K. SINT-ELOOIS-WINKEL SPORT vs K. RUPEL BOOM F.C.

1 — 5 Locatie -

1

K. Sint-Eloois-Winkel Sport

Verlies

5

K. Rupel Boom F.C.

Winst

08/12/2019 | 15:00
-

Samenvatting

Adres

Vlaschaardlaan 89 te 8880 Ledegem

Ter Schuerenpark (synthetisch terrein)

Voorbeschouwing

De laatste verplaatsing voor de jaarwisseling is meteen ook de laatste wedstrijd van de heenronde. Volgende week volgt nog een thuiswedstrijd tegen FC Seraing alvorens de winterstop in te gaan. Maar nu eerst de uitwedstrijd op de nieuwe kunstgrasmat van KVC Sint-Eloois-Winkel Sport, de kampioen van vorig seizoen in de 2de amateurreeks A.

Greg, je was tevreden met de 0-0 tegen Thes Sport. Misschien moeten we dat met z’n allen wat meer doen, namelijk kunnen waarderen dat je een sterke ploeg kan beletten te winnen zonder zich te zondigen aan negatief spel. In het geval van Thes, tenslotte toch de kampioen van vorig seizoen en de huidige nummer 2 in de rangschikking.

G.V.: “De emoties en het gevoel na een wedstrijd zijn voor iedereen anders, zeker voor trainers. Het gebeurt dat we niet tevreden zijn met een overwinning en soms, zoals zondag tegen Thes, moet je een gelijkspel weten te appreciëren.”
“Ik blijf bij mijn standpunt dat we een quasi perfecte wedstrijd gespeeld hebben en de spelers verdienen echt wel een pluim voor hun inzet en hun taken die ze meekregen, die tot in de puntjes nageleefd werden.”
“Ik heb Thes meerdere malen aan het werk gezien en ik was telkens onder de indruk van hun maturiteit, discipline en tactiek en vooral hun geduld. Ze geven de tegenstanders altijd de indruk dat er meer inzit tot het te laat is. Indien Stef geen geweldig reflex in huis had op de afgeweken bal via Jens was het zover geweest …”

De doelstelling, 20 punten behalen voor de winterstop, is bereikt. Vorig seizoen telden we ook 20 punten maar nu hebben we nog 2 wedstrijden voor de boeg.

G.V.: “Akkoord dat 20 punten onze doelstelling was maar met nog 6 punten te verdienen moeten we meer ambiëren. Elke bonus is welkom in deze zware reeks.”

De tegenstander van zondag mag dan wel amper 11 punten hebben, hun 7 nederlagen waren telkens met slechts 1 goal verschil. Het verschil met de andere teams lijkt dan toch niet zo groot.

G.V.: “We mogen ons niet blind staren op de rangschikking. Hun laatste 2 thuiswedstrijden, de 4-1 winst tegen Dender en het 1-1 gelijk spel tegen Visé, waar ze een overwinning verdienden, waren van een hoog niveau.”
“In Winkel moeten we op onze hoede zijn want ze hebben een voetballende ploeg die op hun kunstgras aardig uit de hoek kan komen. Onderschatting is uit den boze! We gaan een ploeg bekampen die er alles gaat aan doen om tegen ons de 3 punten thuis te houden.”
“Mijn spelers zijn deze week meermaals verwittigd … een prestatie à la Dessel accepteer ik niet, dat zeg ik nu al !!”

In de spits bij Winkel Sport loopt geen onbekende met Antonio Muñoz-Herrera die het scoren niet verleerd is. Anderzijds staat onze scoringsmachine al 3 wedstrijden op rij droog. Bovendien mis je Put en Farin wegens geel geschorst. Opletten geblazen dus?

G.V.: “Antonio staat, met zijn ervaring en klasse, garant voor doelpunten. Maar Winkel is meer dan dat. Er lopen daar wel meerdere talenten rond. En ze hebben nooit echt ondergelegen, in geen enkele wedstrijd tot nu toe.”
“Schorsingen horen nu eenmaal bij het voetbal maar dit mag je niet als excuus gebruiken. Anderen zullen weer kansen krijgen en ik heb het volle vertrouwen in die spelers.”

Gezien de weersvoorspellingen, een voordeel dat er op kunstgras zal gevoetbald worden?

G.V.: “Het kunstgras in Winkel is van uitstekende kwaliteit die een snelle balcirculatie toelaat. En dat wil ik zondag ook zien van mijn spelers.”

Naast de revaliderende spelers verder iedereen fit?

