K. RUPEL BOOM F.C. vs K.V.V. THES SPORT TESSENDERLO

0 — 0 Locatie -

0

K. Rupel Boom F.C.

Gelijkspel

0

K.V.V. Thes Sport Tessenderlo

Gelijkspel

01/12/2019 | 15:00
-

Samenvatting

Wedstrijdbal geschonken door

X

Voorbeschouwing

Zondag ontvangt Rupel Boom met Thes Sport één van de toppers uit de reeks. Kunnen onze Boomkes zich herpakken na de pandoering bij Dessel Sport? We vroegen het aan T1 Greg Vanderidt.

Greg, de match in Dessel was er één om vlug te vergeten. Of misschien als coach net niet?

G.V.: “Uit elke wedstrijd leert men wel iets, maar deze op Dessel is er eentje om … niet te vergeten! Deze wedstrijd moet ik absoluut gebruiken als referentie om er ons aan te doen herinneren hoe het niet moet.”
“We moeten kritisch zijn voor ons zelf. Ik in de eerste plaats want het is mijn verantwoordelijkheid om de juiste spelers op de juiste plaats in de beste opstelling op het veld te zetten.”

Een positief punt is misschien wel dat er geen gele kaarten gepakt werden. Op het einde van zulk een wedstrijd durven de frustraties weleens de bovenhand halen met alle gevolgen van dien. Nu was het meer gelatenheid.

G.V.: “Ik stuur mijn spelers nooit het veld op met de bedoeling om fouten te maken of kaarten te pakken maar het feit dat we geen kaarten pakten, laat staan amper een fout maakten, is het bewijs dat we niet met de juiste instelling op het veld stonden.”
“Van frustratie was geen sprake. Het was net alsof we ons vanaf minuut 1 hadden neergelegd bij een nederlaag.”
“Na de wedstrijd was ik enorm teleurgesteld en kwaad. Maar na een nacht slapen besef je dat de jongens al een mooi parcours hebben afgelegd en ontzettend hard gewerkt hebben.”
“Zondag, de dag nadien, hebben we tijdens de ochtendtraining de wedstrijd al kunnen doorspoelen en hebben we de focus op Thes gelegd.”

De komst van Thes Sport is niet bepaald een geschenk met het oog op … rehabilitatie zeg maar.

G.V.: “Thes is zonder twijfel de beste PLOEG van de reeks. Ik zeg wel ploeg. Ze hebben minder middelen dan pakweg Deinze en Seraing en ze hebben misschien minder klinkende namen, maar het systeem en het blok dat ze hanteren is indrukwekkend.”
“De voorbije weken is er veel gezegd en geschreven over de reeks zonder nederlaag, over de 16 op 18 en over allerlei statistieken. Maar we zijn daar op dit moment niets mee. Het gaat erom om punten te pakken. En dat zal op de eerste plaats toch moeten gebeuren met een dosis gezonde agressiviteit en een strak plan, elke week opnieuw.”
“Wij hebben niets te verliezen zondag en hebben iets goed te maken! In de eerste plaats voor de supporters maar zeker en vast ook voor ons eigen imago want een 4-0 pandoering op Dessel, en vooral de manier waarop, is niet voor herhaling vatbaar.”

Mogen we Yannis Augustynen nog verwachten vóór de jaarwisseling?

G.V.: “Ik hoop het wel. Yannis is een belangrijke speler die elke ploeg in onze reeks kan gebruiken. Hij traint blessurevrij met de groep mee en dan zie je toch dat hij dat tikkeltje extra kan brengen op het veld.”
“We moeten toch voorzichtig zijn dat we nu geen gekke dingen doen en we vooral op fysiek vlak gaan werken om hem top te krijgen. Vrijdag speelt hij alvast met de reserven op Thes.”

Verder geen nieuwe geblesseerden?

G.V.: “Joren, Tony en Ruben revalideren. De rest is fit.”

Succes!

Ziekenboeg

Volop aan het revalideren: Joren GeudensTony Vlogaert en Ruben Kesteleyn.

Weetjes

Geen geschorsten. Yannis Augustynen maakt vrijdagavond zijn heroptreden met de beloften op het veld van Thes Sport.

Selectie K.Rupel Boom FC

Doelmannen Deloose, Figys en Van Humbeeck.
Veldspelers Daeseleire, Somers, De Paepe, Mambabua, Farin, Put, Schaessens, Vereeck, Jaeken, Spaenhoven, Siebens, Binst, Polizzi, Laureys en nog 2 spelers aan te duiden na de wedstrijd van de beloften.

