Van Roystadion

Voorbeschouwing

n.v.d.r.: Wegens technische problemen kon het interview met coach Greg Vanderidt niet tijdig als voorbeschouwing gepubliceerd worden.
Toch laten we dit nu toch nog verschijnen, samen met het verslag.

Rupel Boom hoopt de weg van de laatste 7 wedstrijden verder te bewandelen. De ongeslagen reeks met 17 op 21 stuwde de Boomkes naar boven van de laatste naar de vierde plaats in de rangschikking. Uiteraard smaakt het huidige succes naar meer. De verplaatsing naar FCV Dender kondigt zich evenwel als lastig aan. De thuisploeg boekte immers recent een 6 op 6 na zeges thuis tegen Dessel Sport (1-0) en uit bij KSK Heist (0-2).

Greg, wat wil jij vooral onthouden van de wedstrijd tegen Lierse Kempenzonen?

G.V.: “Ik ga herhalen wat ik 2 minuten na de wedstrijd tegen mijn spelers zei: 17 op 21 neerzetten is buitengewoon in deze reeks en zeker na onze start. Tien weken geleden hadden we na deze wedstrijd zeker getekend voor dit scenario.”
“Het siert mijn spelers dat ze over het gelijkspel ontgoocheld waren na de wedstrijd maar we moeten kritisch zijn en toegeven dat we de tweede helft te veel dachten aan onze voorsprong te verdedigen en we in tegenstelling tot de eerste helft, te weinig druk vooruit hebben gezet en te weinig gevoetbald hebben.”
“Onze eerste helft was van zeer goed niveau op alle vlakken en we moeten ervoor zorgen dat we in de toekomst die lijn verder trekken naar de tweede helft.”
“Wat ik zeker ook onthoud is de aanwezigheid van onze supporters. Ik ben ontzettend blij te zien dat er steeds meer mensen de weg naar het parkstadion vinden. Dit is voor de spelers ontzettend belangrijk en ook een erkenning voor hun hard labeur!”

Inderdaad, zeven wedstrijden op rij ongeslagen. Voor een bescheiden amateurclub in deze sterke reeks is dat een behoorlijk sterk staaltje. Die reeks verderzetten, wordt dat een doel op zich?

G.V.: “Wij zijn niet bezig met reeksen neer te zetten. Eerder met elke week onze huid duur verkopen en er 100% voor gaan.”
“Hard blijven werken is de boodschap met als enig realistisch doel: de redding. En liefst zo snel mogelijk!”

Onze tegenstander van zaterdag, Dender, is een volgende ploeg die, zo lijkt me, onder haar waarde gerangschikt staat. Dat wordt weer bij de pinken zijn voor je ploeg?

G.V.: “De motor is daar blijkbaar aangeslagen. Hun nederlagen waren meestal maar met 1 goal verschil en ze hebben ook al de nodige pech gekend.”
“Ze hanteren ook verschillende veldbezettingen naargelang de tegenstander dus zal het zeker opletten geblazen worden.”
“Zoals steeds gaan we voor punten dus eis ik weeral engagement, strijd, duelkracht en 100% overgave.”

Succes!

Ziekenboeg

Joren Geudens (revalidatie knie) en Tony Vlogaert (operatie schouder) zijn nog out.
Max Van Der Brempt en Yannis Augustynen zijn licht geblesseerd.

Weetjes

Selectie K.Rupel Boom FC

Er wordt gekozen uit Deloose, Figys, Van Humbeeck, Farin, Spaenhoven, Mambabua, Somers, De Paepe, Daeseleire, Canda, Rubanguka, Vereeck, Jaeken, Put, Siebens, Polizzi, Schaessens, Laureys en Binst.

Voorbeschouwing tegenstrever

FC Dender ging de vorige wedstrijd in Heist met 0-2 winnen, het speelde er een goede wedstrijd en nam verdiend de 3 punten mee huiswaarts.
We staan dan ook voorlopig, als nummer 12, weer op een veilige plaats.
De tegenstander van zaterdag, Rupel Boom, doet het wel heel wat beter, speelt een zorgeloos seizoen en heeft zich in de top vier genesteld. Het telt 17 punten, 6 meer dan FC D. Rupel Boom kende nochtans, met 3 nederlagen op rij een slechte seizoenstart.
Nu is het al 6 wedstrijden ongeslagen, er werd enkel gelijk gespeeld tegen La Louvière en Lierse Kempenzonen.
De overwinning in de vorige wedstrijd, tegen Lierse, was nochtans dichtbij want de tegenstrever kon pas een minuut voor affluiten gelijkstellen, 2-2.
Rupel Boom is een heel productieve ploeg, het scoorde reeds 19 keer en dit zonder hun topspeler van vorig seizoen, Lennard Hens, die nu onze kleuren verdedigt.
Topscorer is er Jonas Laureys met 5 doelpunten. Put maakte er 4, Polizzi en Schaessens elk 3. Zo aanvallend spelen houdt uiteraard ook risico’s in waardoor het al 15 tegendoelpunten moest slikken.
We zien er dan ook wedstrijden waarin er heel wat doelpunten vielen, gemiddeld 3,4 per wedstrijd. De grootste overwinning was de 5-0 zege tegen Tubeke.
Rupel Boom telt met Jens De Paepe één speler met een FC verleden.
Coach is er Gregoire Vanderidt die over een ervaren en een goed op mekaar ingespeeld team beschikt. In de onderlinge duels behaalt FC, met één overwinning meer, een licht overwicht.
FC moet aan de 6 op 6 een vervolg proberen te breien, het moet onderaan nog steeds zien weg te geraken en in de middenmoot zien te belanden.
Op Valcke en Mfumu kan er nog steeds geen beroep gedaan worden. Sam is ondertussen geopereerd, een operatie die naar wens verliep.
Ook op Maxim Nys kan er geen beroep gedaan worden daar hij geel geschorst is.

