U.R. LA LOUVIERE CENTRE vs K. RUPEL BOOM F.C.

3 — 3 Locatie -

3

U.R. LA LOUVIERE CENTRE

Gelijkspel

3

K. Rupel Boom F.C.

Gelijkspel

12/10/2019 | 20:00
-

Samenvatting

Adres

Hoek Boulevard du Tivoli / Avenue Saint-Maur-Des-Fossés te 7100 La Louvière

Stade Communal Du Tivoli

Voorbeschouwing

Rupel Boom heeft zich herpakt na de 0 op 9. Blijkt wel dat met Deinze en Seraing onze Boomkes waarschijnlijk twee van de beste ploegen van de reeks, of toch zeker van het moment, reeds te bekampen hebben gekregen. De nederlaag in Heist was er één na veel pech. Maar dat is het verleden. Vandaag kan Rupel Boom terugblikken op een 9 op 9 met een doelsaldo in die 3 wedstrijden van 9-1. Geen onaardige cijfers maar ook die behoren nu eenmaal tot het verleden. Er staat a.s. zaterdag immers weer een pittige uitwedstrijd op de kalender met de verplaatsing naar Tivoli om er tegen UR La Louvière-Centre te voetballen.

Greg, ondanks een vroege achterstand kon Rupel Boom tegen een goed voetballend Visé toch een zege boeken. Dat moet je tevreden stemmen.

G.V.: “We moeten toegeven dat we het tijdens de eerste helft moeilijk hebben gehad. Ons combinatiespel, gezonde agressiviteit, de druk vooruit en vooral de rust aan de bal was er niet. Dit tegen een uitgekookt Visé op hun kunstgrasveld is om moeilijkheden vragen.”
“Tijdens de rust hebben we moeten herschikken. De wissel van Steve Rubanguka, die vroeg in de wedstrijd Frédéric Farin was komen vervangen, was er geen omdat Steve het slecht deed maar omdat we voor een andere veldbezetting kozen.”
“Ik begrijp dat dit niet prettig is voor een jonge voetballer maar het collectieve primeert in dit geval. De reactie na de rust kon wel tellen. Het doelpunt van Luca Polizzi werkte bevrijdend. We kregen meer ruimte waardoor we ook nog een paar scoringskansen kregen.”

Het snel uitvallen van Frédéric Farin was wel een domper. Over welke blessure gaat het precies?

G.V.: “Het was een kniestoot, een zogenaamde paardenbeet, juist boven de knie. Ondertussen gaat het veel beter en is de kans groot dat hij zaterdag de selectie haalt.”

La Louvière-Centre is net als Visé een nieuwkomer. Het speelde vorig seizoen kampioen vóór Visé. Dus opnieuw een stevige tegenstander.

G.V.: “Verleden week op Heist is gebleken hoe moeilijk deze ploeg te ontwrichten is. Ze gaven amper een kans weg en zijn tevens zeer gevaarlijk op de counter.”
“Elke week sta ik versteld van het niveau van deze reeks, die merkelijk sterker is dan verleden seizoen. La Louvière-Centre is in Franse handen en heeft 80% Franse spelers in hun kern.”
“Opnieuw staan we dus voor een uitdaging …”

In feite is de wedstrijd zaterdag een kantelmoment. Bij Boomse winst reiken we een hand uit naar de top 5, bij verlies blijft het uitkijken naar de onderste regionen.

G.V.: “Net dat wil ik vermijden !! Er mag geen sprake zijn van top 5. Wij moeten een balans maken om de 10 wedstrijden en zorgen dat we streven naar 15 punten per 10 wedstrijden.”
“Met 9 op 18 zijn we op schema maar hebben we geen overschot. Dus ga ik in herhaling vallen met te zeggen dat we elke wedstrijd met het mes tussen de tanden het veld op moeten.”
“Tot slot een woordje voor onze supporters die met velen in het verre Visé aanwezig waren. Zij verdienen het GROOTSTE RESPECT !!”
“Ik weet dat ze beseffen dat er niet elke week zal gewonnen worden maar als trainer is het mijn verantwoordelijkheid om toe te zien dat we elke week met een over-mijn-lijk-mentaliteit aan de aftrap komen. En de supporters na de wedstrijd met opgeheven hoofd gaan groeten en bedanken voor hun steun, al dan niet vocaal.”

