K.F.C. DESSEL SPORT vs K. RUPEL BOOM F.C.

4 — 0 Locatie -

4

K.F.C. Dessel Sport

Winst

0

K. Rupel Boom F.C.

Verlies

23/11/2019 | 19:30
-

Samenvatting

Adres

Sportpark 10 te 2480 Dessel

Armand Melis stadion

Voorbeschouwing

Rupel Boom legt momenteel een parcours af dat haast enkel kampioenenploegen kunnen voorleggen. Negen wedstrijden op rij ongeslagen!
Voor Rupel Boom is dit evenwel het resultaat van hard werken, een hecht team vormen en elke week het beste van zichzelf geven.
Een zwakker moment kan voldoende zijn om geen puntenwinst te boeken. Hopelijk valt ons dit niet te beurt bij de aartsmoeilijke verplaatsing naar Dessel Sport.

Greg, nog eens proficiat voor het knappe weerwerk dat je ploeg bood tegen de profs van RWDM. Wat een namen op het wedstrijdblad!

G.V.: “Zoals ik verleden week al zei, hun aanvallend compartiment met Traoré, Dequevy, Napoleone en Bova zou niet misstaan in 1B. Maar kijk, als je ziet wat onze verdediging daartegen heeft gezet moeten we fier zijn op onze jonge gasten. Maxim, Jonathan en Seppe onder leiding van een secure Fred gaven amper iets weg tegen deze kleppers. Het is in het verleden al bewezen dat je er niet komt met alleen namen …”
“Ik ben enorm tevreden dat ik met een spelerskern kan werken die voluit gaat en die zich elke training keer op keer bewijst en niet teert op reputatie of verleden. Dit is een motivatie en een voorbeeld voor elke jonge speler.”
“Daags na het gelijkspel tegen RWDM, waar de spelers enorm ontgoocheld waren en ik frustraties opmerkte, kreeg ik één van de beste trainingen te zien qua intensiteit, kwaliteit, beleving, … Dit is zelden gezien en bewijst de gretigheid en professionalisme van deze groep.”

Boezemt de verplaatsing naar Dessel Sport je vrees in? Rupel Boom oogst immers amper iets in het Armand Melisstadion.

G.V.: “Vrees, schrik, twijfels zijn slechte waardemeters. Dessel uit is een moeilijke wedstrijd maar dat waren Seraing, Visé, Luik, Dender, enz. ook.”
“Wij hebben geen enkele reden om schrik te hebben. Ze zullen in Dessel de focus leggen op onze reeks wedstrijden zonder nederlaag om de 3 punten thuis te houden.”
“Van onze kant willen we hun uitstekende thuisreputatie doorprikken met puntenwinst.”

Je moet 2 geschorsten vervangen. Gelukkig is dat in feite 1 op 1 zodat er niet echt moet geschoven worden. De vervangers zijn er klaar voor?

G.V.: “De vervangers zullen meer dan klaar zijn! Niet vergeten dat iedereen wekelijks zijn wedstrijd speelt en wedstrijdritme heeft, zowel bij de A-ploeg als de beloften. Recent haalden de beloften 18 op 21. Coaches Tijl Torfs en Wim Scheers leveren hier schitterend werk met die gasten en ze loven de inzet van de spelers die wekelijks voluit gaan met de beloften.”

Nieuws uit de gekwetstenboeg?

G.V.: “Joren en Tony revalideren, Ruben kreeg slecht nieuws in verband met zijn enkel en blijft inactief tot na de winterstop. Yusuf werkt individueel bij de kiné.”
“Stefan en Max sloten terug bij de groep aan. Yannis is blessurevrij en gaat vooral werken aan het conditionele. De bedoeling is om Yannis zo vlug mogelijk speelklaar te krijgen zonder risico’s te nemen met betrekking tot overbelastingen.”

Succes!

Ziekenboeg

Zijn niet inzetbaar: Joren GeudensTony VlogaertRuben KesteleynYusuf Köse en Yannis Augustynen.

Weetjes

Jonas Laureys en Nick Spaenhoven zitten een gele strafdag uit.
Jens De Paepe keert terug uit schorsing.

Selectie K.Rupel Boom FC

Er wordt gekozen uit de volgende selectie:
3 doelmannen Deloose, Figys en Van Humbeeck. Veldspelers Daeseleire, Somers, Mambabua, De Paepe, Farin, Canda, Put, Schaessens, Rubanguka, Vereeck, Jaeken, Siebens, Binst, Polizzi en 2 spelers aan te duiden na de wedstrijd van de beloften.

