K. RUPEL BOOM F.C. vs LIERSE KEMPENZONEN

2 — 2 Locatie -

2

K. Rupel Boom F.C.

Gelijkspel

2

Lierse Kempenzonen

Gelijkspel

03/11/2019 | 15:00
-

Samenvatting

Wedstrijdbal geschonken door

dhr Abdel El-Hajoutti

schepen van de gemeente Boom

Voorbeschouwing

Met de komst van Lierse Kempenzonen staat er zondag meer dan een leuke affiche op het programma. Rupel Boom voetbalt momenteel immers op een wolk na de 16 op 18. Dit betekent echter niet dat er op de lauweren mag gerust worden. Met nog 21 wedstrijden voor de boeg is de competitie immers nog lang niet gespeeld.

We blikken vooruit met onze T1 Greg Vanderidt.

Greg, je doelstelling is 15 punten per 10 wedstrijden. Beschouw je de buit wat dat betreft dan binnen?

G.V.: ”Theoretisch liggen we op schema maar de ervaring leert dat we niet op onze lauweren mogen rusten en dat we voluit moeten gaan voor elk punt, elke week opnieuw. Zoals ik eerder al zei maken we een eerste balans op na 10 wedstrijden.”

Voor dit stadium van de competitie is er al een behoorlijk verschil met de onderste regionen van het klassement. Of bekijk jij dat anders?

G.V.: “Als je ziet dat wij 9 punten op 3 weken hebben ingehaald na onze 0 op 9 vind ik niet dat we over een kloof kunnen spreken met 8 punten voor op een degradatieplaats. In 21 wedstrijden kan er veel gebeuren. Tussen plaats 3 en 10 zijn er maar 6 punten verschil. Dit reflecteert de sterkte van de reeks.”

De druk ligt ongetwijfeld bij de bezoekers. Kan Rupel Boom daar munt uit slaan?

G.V.: “Eerlijk gezegd ben ik niet bezig met de druk bij andere ploegen. Wij hebben keihard gewerkt tot nu toe om te staan waar we staan. Lierse Kempenzonen is een profploeg met 1B, zelfs 1A ambities, dus zullen we weeral allemaal TOP moeten zijn om te stunten. Zondag eis ik zoals steeds strijd en passie.”
“Onze supporters, weeral massaal aanwezig in Luik, verdienen dit meer dan wie ook.”

Zijn er twijfelgevallen binnen de selectie?

G.V.: “Joren Geudens zijn revalidatie verloopt gunstig en Tony Vlogaert zal volgende week een schouderoperatie ondergaan. Alle andere spelers zijn fit.”
“Kersvers vader Nick Spaenhoven is er opnieuw bij.”

Succes!

Weetjes

Nick Spaenhoven, die daags voor de partij in Luik vader werd van een flinke zoon Ruiz en daardoor niet mee naar Luik afreisde, komt terug bij de selectie.
Langs deze weg feliciteert de ganse Boomse voetbalfamilie Nick en zijn vrouwtje Lauren!

Selectie K.Rupel Boom FC

Figys, Deloose, Jaeken, Spaenhoven, Farin, De Paepe, Somers, Mambabua, Daeseleire, Canda, Rubanguka, Augustynen, Vereeck, Van Der Brempt, Put, Siebens, Polizzi, Schaessens, Laureys en Binst.

Voorbeschouwing tegenstrever

Wedstrijdverslag

Rupel Boom heeft alweer een profploeg van de drie punten gehouden in het Gemeentelijk Parkstadion. Dit keer kwam Lierse Kempenzonen niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Voor het seizoen zou Rupel Boom getekend hebben voor dit resultaat, na de wedstrijd voelde het toch eerder aan als twee verloren punten.

De wedstrijd begon zoals zo vaak met een studieronde. Uiteindelijk kwam het eerste schot van Lierse via Da Silva na een hoekschop. Stefan Deloose pareerde eenvoudig. Wat later kon ook Rupel Boom dreigen na een hoekschop wanneer de afvallende bal bij Jaric Schaessens terecht kwam. Thibault Rausin haalde de bal knap uit de kruising. En dan kwam Jonas Laureys zijn moment. Hij begon op rechts aan een rush. Schakelde zo maar eventjes vier tegenstanders uit en schoot dan verrassend naar de korte hoek. Die hoek verwachtte ook Rausin niet waardoor diens tussenkomst onvoldoende was (1-0). Nico Binst dacht ook een wereldgoal te maken. Zijn lob vanop eigen helft vloog echter ruim naast. Voor het overige gebeurde er niets in de eerste helft. Rupel Boom liet Lierse Kempenzonen aan de bal, maar deze deden daar niets mee. Er kon met een logische 1-0 tussenstand naar de kleedkamers worden getrokken.

