K. RUPEL BOOM F.C. vs OLYMPIC CHARLEROI C.F.

2 — 0 Locatie -

2

K. Rupel Boom F.C.

Winst

0

OLYMPIC CHARLEROI C.F.

Verlies

22/09/2019 | 15:00
-

Samenvatting

Voorbeschouwing

Greg, tegen Deinze stuitte Rupel Boom op een ervaren, uitgekookt elftal. In Heist liet Dame Fortuna onze jongens in de steek tijdens een knappe tweede helft. Op bezoek bij Seraing werd het een ongelijke individuele strijd tegen profs waaronder zelfs enkele internationals. Tijd om die nul van het bord te vegen?

G.V.: “Er is geen enkele reden dat het een obsessie gaat worden om die nul weg te vegen. Als je met de daver op het lijf speelt, lukt het meestal niet.”
“Ik eis dat de jongens spelen zoals ze trainen, met veel goesting en met voetballend vermogen, zoals we in Heist lieten zien.”
“Ook het feit dat we tegen profclubs als Deinze en Seraing met ongelijke wapens zouden strijden mag mijn inziens geen excuus zijn, maar een motivatie om ons te tonen!”
“Wij hebben kwaliteit, trainen hard, bereiden ons goed voor en zijn klaar voor de strijd !!!”

Wat weet je van de komende tegenstander?

G.V.: “3 wedstrijden, 9 op 9, doelsaldo +3, 2 maal de nul gehouden … dit zegt genoeg eigenlijk.”
“Olympic baseert zich op een uitstekende organisatie, speelt met zeer veel inzet en beschikt over een aantal spelers met ervaring die het verschil kunnen maken.”
“Bovendien is de fusie met Châtelet-Farciennes met de recente uitslagen meer dan geslaagd en vertoeven ze momenteel op een wolk met die gedeelde eerste plaats.”

Je zal zondag niet kunnen beschikken over enkele pionnen. Wie allemaal precies?

G.V.: “Stef is stilaan weer fit aan het geraken maar zondag komt nog te vroeg. Yannis zit al aan zijn vierde blessure sinds het begin van de voorbereiding en is minstens 4 weken out.”
“Kapitein Put is geschorst na zijn derde geel op Seraing”
“Jaric werd vervangen na de 3-1 op Seraing en trainde deze week niet. We bekijken dit nog met de medische staf naar zondag toe, maar nemen geen risico’s.”

Puzzelwerk dus. Maar de vervangers zijn er ongetwijfeld klaar voor, niet?

G.V.: “Daar draait alles rond. Kansen grijpen als het moment er is. Maar ook de ervaren spelers moeten op het veld hun verantwoordelijkheid nemen en de jonge en nieuwe jongens bijstaan en coachen.”
“Nog eventjes een woordje over onze grasmat. De aanwezigen zondag zullen een perfecte grasmat zien. Er is een klein mirakel verricht de laatste weken in ons stadion. Ik wil dan ook onze terreinverzorgers bedanken voor het geleverde werk.”
“Excuses zijn er niet, de grasmat is PERFECT, de spelers zijn klaar en de leider komt op bezoek, genoeg redenen om te knallen!”

Succes!

Ziekenboeg

Joren Geudens is aan de revalidatie begonnen na de heelkundige ingreep aan de kruisbanden van de rechterknie.
Yannis Augustynen is opnieuw voor enkele weken out.
Voor doelman Stefan Deloose komt deze wedstrijd te vroeg.
Jaric Schaessens is twijfelachtig.

Weetjes

Kapitein Yannick Put is geel geschorst.

Selectie K.Rupel Boom FC

Vlogaert, Figys, Daeseleire, Somers, De Paepe, Farin, Mambabua, Spaenhoven, Jaeken, Vereeck, Rubanguka, Schaessens (?), Canda, Siebens, Binst, Laureys en nog 3 spelers aan te duiden na de wedstrijd van de beloften op vrijdagavond.

Voorbeschouwing tegenstrever

Wedstrijdverslag

Het is zover. De eerste driepunter van het seizoen is een feit voor de Boomkes. Dat die net tegen een ploeg die met 9 op 9 aan de leiding stond werd behaald, maakt het nog veel mooier.

Rupel Boom begon fel aan de wedstrijd. Nieuwkomer Luca Polizzi haalde uit en speelde daarmee ongewild Jonas Laureys aan. Diens deviatie werd afgeblokt zodat een aan de grond genagelde doelman niet in actie moest komen. Aan de overkant toonden ook de troepen van Alex Czerniatynski zich. Sbaa kwam oog in oog met Maxim Figys. De Boomse doelman trok aan het langste eind. De daaropvolgende hoekschop werd door Thibaut opnieuw voor doel gekopt waar Laurent erin slaagde om de bal vanop de doellijn nog over te koppen. Wat later een actie van Jonas Laureys. Die speelde in op Luca Polizzi die in één tijd Mateo Siebens kon bereiken. Die pegelde met zijn zware linker de bal op de onderkant van de lat. Dan gebeurde er een lange tijd niets. Tot heel het stadion werd opgeschrikt door een dolle minuut. Lamort controleerde de bal in het strafschopgebied en toen hij de bal wou opwippen raakte die de arm van Jens De Paepe die hij tegen de borst had. Op Heist oordeelde de scheidsrechter nog dat dit een strafschop was, hier werd er doorgespeeld. Tot onbegrip van de hele bank en entourage van Olympic. De fase was niet afgelopen want Jonas Laureys werd aan de overkant diep gestuurd. Hij kon Moriconi mooi lobben. Opnieuw was de dwarsligger de spelbreker. De partij werd door deze fase wel veel bitsiger. Zeker de doodschop van Khaida aan het adres van Nico Binst is hier het vermelden waard. De scheidsrechter hield het echter bij geel. Voor Rupel Boom knalde Luca Polizzi van buiten de zestien nog over. De rust kwam gelegen om de gemoederen toch wat te bedaren.