Voorbeschouwing tegenstrever

Wedstrijdverslag

Het was lang geleden, maar Rupel Boom heeft in de competitie nog eens een punt behaald tegen Thes Sport. In een gesloten maar felbevochten wedstrijd bleef er voor de tweede thuiswedstrijd op rij een brilscore op het bord staan.

En dat was al duidelijk van bij de aanvang. Rupel Boom had de nodige voorzichtigheid ingebouwd na de pandoering van vorige week op Dessel. De bezoekers trokken op hun beurt een dubbele gordel op en waren duidelijk gekomen voor een punt. Toch creëerden ze na 8 minuten de eerste kans.  Jeunen zette Allegria alleen voor doel. Stefan Deloose redde puik. En dan gebeurde er een lange tijd niets. Door de vele overtredingen en een scheidsrechter die niet altijd even consequent stond te fluiten, werd alle tempo uit de partij gehaald. Rupel Boom kwam vooral in de laatste 10 minuten beter in de wedstrijd. Jaric Schaessens trapte de bal naar de tweede paal. Nick Spaenhoven kon hem meenemen maar moest ver uitwijken waardoor zijn poging in het zijnet ging. Jonas Laureys, die nog slechts 1 goal nodig heeft om clubtopscorer in de nationale reeksen aller tijden te worden, had ook een mooie actie in petto. Hij kwam naar binnen, maar schoot recht op Brughmans. Een billijke gelijke stand met de rust.

Na de rust een sterke periode van Thes. Zij gingen de eerste 10 minuten dan ook nadrukkelijk op zoek naar een doelpunt. Een voorzet naar de tweede paal werd door een verraste Allegria in het zijnet getrapt. Even later kwam Martin-Suarez met een gelukje in balbezit in de zestien. Stefan Deloose pareerde de knal. De storm van de bezoekers ging liggen toen Rupel Boom tegenprikte. Luca Polizzi lanceerde Nico Binst die de bal onvoldoende onder controle kreeg om alleen op doel af te kunnen gaan. Wat later werd diezelfde Nico Binst diep gestuurd. Hij nam de bal ineens op de slof maar de volley miste de juiste richting. Thes kon ook nog eens uitbreken, de lage voorzet van Stefani caprioleerde via Jens De Paepe hard richting doel. Stefan Deloose had echter een sublieme redding in huis om de 0 op het bord te houden. Wie scoorde zou de partij winnen, dat was ondertussen duidelijk. Beide ploegen zouden hiervoor nog 1 grote kans afdwingen. Jonas Laureys zette zich sterk door en leverde een voorzetschot af. Dimitri Daeseleire kwam aangestormd aan de tweede paal doch hij kwam net te kort om goed te besluiten en de bal ging over. Aan de overkant ontving Kerckhofs de bal in de zestien. Zijn lob ging over de Boomse doelman, maar ook over het doel.

Net als tegen RWDM bleef het dus 0-0, een juiste uitslag en een opsteker voor Rupel Boom na de off-day in Dessel. Volgende week is er de belangrijke uitwedstrijd tegen Winkel Sport. Het wordt daar een weerzien met Antonio Muñoz Herrera.
Supporters op post!

Wedstrijdverslag tegenstrever

Krantenknipsels

Video

Opstelling KRBFC

1.Stefan Deloose, 2.Dimitri Daeseleire, 3.Jens De Paepe, 5.Frédéric Farin, 9.Nico Binst, 19.Luca Polizzi (89′ 34.Mateo Siebens), 20.Jonas Laureys, 22.Nick Spaenhoven, 24.Yannick Put, 32.Jaric Schaessens (79′ 39.Yannis Augustynen) en 44.Jonathan Mambabua Siya Onoya.
Bleven op de bank: 31.Maxim Figys, 8.Steve Rubanguka, 11.Michiel Jaeken, 14.Seppe Somers en 23.Simon Vereeck.

Opstelling bezoekers

1.Bernd Brughmans, 4.Tim Jeunen, 6.Kenneth Kerckhofs, 8.Martijn Stefani, 9.Christophe Martin Suarez, 13.Marco Battista, 14.Nick Hulsmans, 15.Jo Christiaens, 16.Sam Vanaken, 30.Simon Bammens en 32.Alessio Allegria (85′ 17.Arne Bens).

Gele kaarten KRBFC

14′ Dimitri Daeseleire
65′ Frédéric Farin
78′ Yannick Put
.
.

Gele kaarten bezoekers

37′ Christophe Martin Suarez
39′ Jo Christiaens
44′ Simon Bammens
64′ Sam Vanaken
83′ Kenneth Kerckhofs

Rode kaarten KRBFC

Rode kaarten bezoekers

Doelpunten

Scheidsrechter

Jonas TIMMERMANS

Assistent scheidsrechters

Nico CLAES en Toon BONDUEL

Locatie

-