K. RUPEL BOOM F.C. vs R.W.D.M.

0 — 0 Locatie -

0

K. Rupel Boom F.C.

Gelijkspel

0

R.W.D.M.

Gelijkspel

17/11/2019 | 15:00
-

Samenvatting

Wedstrijdbal geschonken door

X

Voorbeschouwing

Zondag 17 november a.s. staat er met de komst van RWD Molenbeek opnieuw een mooie affiche in het Gemeentelijk Parkstadion op het programma.
De bezoekers kenden een wisselvallige start maar konden uit de laatste 4 wedstrijden een mooie 9 op 12 boeken.
Voor Rupel Boom staat de teller van opeenvolgende ongeslagen partijen ondertussen op 8.

Greg, eerst even terugkomen op de wedstrijd in Denderleeuw. Ligt het niet winnen van de wedstrijd enkel bij het niet afwerken van wenkende kansen?

G.V.: “Daar had het heel veel mee te maken. Scherpte voor doel, de laatste pass die (te) dikwijls onzuiver was en de vele buitenspelfases, terecht en onterecht afgevlagd, deden ons deels de das om. Deels omdat we ook moeten vaststellen dat we door gebrek aan sluwheid voor de tweede maal op rij de laatste minuut onnodig puntenverlies lijden.”
“We vingen Dender redelijk goed op en gaven, net als tegen de Kempenzonen, weinig kansen weg … en toch verliezen we 4 kostbare punten.”

Betekent het al bij al dat Rupel Boom nog progressie kan maken? Of denk je dat onze top bereikt is?

G.V.: “We hebben sinds juli al een hele weg afgelegd en we zitten zeker niet aan het maximum. De jongeren en de nieuwe spelers zijn volledig ingeburgerd en het kan alleen maar beter worden.”
“Wij hebben niet de pretentie om te verkondigen dat we uitgaan van eigen sterkte, integendeel, elke week kijken we naar onze tegenstander en proberen we samen met de spelers iets uit te werken om het hun zo moeilijk mogelijk te maken.”

RWDM lijkt stilaan op dreef te komen. Opnieuw een serieuze test voor je groep.

G.V.: “Ja, de zoveelste. RWDM speelde verleden week zijn beste wedstrijd van het seizoen. En ze hebben met Traore weeral een nieuwe aanwinst die tegen Olympic Charleroi debuteerde.”
“Tijdens de analyse van RWDM en het overlopen van hun kern is me weeral opgevallen dat de verschillen tussen de ploegen in de 1ste amateurreeks immens groot zijn.”

Naar ik vernam, kamp je wel met enkele afwezigen.

G.V.: “Het lijstje is terug groter geworden. Naast Joren en Tony zijn daar Yusuf en Ruben (allebei enkel), Max (verrekking), Yannis (verrekking bil) bijgekomen. Stefan heeft deze week niet getraind en is een vraagteken net zoals Fred die donderdag uitviel op training (kuit). Bovendien is Jens geel geschorst.”
“Maar niet getreurd, ik heb heel veel vertrouwen in de jongens die aan bod zullen komen. Iedereen traint zeer gedreven en als je je kans krijgt in een thuiswedstrijd tegen RWDM dan speel je of je leven ervan afhangt. Dat zal iedereen moeten doen trouwens, het zal de enige manier zijn om punten te pakken.”

Succes!

Ziekenboeg

Zijn out: Joren Geudens, Tony Vlogaert, Yusuf Köse, Ruben Kesteleyn en Yannis Augustynen.
Zijn zeer twijfelachtig: Stefan Deloose en Frédéric Farin.

Weetjes

Geel geschorst: Jens De Paepe.

Selectie K.Rupel Boom FC

Er wordt gekozen uit Figys, Deloose (?), Van Humbeeck, Spaenhoven, Mambabua, Farin (?), Somers, Daeseleire, Jaeken, Vereeck, Rubanguka, Canda, Put, Siebens, Polizzi, Schaessens, Laureys, Binst en nog enkele spelers aan te duiden na de wedstrijd van de beloften op vrijdagavond.

Voorbeschouwing tegenstrever

Wedstrijdverslag

Rupel Boom mag als amateurclub in 1C echt wel pluimen op de spreekwoordelijke hoed steken na een felbevochten punt tegen profclub RWDM. Het brengt daarmee het aantal opeenvolgende ongeslagen wedstrijden op 9.

