K. RUPEL BOOM F.C. vs A.F.C. TUBIZE

5 — 0 Locatie -

5

K. Rupel Boom F.C.

Winst

0

A.F.C. TUBIZE

Verlies

29/09/2019 | 15:00
-

Samenvatting

Wedstrijdbal geschonken door

X

Voorbeschouwing

De wedstrijden komen in snel tempo … Zondag a.s. 29 september volgt de derde thuiswedstrijd op 8 dagen met de komst van AFC Tubize, vorig seizoen gedegradeerd uit 1B.

Tijd dus om te polsen bij onze T1 Greg Vanderidt hoe de midweekwedstrijd verteerd werd met oog op de volgende partij.

Er mag gerust gesteld worden dat na de 0 op 9 de twee wedstrijden tegen Charleroi, Olympic en Sporting, voor meer vertrouwen in de Boomse rangen gezorgd hebben, niet?

G.V.: “Eerlijk gezegd is er nooit sprake geweest van een vertrouwenscrisis of dergelijke. Deze laatste 2 wedstrijden bevestigen al het goede van deze groep.”
“Ik hamer er steeds op dat de groep in hun (voetballende) kwaliteiten moet geloven en deze ook moeten laten zien. En ik moet zeggen dat ik sinds de voorbereiding al aardige dingen heb gezien.”

Zijn er spelers die fysieke averij hebben opgelopen?

G.V.: “Niet op het eerste zicht. Laten we ook niet overdrijven met het spelen van een extra (midweek) wedstrijd.”
“We hebben ons trainingsschema deze week aangepast in functie van de wedstrijd. Men kan stellen dat de wedstrijd in de plaats kwam van een fysieke training.”
“Komt daarbij dat uit de Polars’ gegevens is gebleken dat we momenteel conditioneel goed staan.”
“We maken steeds vorderingen en de nieuwkomers worden elke week beter.”

Onze tegenstander van zondag degradeerde uit 1B. Hoe moeten we die ploeg vandaag inschatten?

G.V.: “Met 7 punten op 12 heeft Tubize zijn start niet gemist. Ze zijn erin geslaagd om in augustus een heel leger spelers binnen te halen en een meer dan competitieve ploeg op de been te brengen.”
“Bovendien hebben ze zaterdag (probleemloos) RWDM opzij gezet, wat ook al iets wil zeggen.”

Zondag ongetwijfeld een gans andere wedstrijd waarbij de instelling van onze ploeg een belangrijke factor zal zijn.

G.V.: “In deze reeks straft men elke vorm van nonchalance af ! Ik herinner me de wedstrijd verleden jaar thuis tegen Geel nog. Die verloren we door gebrek aan wedstrijdmentaliteit.”
“Wij moeten nederig zijn en elke wedstrijd beseffen dat we 100% voluit moeten gaan voor de punten.”
“Na elke wedstrijd wil ik nooit met het gevoel zitten dat we er niet alles aan gedaan hebben. Dit zou ook niet correct zijn tegenover de supporters.”

Mogen we stellen dat bij winst Rupel Boom vertrokken is, zoals dat dan heet. Of is dat nog veel te vroeg?

G.V.: “We staan nergens ! We tellen 3 punten en moeten zo snel mogelijk ons puntenaantal aandikken.”
“Zonder dat het een obsessie wordt, elke wedstrijd met de beste intenties starten en voor de winst gaan met strijd en passie !”

Succes!

Ziekenboeg

Zijn out wegens blessure: Joren Geudens, Yannis Augustynen, Ruben Kesteleyn en doelmannen Stefan Deloose en Tony Vlogaert.

Weetjes

Selectie K.Rupel Boom FC

Figys, Van Humbeeck, Somers, Farin, Spaenhoven, Laureys, Vereecke, Rubanguka, Siebens, Jaeken, Binst, Daeseleire, Schaessens, Mambabua, De Paepe, Canda, Put en Polizzi.

Voorbeschouwing tegenstrever

Wedstrijdverslag

Inspiratie halen bij de stormwind? Dat deden de Boomkes in de thuiswedstrijd tegen ex-1B club Tubize. De bezoekers kregen een flinke bolwassing en mochten na de wedstrijd zelfs niet klagen met de 5-0 uitslag. Wie had dat op het moment van het eerste fluitsignaal kunnen voorspellen?

Rupel Boom begon gretig. Luca Polizzi stuurde meteen Jaric Schaessens diep. De Bie redde met een knappe handreflex. Bij Tubize bleken ze achterin ook niet bepaald zelfzeker. Nico Binst zette de verdediging onder druk en kon de bal tussen de doelman en een verdediger deviëren. Het bleek echter onvoldoende om het leder tussen de palen te krijgen. Diezelfde Nico Binst recupereerde nadien een bal op de flank en legde terug op Luca Polizzi. Diens schuiver ging centimeters naast. Net wanneer het een wedstrijd van net niet leek te worden, kwam Jonas Laureys in balbezit in de zestien. Zijn punter ging via de paal in doel (1-0). Even later een rush van Dimitri Daeseleire. Hij drong door tot in het strafschopgebied maar ook nu redde De Bie puik. Dit herhaalde hij ook nog eens op een pegel van Jonas Laureys. En toen ging plots het licht uit. De Bie had net iets te goed gekeken naar de recente flaters van Thomas Kaminski en -dit weekend- Hugo Lloris en vergat de bal weg te trappen. Jonas Laureys bedankte en zette de 2-0 eenvoudig op het bord. En Tubize? Dat zou in de hele wedstrijd amper dreigen. Het kwam in het laatste kwartier van de eerste helft iets beter in de wedstrijd. Na een niet gefloten overtreding, gevolgd door een aarzeling in de defensie, kon Jens De Paepe in laatste instantie de bal wegtikken voor Garlito mocht aanleggen. Even later kopte Goudiaby een vrije schop van diezelfde Garlito over het doel van Maxim Figys. Het laatste wapenfeit voor de rust was nog voor Rupel Boom. Jaric Schaessens stuurde Jonas Laureys alleen op doel af. Diens knappe trap buitenkant voet strandde op de paal. Reeds de negende keer dit seizoen dat de Boomkes het aluminium treffen. 2-0 was bijgevolg een karige beloning aan de rust.