Wedstrijdverslag

Het Van Roystadion in Denderleeuw is altijd een toneel waar veel doelpunten vallen. Althans toch als Rupel Boom op bezoek wordt. Na de 3-3 van vorig seizoen eindigde de wedstrijd ditmaal 2-2.

Rupel Boom begon fel. Na mistasten in de thuisverdediging was Jonas Laureys alleen op weg naar de doelman. Hij kreeg veel tijd, misschien net iets teveel, en schoof de bal naast de verste paal. Ook Luca Polizzi zou een mooie poging ondernemen. De afvallende bal werd door hem ineens op de slof genomen. Thuisgoalie Gies haalde de bal van onder de lat. En dan gebeurde er lange tijd niets. De vele lege plaatsen in het prachtige stadion zorgden voor een wat kille sfeer. Plots sloeg wel de vlam in de pan bij de thuisploeg. Een kopbal van Houdret vloog over en Stefan Deloose ging goed plat op een schot van Rowell. Ook Lennard Hens liet zich opmerken door een scherpe voorzet te versturen waar gelukkig voor Rupel Boom geen enkele thuisspeler tegenaan kon lopen. Beide ploegen kwamen in een slordige eerste helft niet meer verder dan een aantal hete standjes voor doel op stilstaande fases. De brilscore na 45 minuten was dan ook louter logisch te noemen.

Na rust begon Rupel Boom zoals in minuut 1. Ook deze keer ging de thuisverdediging stevig in de fout en was het aan Nico Binst om alleen op doel af te gaan. Hij toonde zich rustig meester over de doelman (0-1). Dender begon de druk op te voeren maar kon enkel veldoverwicht scheppen. Een poging van Arenate vloog naast de kooi van Stefan Deloose. Dender maakte er vooral een fysieke wedstrijd van met veel duels en won de slag op het middenveld. Nadat Houdret op een stilstaande fase veel te zwak had besloten, bereikte een lange bal van Van Oudenhove toch eens spits Van Vaerenbergh. Iedereen en vermoedelijk ook de nummer 9 van de thuisploeg dacht aan buitenspel, behalve de lijnrechter die in de eerste helft wel zowat alles had afgevlagd wat er door Rupel Boom naar voor werd gespeeld. Van Vaerenbergh werkte rustig af en mocht gaan vieren (1-1). De bezoekers schoten opnieuw wakker. Jaric Schaessens lanceerde Jonas Laureys. De bal kwam bij Nico Binst maar doelman Gies dook net op tijd in diens voeten om gevaar te voorkomen. Wat later opnieuw Jonas Laureys die alles en iedereen voorbij liep. Buysens haalde hem dan maar neer. Op de daaropvolgende vrije trap was het uiteraard niet Lennard Hens maar Luca Polizzi die de thuisdoelman schitterend fusilleerde (1-2). Dan zou Rupel Boom nog 2 grote kansen krijgen om de wedstrijd te beslissen. Eerst rukte Nick Spaenhoven op maar hij besloot een klein metertje naast. Nadien stuurde Jaric Schaessens de aan de rust ingevallen Mateo Siebens weg. Zijn tikje buitenkant voet verdween ook langs de verkeerde kant van de paal. Die gemiste kansen werden dan ook cash betaald. Jens De Paepe beging in blessuretijd hands in de zestien. Stefan Deloose raakte de strafschop van Rowell onvoldoende om de drie punten voor Rupel Boom vast te houden (2-2). Daarna redde hij wel nog dat ene puntje door een knappe reflex op een kopbal van Buysens. De herneming hobbelde centimeters naast.

Al bij al een juiste uitslag van een spannende wedstrijd. Toch zuur voor de Boomkes dat er twee weken op rij een doelpunt wordt geslikt in de slotfase. Maar met een knappe gedeelde vierde plaats gaan we niet klagen en kunnen we nog steeds zonder druk a.s. zondag RWDM partij geven. Supporters op post!

Wedstrijdverslag tegenstrever

Kranten

Video

Opstelling thuisploeg

1.Xavier Gies, 2.Wouter Hias, 5.Dylan Ragolle, 6.Jonathan Rowell, 7.Ridwane M’Barki, 8.Jasper Van Oudenhove (82′ 24.Joachim Ngongo Batulenga), 9.Dennis Van Vaerenbergh, 10.Lennard Hens, 13.Ludovic Buysens, 14.Alexandre Arénate en 25.Kenneth Houdret.

Opstelling KRBFC

1.Stefan Deloose, 2.Dimitri Daeseleire, 3.Jens De Paepe, 5.Frédéric Farin, 9.Nico Binst, 10.Luca Polizzi, 20.Jonas Laureys, 22.Nick Spaenhoven, 24.Yannick Put, 32.Jaric Schaessens (86′ 8.Steve Rubanguka) en 72.Jonathan Mambabua Siya Onoya (46′ 27.Mateo Siebens).
Bleven op de bank: 31.Maxim Figys, 14.Seppe Somers, 17.Michiel Jaeken, 18.Daniel Canda Lubunda en 66.Simon Vereeck.

Gele kaarten thuisploeg

52′ Ridwane M’Barki
85′ Ludovic Buysens

Gele kaarten KRBFC

52′ Jonas Laureys
91′ Jens De Paepe

Rode kaarten thuisploeg

Rode kaarten KRBFC

Doelpunten

47′  0-1  Nico Binst
73′  1-1  Dennis Van Vaerenbergh
85′  1-2  Luca Polizzi
92′  2-2  Jonathan Rowell (op strafschop)