Rupel Boom begon furieus. Luca Polizzi nam een afvallende bal knap ineens op de slof. Het leder ging maar net over het doel van Sadin. De veelbelovende start bleek echter geen voorbode van een open partij. Het werd een tactisch steekspel op het middenveld omdat beide ploegen de nodige zekerheid hadden ingebouwd. Jonathan Mambabua kreeg het op zijn heupen van de voorlopig rustige namiddag en trok naar voor. Sadin stond iets te ver uit zijn doel en de Boomse verdediger trapte een knappe lob. De bezoekende doelman kon de bal net van onder de lat wegtikken. Na 25 minuten een eerste keer RWDM. Dequevy brak door op rechts maar het voorzet-schot ging voorlangs. Wat later een goeie tegenstoot en dito actie van Jonas Laureys. Via tussenstations Nico Binst en Luca Polizzi kwam de bal bij Jaric Schaessens. Zijn schuiver met links hobbelde naast. Dan was het aan Brouckaert voor RWDM om opnieuw een scherpe voorzet te trappen. Deze keer zoefde de bal voorbij de verste paal. De bezoekers zetten veel druk in die laatste 5 minuten van de eerste helft. Bijna werden ze ervoor beloond. Fabre kopte een scherpe vrijschop van Bova binnen maar hij deed dit volgens de lijnrechter vanuit buitenspel. 0-0 bleef het dus bij het verlaten van het terrein.

RWDM ging op zijn elan door na de rust. Martens kopte een hoekschop door naar de tweede paal. Traoré kopte hard in maar Maxim Figys haalde de bal met een superreflex voor de lijn uit het doel. Het was nog niet voorbij want in dezelfde fase haalde ook Fabre uit naar de korte hoek. Opnieuw redde Maxim Figys de meubelen. Rupel Boom kwam er ook nog eens uit. Dimitri Daeseleire zette voor. Jonas Laureys trapte in de draai met een verdediger in zijn rug over. Diezelfde Jonas Laureys werd nadien door een listige steekpass van Luca Polizzi alleen op doel afgestuurd. Hij legde niet zelfzuchtig af op Nico Binst doch er stak nog een verdedigend been tussen. De herneming van Jonas Laureys kon de bezoekende goalie met de vingertoppen in hoekschop deviëren. RWDM verdediger Fabre demonstreerde ook nog eens zijn kwaliteit op een nieuwe stilstaande fase maar de kopbal vloog naast. RWDM had veldoverwicht maar de Boomse centrale verdedigers Seppe Somers, Jonathan Mambabua en Frédéric Farin gaven geen krimp. Tot de snelle Bova plots een reuzekans kreeg. De aanvaller van RWDM, die wat eerder een voorzet de bovenkant van de lat zag strelen, werd voor doel afgezonderd door Libert. Maxim Figys pareerde en was op tijd recht om ook de rebound van Libert uit het doel te ranselen. Meteen het laatste wapenfeit van de bezoekers want de laatste 10 minuten zou Rupel Boom nog voluit voor de zege gaan. Nick Spaenhoven haalde na een rush de achterlijn en legde terug. Jonas Laureys kon zijn been er net niet tegen zetten. Op een ingestudeerde hoekschop kon Luca Polizzi vrij intrappen vanop het penaltypunt. Sadin had een goeie reflex in huis. En ook met het bekende afstandsschot van Nick Spaenhoven werd er geen voorsprong bereikt. De afzwaaier vloog voorlangs naast de kruising.

Op basis van de hele wedstrijd is een brilscore het juiste resultaat. Rupel Boom blijft zo in de top 5 staan. Volgende week niet verliezen op Dessel zou een totaal van 10 opeenvolgende ongeslagen wedstrijden betekenen. Laat dat een ideale motivatie zijn. Supporters op post!

INFO:
Winnaar pronostiek Footlunch Rupel Boom – RWDM: Jos Van Campenhout … Proficiat !

Wedstrijdverslag tegenstrever

Krantenknipsels

Video

Opstelling KRBFC

31.Maxim Figys, 2.Dimitri Daeseleire, 5.Frédéric Farin, 9.Nico Binst (81′ 34.Mateo Siebens), 14.Seppe Somers, 19.Luca Polizzi, 20.Jonas Laureys, 22.Nick Spaenhoven, 24.Yannick Put, 32.Jaric Schaessens en 44.Jonathan Mambabua Siya Onoya.
Bleven op de bank: 1.Michiel Van Humbeeck, 3.Achraf Bouhajra, 9.Steve Rubanguka, 11.Michiel Jaeken, 23.Simon Vereeck en 39.Daniel Canda Lubunda.

Opstelling bezoekers

80.Anthony Sadin, 6.Philippe Liard, 10.Luca Napoleone (80′ 44.Bryan Verboom), 13.Yohan Brouckaert, 17.Clément Fabre, 21.Gertjan Martens, 23.Jordan Massengo, 24.Jarno Libert, 25.Anthony Bova, 27.Joeri Dequevy (89′ 22.Gilles Ruyssen) en 39.Moussa Traoré (66′ Jean-François Mbuba Oke Wa Lutete).

Gele kaarten KRBFC

43′ Nick Spaenhoven
83′ Jonas Laureys
.
.

Gele kaarten bezoekers

20′ Moussa Traoré
35′ Clément Fabre
65′ Jarno Libert
86′ Philippe Liard

Rode kaarten KRBFC

Rode kaarten bezoekers

Doelpunten

geen

Scheidsrechter

Thomas VANBOVEN

Assistent scheidsrechters

Toon VALGAEREN en Erwin HERMANS

Locatie

-