Succes!

Ziekenboeg

Zijn volledig out: Joren Geudens (revalidatie knie), Ruben Kesteleyn (ligamenten enkel) en Tony Vlogaert (operatie schouder).
Yannis Augustynen heeft de trainingen op het veld individueel hervat.
Doelman Stefan Deloose traint voluit met de groep mee.

Weetjes

De wedstrijd van de beloften tegen La Louvière-Centre wordt op vrijdag 11 oktober met aftrap om 20:30u gespeeld op het kunstgrasterrein van Sporting Tisselt. Ingang via Brielen 9 te 2830 Tisselt (Willebroek).

Selectie K.Rupel Boom FC

Figys, Deloose, Van Humbeeck, Farin (?), Spaenhoven, Mambabua, De Paepe, Daeseleire, Canda, Rubanguka, Jaeken, Put, Siebens, Polizzi, Schaessens, Laureys, Binst en nog 2 spelers aan te duiden na de wedstrijd van de beloften op vrijdagavond in Tisselt.

Voorbeschouwing tegenstrever

Wedstrijdverslag

Het Tivolistadion van La Louvière. Het doet toch iets met Rupel Boom. Elke wedstrijd die onze club daar speelt, resulteert in een spektakelrijke doelpuntenkermis. Net als 9 jaar geleden, eindigde ook dit weekend de wedstrijd op een gelijkspel. Beide ploegen konden drie maal scoren.

Rupel Boom begon niet slecht aan de partij. Voetballend waren de bezoekers een stuk sterker dan de gastheren. Jonas Laureys deed een poging vanop afstand. De bal ging net naast. La Louvière-Centre herstelde wel het evenwicht. Vooral de infiltrerende Dansoko bleek een kwelduivel voor de Boomse defensie. Hij werd net buiten de rechthoek foutief gestopt door Michiel Jaeken. De vrije trap van Delbergue ging echter over. Wat later weer de gastheren. Felix trapte een open doelkans eveneens over het kader van Stefan Deloose. Het werd wel warmer voor doel en uiteindelijk was het prijs. Dansoko zonderde Zenadji af voor doel. Jonathan Mambabua stopte hem foutief vooraleer hij kon uithalen. Delbergue trapte de terechte strafschop binnen (1-0). De wolven kregen even vleugels en vijf minuten later leek de wedstrijd al gespeeld. Een voorzet werd onvoldoende ontzet en kwam voor de voeten van Dansoko. Diens pegel week nog even af en Stefan Deloose was opnieuw kansloos (2-0). Rupel Boom was op dat moment echt het noorden kwijt want even later stond Utschinga alleen voor de bezoekende doelman. Hij legde nog af voor Zenadji maar Jens De Paepe stak er nog een voetje tussen. In plaats van 3-0 werd het even later vanuit het niets 2-1. Nico Binst lanceerde Jonas Laureys. Die faalde niet oog in oog met doelman Cremers. Rupel Boom kon dus met slechts 1 doelpunt verschil de kleedkamers opzoeken.