Voorbeschouwing tegenstrever

http://www.kfcdesselsport.be/nieuws_2/voorbeschouwing-dessel-sport-rupel-boom

Wedstrijdverslag

Het is bij 9 ongeslagen wedstrijden op rij gebleven voor Rupel Boom. Maar dat er met een zware nederlaag een einde werd gemaakt aan de knappe reeks smaakt toch wel even bitter. Dessel Sport is duidelijk het zwarte beest van Rupel Boom in 1C.

Dessel, aanvankelijk heel afwachtend, toonde dan dat het voornamelijk vanuit het duel zou spelen wat de Boomkes niet zo goed ligt. Ze gaven een eerste verwittiging bij een hoekschop die na geharrewar kon worden ontzet. Bij de eerste echte kans was het wel raak. De scheidsrechter liet na om een overtreding op Luca Polizzi te bestraffen en Jutten werd diep gestuurd op links. Zijn voorzet werd aan de tweede paal door Vansimpsen binnengetrapt (1-0). Rupel Boom kwam niet in haar spel en kon slechts tot aan de zestien combineren zonder echt gevaarlijk te zijn. Greg Vanderidt probeerde dan maar van systeem te veranderen en bracht met Simon Vereeck een extra middenvelder. Veel soelaas bracht het niet want Dimitri Daeseleire moest na een nieuwe hoekschop een kopbal van Haagen van de lijn halen. Uiteindelijk ook uitstel van executie want Vermissen kon zich op links doorzetten. Met het nodige geluk kwam hij tot 2 keer toe opnieuw in balbezit zodat hij kon besluiten in de korte hoek (2-0). En Rupel Boom? Dat kwam niet verder dan een afstandsschot van Jaric Schaessens dat zonder problemen door Kustermans werd gepakt.

Na de rust leek Rupel Boom aanvankelijk meer grinta te tonen, maar het smakte meteen weer keihard tegen de grond. Breugelmans stuurde Vansimpsen in het straatje en die werkte keihard af in de verste hoek (3-0). Dessel vond het welletjes en trok dan maar, zoals in de aanvangsfase, een dubbele muur op. Een stevige muur, want ook KMSK Deinze kon hiertegen vorige week geen opening vinden. De Boomkes probeerden wel. Yannick Put zette zich door na een steekpas van Michiel Jaeken. Zijn scherpe voorzet kon door Jens De Paepe net onvoldoende worden gedevieerd om Kustermans te verrassen. Ook Luca Polizzi probeerde het eens van ver maar zijn schot mistte de juiste richting. En stilstaande fases brachten ook geen soelaas want de torens achteraan bij Dessel kopten alles vlotjes weg. De kelk moest nog leeg tot op de bodem. Op voorzet van Smet kon Troonbeeckx de bal voorbij Stefan Deloose tikken. 4-0 en daarmee was de kous af.

Een off-day en een wedstrijd waar alles tegenzat. Daar is alles mee gezegd. Op de overwinning van Dessel valt dan ook weinig af te dingen. Zeer sterk organisatorisch en dodelijk efficiënt, daarmee win je wedstrijden. Rupel Boom krijgt volgende week een kans om zich te herpakken voor eigen volk. Tegenstander is dan Thes Sport. Supporters op post!

Wedstrijdverslag tegenstrever

Kranten

Video

Opstelling thuisploeg

1.Wim Kustermans, 2.Mike Smet, 4.Toon Lenaerts, 5.Naïm Boujouh, 6.Jari Breugelmans (77′ 11.Demba Janneh), 9.Ratko Vansimpsen, 14.Lennert Versmissen, 17.Jari Mariën (83′ 10.Jelle Alaerts), 18.Kurt Remen, 23.Thomas Jutten (80′ 19.Milan Troonbeeckx) en 44.Kristiaan Haagen.

Opstelling KRBFC

1.Stefan Deloose, 2.Dimitri Daeseleire, 3.Jens De Paepe, 5.Frédéric Farin, 9.Nico Binst, 11.Michiel Jaeken, 19.Luca Polizzi, 24.Yannick Put, 32.Jaric Schaessens (78′ 8.Steve Rubanguka), 34.Mateo Siebens (68′ 20.Achraf Bouhajra) en  44.Jonathan Mambabua Siya Onoya (28′ 23.Simon Vereeck).
Bleven op de bank: 31.Maxim Figys, 14.Seppe Somers, 17.Quentin Van Den Steen en 9.Daniël Canda Lubunda.

Gele kaarten thuisploeg

Gele kaarten KRBFC

Rode kaarten thuisploeg

Rode kaarten KRBFC

Doelpunten

16′  1-0  Ratko Vansimpsen
34′  2-0  Lennert Versmissen
52′  3-0  Ratko Vansimpsen
85′  4-0  Milan Troonbeeckx

Scheidsrechter

Marnic CLAES

Assistent scheidsrechters

Lennert JANS en Wesley BOETS

Locatie

-