Na de rust meer van hetzelfde. De Bie moest zich reppen op een diepe bal richting opnieuw Jonas Laureys. Hij ontzette, maar Nico Binst kwam wel in balbezit. Zijn fraaie lob ging langs de verkeerde kant van de paal buiten. Ook Nick Spaenhoven mocht het proberen via een vrije trap. De bal viel net te laat waardoor deze boven het kader terecht kwam. Toen diezelfde Nick Spaenhoven een actie maakte op de linkerflank, kon hij Jonas Laureys bereiken. Zijn poging werd afgeblokt. Aan de overkant dan toch een keer Tubize op hoekschop. Rupel Boom kreeg de bal niet weg en het mocht opgelucht ademhalen dat El Omari van dichtbij naast besloot. Een kwartiertje voor tijd was het dan eindelijk raak voor Rupel Boom. Jaric Schaessens glipte door de buitenspelval en schoof de bal beheerst onder de doelman binnen (3-0). Tubize gooide nu de handdoek en voor Rupel Boom werkte het derde doelpunt bevrijdend. Nu werd er wel efficiënt met de kansen omgesprongen. Jaric Schaessens kapte zich voorbij zijn man en zette voor naar de tweede paal. Daar pakte Mateo Siebens uit met een buffelstoot zodat hij zijn eerste competitiedoelpunt voor Rupel Boom op zijn palmares mocht zetten (4-0). Jaric Schaessens was even later opnieuw op weg naar een doelpunt. Hij speelde de bal voorbij Cachenaut die even contact maakte waardoor de Boomse nummer 32 tegen de grond ging. De licht toegekende strafschop was een kolfje naar de hand van aanvoerder Yannick Put die de forfaitscore op het bord zette. De bezoekers dreigden nog een laatste keer met een afstandsschot uit een afvallende bal van Bouchentouf dat ruim over ging. De 5-0 zorgde ook voor frustratie. In een akkefietje met Jaric Schaessens sloegen bij Goudiaby de stoppen door. Met zijn tweede gele kaart mocht hij net voor het laatste fluitsignaal iets vroeger de douches opzoeken dan zijn aangeslagen ploegmaats.

Met een 6 op 6 nestelt Rupel Boom zich stilaan weer in de middenmoot van de reeks. De 0 op 9 is stilaan gewist uit het geheugen. Toch staan er nu 2 lastige verplaatsingen op Waals grondgebied op het programma. De eerste is komende zondag naar promovendus Visé. Supporters op post!

Wedstrijdverslag tegenstrever

Krantenknipsels

Video

Opstelling KRBFC

31.Maxim Figys, 2.Dimitri Daeseleire (80′ 34.Mateo Siebens), 3.Jens De Paepe, 5.Frédéric Farin, 9.Nico Binst, 19.Luca Polizzi (72′ 8.Steve Rubanguka), 20.Jonas Laureys, 22.Nick Spaenhoven (80′ 11.Michiel Jaeken), 24.Yannick Put, 32.Jaric Schaessens en 44.Jonathan Mambabua.
Bleven op de bank: 1.Michiel Van Humbeeck, 14.Seppe Somers, 23.Simon Vereeck en 39.Daniel Canda.

Opstelling bezoekers

1.Thomas De Bie, 4.Benoit Cachenaut, 5.Louis Delhaye, 7.Shean Garlito Y Romo, 16.Robbe Decostere (65′ 72.Floriano Giusto), 20.Lambilate Tawaba (56′ 32.Charles Vanhoutte), 44.Andy Lokando (39′ 10.Idriss Bouchentouf), 47.Vicente Saenz, 59.Wissem Ali Moussa, 77.Ismail El Omari en 88.Lemouya Goudiaby.

Gele kaarten KRBFC

90′ Jaric Schaessens

Gele kaarten bezoekers

46′ Lemouya Goudiaby

Rode kaarten KRBFC

Rode kaarten bezoekers

90′ Lemouya Goudiaby (2de geel)

Doelpunten

22′  1-0  Jonas Laureys
28′  2-0  Jonas Laureys
76′  3-0  Jaric Schaessens
83′  4-0  Mateo Siebens
86′  5-0  Yannick Put (strafschop)

Scheidsrechter

Simon BOURDEAUD’HUI

Assistent scheidsrechters

Wesley BOETS en Erwin HERMANS

Locatie

-