Na rust plots opschudding. Kindermans zette haarfijn voor en de pas ingevallen Vermeiren kopte meteen de gelijkmaker binnen. 1-1 dus bij de eerste doelpoging van de bezoekers na de rust. Maar Rupel Boom liet zich niet van haar melk brengen. Luca Polizzi legde aan vanop iets meer dan 20 meter. De bal kreeg na licht contact met een verdediger de perfecte curve. Doelman Rausin die wat uit zijn doel stond, was kansloos (2-1). Lierse begon dan meer druk te zetten, steriele druk weliswaar want echte kansen creëerden de Pallieters niet. Het gebrek aan creativiteit werd dan maar gecompenseerd door hoge ballen in de zestien te pompen en door het zoeken naar een strafschop. De scheidsrechter tuimelde hier echter niet in. Dit tot woede van de bezoekende bank waar een tweetal coaches met geel het zwijgen werd opgelegd. Dit ontlokte gejuich vanop de Boomse tribunes … Rupel Boom geraakte af en toe aan een counterkans. Een schot van Jaric Schaessens werd gepareerd door Rausin en de scherpe voorzet van Jonas Laureys werd onorthodox ontzet door Doumbia voor de inlopende Nico Binst. Uiteindelijk loonde de powerplay van Lierse toch. Het was opnieuw Vermeiren die een lage voorzet vanop links tegen de touwen kon deviëren. Kans twee was dus ook gelijk aan doelpunt twee. En toch toonde Rupel Boom nog weerbaarheid. Jaric Schaessens speelde Michiel Jaeken vrij, maar Rausin pareerde en bezorgde de bezoekers hiermee ook een punt. Na hoekschop verdween de bal dan uiteindelijk toch een derde maal tegen de Lierse touwen. De ref liet het feestje niet doorgaan wegens vermeend Booms handspel.

Misschien op basis van de hele wedstrijd een billijk gelijkspel. Lierse zette Rupel Boom na rust wel vast op eigen helft waarop het punt gerechtvaardigd is. Dat Rupel Boom duidelijk meer echte doelkansen kon creëren maakt dat dit toch eerder twee verloren punten lijken dan een gewonnen punt. De bezoekers vierden het punt dan ook als een overwinning, wat al veelzeggend is want in feite de omgekeerde wereld …
Volgende week trekken de Boomkes naar Dender, waar het ongetwijfeld een hartelijk weerzien wordt met Lennard Hens. Supporters op post!

Wedstrijdverslag tegenstrever

Krantenknipsels

Video

Opstelling KRBFC

16.Stefan Deloose, 2.Dimitri Daeseleire, 3.Jens De Paepe, 5.Frédéric Farin, 9.Nico Binst (73′ 34.Mateo Siebens), 19.Luca Polizzi (73′ 39.Yannis Augustynen), 20.Jonas Laureys, 22.Nick Spaenhoven (85′ 11.Michiel Jaeken), 24.Yannick Put, 32.Jaric Schaessens en 44.Jonathan Mambabua Siya Onoya.
Bleven op de bank: 35.Maxim Figys, 8.Steve Rubanguka, 14.Seppe Somers en 17.Daniël Canda Lubunda.

Opstelling bezoekers

35.Thibaut Rausin, 2.Kino Delorge, 5.Matthiece Nelissen, 6.Kassim Doumbia, 10.Neto Augusto Alves Da Silva (38′ 27.Jonathan Kindermans), 14.Toon Janssen, 17.Yoni Buyens, 18.Thomas Wils, 23.Jasper Sols (72′ 20.Seppe Maesen), 25.Ibrahim Kargbo (46′ 9.Simon Vermeiren) en 55.Sam Van Aerschot.

Gele kaarten KRBFC

46′ Frédéric Farin
58′ Yannick Put
78′ Yannis Augustynen
80′ Stefan Deloose

Gele kaarten bezoekers

39′ Thomas Wils

65′ T2 Nico Van Kerckhoven
65′ T4 Urbain Spâenhoven

Rode kaarten KRBFC

Rode kaarten bezoekers

Doelpunten

27′  1-0  Jonas Laureys
47′  1-1  Simon Vermeiren
49′  2-1  Luca Polizzi
89′  2-2  Simon Vermeiren

Scheidsrechter

Tom STEVENS

Assistent scheidsrechters

Beau VAN VAERENBERGH en Maxime BORREMANS

Locatie

-