Na rust even steriel veldoverwicht voor Olympic Charleroi. Lamort brak op de rechterflank uit. Hij zette laag voor en Jiyar kon door het puike werk van de teruggesnelde Jens De Paepe onvoldoende afdrukken om gevaarlijk te zijn. Ook Rupel Boom zou zich laten gelden. Luca Polizzi zette Mateo Siebens alleen voor doel. Zijn trap binnenkant links hobbelde echter aan de verkeerde kant van de paal buiten. Ook Jaric Schaessens probeerde het vanop afstand. Ook zijn trap ging naast. Dan volgde er opnieuw een fase die de bezoekers ziedend zou maken. Mateo Siebens ging achter een verloren bal aan die afgeschermd werd door verdediger Laurent. Hij raakte daarbij de verdediger die in zijn val meteen de bal vastnam. Handspel volgens de lijnrechter. Terwijl de helft van de bezoekende ploeg zich bezighield met protesteren, nam Mateo Siebens slim snel de vrije trap. Hij speelde Nico Binst aan. Die kapte zich voorbij zijn verdediger en trof raak (1-0). Olympic reageerde met een scherpe voorzet van Kabeya. Gelukkig voor de thuisploeg kwam zowel Somé als Vanderbecq te laat om binnen te duwen. Van Den Kerkhof probeerde het nadien met een vrije trap waaraan Maxim Figys de vingers bijna verbrandde. Het zou echter het laatste wapenfeit zijn voor de bezoekers want zij kregen een dikke tien minuten voor tijd het genadeschot. En wat voor èèn. Invaller Michiel Jaeken recupereerde de bal. Nick Spaenhoven kon oprukken. De bezoekende verdediging bleef iets te lang wijken en dan weet je hoe laat het is: een schitterende plaatsbal in de verste winkelhaak (2-0). Rupel Boom zou nog enkele counterkansen krijgen waarbij vaak de laatste pass het pijnpunt zou blijken. De grootste mogelijkheid was nog voor Nico Binst, na alweer een knappe steekpass van Luca Polizzi. Hij besloot echter over het doel van Moriconi. Een fysiek sterker Rupel Boom speelde de partij nadien eenvoudig uit en mocht vieren.

De levensbelangrijke driepunter zorgt er ineens voor dat Rupel Boom uit de gevarenzone klimt. Na de bekerwedstrijd tegen Sporting Du Pays De Charleroi a.s. woensdag waarin niks moet en alles mag, staat aanstaande zondag een nieuwe belangrijke thuismatch op het menu. Tegenstander is dan het uit 1B gedegradeerde AFC Tubize. Suppo op post voor beide wedstrijden!

Wedstrijdverslag tegenstrever

Krantenknipsels

Video

Opstelling KRBFC

31.Maxim Figys, 2.Dimitri Daeseleire, 3.Jens De Paepe, 5.Frédéric Farin, 9.Nico Binst, 19.Luca Polizzi, 20.Jonas Laureys, 22.Nick Spaenhoven, 32.Jaric Schaessens (82′ 8.Steve Rubanguka), 34.Mateo Siebens (66′ 11.Michiel Jaeken) en 39.Daniël Canda.
Bleven op de bank: 1.Tony Vlogaert, 14.Seppe Somers, 17.Max Van Der Brempt, 23.Simon Vereeck en 44.Jonathan Mambabua.

Opstelling bezoekers

1.Tanguy Moriconi, 3.Kevin Van Den Kerkhof, 7.Ilias Sbaa (72’ 19.Ibrahim Somé), 8.Laurent Castellana, 9.Valentin Lamort, 17.Nathan Durieux, 23.Quentin Laurent (72’ 29.Curtis Kabeya), 25.Aymeric Thibaut, 28.Ibrahima Mbaye (30’ 10.Quentin Vanderbecq), 49.Amine Jiyar en 90.El Khaida.

Gele kaarten KRBFC

24′ Jaric Schaessens
55′ Jonas Laureys
.
.
.
.
.

Gele kaarten bezoekers

44′ T1 Alex Czerniatynski
45′ El Khaida
45′ Laurent Castellana
65′ Tanguy Moriconi
70′ Kevin Van Den Kerkhof
77′ Nathan Durieux
89′ Valentin Lamort

Rode kaarten KRBFC

Rode kaarten bezoekers

65′ verzorger Julien Nicoletti

Doelpunten

65′  1-0  Nico Binst
79′  2-0  Nick Spaenhoven

Scheidsrechter

Brent STAESSENS

Assistent scheidsrechters

Bart GILEN en Lennert JANS

Locatie

-