8.Steve Rubanguka (32′ 4.Ruben Kesteleyn), 9.Nico Binst, 14.Seppe Somers (46′ 6.Jonathan Mambabua), 20.Jonas Laureys (77′ 27.Mateo Siebens), 22.Nick Spaenhoven, 24.Yannick Put, 32.Jaric Schaessens en 39.Yannis Augustynen.
Bleven op de bank: 1.Tony Vlogaert, 17.Max Van Der Brempt, 18.Michiel Jaeken en 72.Simon Vereeck.

Gele kaarten thuisploeg

39′ Jawad Absisan
78′ Henry Odutayo

Gele kaarten KRBFC

29′ Yannick Put
81′ Frédéric Farin

Rode kaarten thuisploeg

Rode kaarten KRBFC

Doelpunten

08′  1-0  Henry Odutayo (strafschop na aangeschoten hands)

Scheidsrechter

Jonas TIMMERMANS

Assistent scheidsrechters

Jonas WILLEMS en Toon VALGAEREN

Locatie

-