De goal voor rust zou een keerpunt blijken want de Boomkes kwamen zeer sterk uit de kleedkamer. Luhaka kegelde een doorgebroken Nico Binst omver. De scheidsrechter hield het bij geel. Yannick Put zette zich achter de bal en heeft duidelijk heel wat koffies in het café van Lennard Hens gedronken. Hij schilderde de bal onhoudbaar in de bovenhoek zoals enkel Lennard Hens dit zou kunnen (2-2). Erop en erover dan? Neen, toch niet. Want La Louvière prikte snedig tegen. Na een actie en een lage voorzet van Saidane was Zenadji sneller op de bal dan iedereen in de Boomse verdediging en de Wolven stonden opnieuw op voorsprong (3-2). Even later zou Luhaka dan toch zijn – al eerder verdiende – rode kaart incasseren nadat hij een twee gele karton kreeg voor een overtreding op Jonas Laureys. Yannick Put kreeg een vrije schop op nagenoeg dezelfde plek. Deze keer schilderde hij hem niet in maar op de kruising. Nick Spaenhoven rukte nadien op en speelde de bal dan voorbij de glijdende verdediger. De bal raakte overduidelijk de arm maar de ref liet onbegrijpelijk doorspelen. Gelukkig maakte diezelfde scheidsrechter zijn fout vijf minuten later goed nadat Jonas Laureys van de sokken werd gelopen in de zestien. Yannick Put trapte zijn tweede van de avond in doel (3-3). En dan kon het echt alle kanten op. La Louvière dreigde via Delbergue doch de bal ging via Jonathan Mambabua in corner. Bij Rupel Boom brak de sterk ingevallen Mateo Siebens uit. Die speelde Jonas Laureys aan, een voorzet naar de tweede paal, waar Jaric Schaessens via de staak in het zijnet besloot. Ook aan de overkant een dijk van een kans. Dansoko toonde zich echter vanop enkele meters niet de beste afwerker en de bal ging ver naast. En dan nog tweemaal Rupel Boom. Eerst schoot Nick Spaenhoven na een knappe actie voorlangs. Nadien opnieuw een snelle omschakeling langs Mateo Siebens. Zijn teruglegger op Daniel Canda Lubunda werd afgeblokt. In de herneming besloot Yannick Put via een verdediger eerst op de doelman en bij de derde poging knalde de Boomse aanvoerder over. Meteen ook goed voor het eindsignaal van scheidsrechter Sayoud.

Al bij al een billijk gelijkspel. Zat er meer in voor de Boomkes? Misschien wel maar er had aan de overzijde evengoed een winnend doelpunt kunnen vallen. Rupel Boom verlaat dus met een punt het geliefde – maar helaas bijna lege – Tivoli. Volgende week is er een nieuwe thuiswedstrijd tegen het Patro Eisden van Stijn Stijnen. Supporters op post!

Wedstrijdverslag tegenstrever

Kranten

Video

Opstelling thuisploeg

26.Ulric Cremers, 4.Valentin Miroux, 5.Kieran Felix, 9.Yassine Delbergue, 10.Kevin Utshinga, 16.Mohamed Mk Kahail (83′ 97.Hendrix Ndukimana), 19.Salim Herzallah, 59.Bafode Dansoko, 92.Amine Zenadji (85′ 77.Samih Tamoh), 93.Prosper Christopher Luhaka en 99.Aissa Saidane.

Opstelling KRBFC

16.Stefan Deloose, 2.Dimitri Daeseleire, 3.Jens De Paepe, 9.Nico Binst, 11.Michiel Jaeken (46′ 39.Daniel Canda Lubunda), 19.Luca Polizzi (82′ 34.Mateo Siebens), 20.Jonas Laureys, 22.Nick Spaenhoven, 24.Yannick Put, 32.Jaric Schaessens en 44.Jonathan Mambabua Siya Onoya.
Bleven op de bank: 12.Maxim Figys, 8.Steve Rubanguka, 14.Seppe Somers, 17.Max Van Der Brempt en 23.Simon Vereeck.

Gele kaarten thuisploeg

46′ Kevin Utshinga
48′ Prosper Christopher Luhaka
51′ Salim Herzallah
70′ Kieran Felix

Gele kaarten KRBFC

18′ Michiel Jaeken
33′ Jonathan Mambabua Siya Onoya
33′ Jens De Paepe
66′ Nick Spaenhoven

Rode kaarten thuisploeg

60′ Prosper Christopher Muhaka (2de geel)

Rode kaarten KRBFC

Doelpunten

32′  1-0  Yassine Delbergue (pen.)
37′  2-0  Bafode Dansoko
44′  2-1  Jonas Laureys
49′  2-2  Yannick Put
58′  3-2  Amine Zenadji
70′  3-3  Yannick Put (pen.)

Scheidsrechter

Mehdi SAYOUD

Assistent scheidsrechters

Antoine DELAYE en Jordan VANDENBORRE

Locatie

-