G.V.: “Iedereen fit.”

Succes!

Ziekenboeg

Revaliderend: Joren GeudensTony Vlogaert en Ruben Kesteleyn.

Weetjes

Geel geschorst: Yannick Put en Frédéric Farin.

Selectie K.Rupel Boom FC

Doelmannen Deloose, Figys en Van Humbeeck.
Veldspelers Daeseleire, Somers, Mambabua, De Paepe, Spaenhoven, Jaeken, Schaessens, Laureys, Rubanguka, Vereeck, Siebens, Binst, Polizzi, Augustynen en nog 2 spelers aan te duiden na de wedstrijd van de beloften (vrijdagavond 20:30u op het kunstgrasterrein van Sporting Tisselt).

Voorbeschouwing tegenstrever

ipsa historia repetit

Oftewel de geschiedenis herhaalt zich (dit seizoen althans) : nipte 1-0 nederlaag zaterdag op Heist en meteen al de 6de nederlaag in deze competitie met slechts 1 doelpuntje verschil …

Zondag moeten we volop voor de 3 punten gaan thuis tegen Rupel Boom, met minder kunnen we niet tevreden zijn.

De Antwerpenaars staan momenteel op een mooie 6de plaats en hielden vorig weekend nog titelkandidaat Thes in bedwang ( 0-0 ).

Bekendste speler bij Rupel Boom is Dimitri Daeseleire, ex Lierse, KRC Genk, STVV, Antwerp en STVV.

Wedstrijdverslag

Na 5 wedstrijden zonder zege en 3 matchen zonder gemaakte goal heeft Rupel Boom fors uitgehaald op het kunstgrasveld van Winkel Sport. Maar liefst 1-5 werd het tegen de ploeg die nu de rode lantaarn krijgt toebedeeld.

Rupel Boom had een Sinterklaas meegenomen naar het verre West-Vlaanderen. De thuisploeg respecteerde dat enorm en wilde graag een cadeautje teruggeven. Een thuisverdediger speelde de bal pardoes in de voeten van Jaric Schaessens die zich op gang trok. Op het juiste moment zette hij Nico Binst alleen voor de doelman die vervolgens beheerst afwerkte (0-1). De thuisploeg reageerde via een oude bekende. Antonio Muñoz Herrera kreeg een doorgekopte bal van Lutun onder controle in de zestien. Hij stuitte echter op een puike redding van Stefan Deloose. De grensrechter had trouwens ook gevlagd voor buitenspel, dus had dat feestje sowieso niet doorgegaan. De Boomse doelman was wat later ook attent op een schot van Oumedjeber door zijn vingertoppen nog tegen de bal te zetten. Rupel Boom was dan een pak efficiënter. Nick Spaenhoven met een actie op links. Zijn voorzet kwam perfect op het hoofd van Jonas Laureys terecht. Die liet de kans niet liggen om topschutter voor Rupel Boom aller tijden in de nationale reeksen te worden (0-2). De veer was gebroken bij de thuisploeg en doelman Roef moest zich onderscheiden op nog enkele doelpogingen. Hij haalde een schot van Jaric Schaessens uit de korte hoek en ging goed plat op een afstandsschot van diezelfde Jaric Schaessens. Nadat Jonas Laureys na een nieuwe voorzet van Nick Spaenhoven had over gekopt, kreeg Winkel nog een laatste kans voor rust. Antonio Muñoz Herrera krulde een vrije trap mooi naar doel. Stefan Deloose zweefde de bal er vakkundig uit.

Na rust kon Jonas Laureys meteen uitbreken. Hij stuitte op een attente Roef. Het zou slechts uitstel blijken want Jonas zette met een knappe voorzet Jaric Schaessens alleen voor doel. Die besliste eenvoudig de wedstrijd (0-3). Rupel Boom beperkte zich hierna aanvankelijk enkel tot het controleren van de voorsprong. Wanneer de thuisploeg dan toch wat beter in de wedstrijd leek te komen, toonde Rupel Boom zich aartsgevaarlijk op de tegenaanval. Luca Polizzi kon tot tweemaal toe op doel besluiten maar werd evenveel keer afgeblokt. En dan achtte Nick Spaenhoven zijn moment gekomen. Hij was daarvoor bij het inkomen van Michiel Jaeken naar de rechterflank verhuisd. Bij zijn eerste actie recupereerde hij de bal, stormde naar doel en ramde de bal dan droog in de linkerbenedenhoek (0-4). Was het dan eindelijk voorbij voor de aangeslagen thuisploeg? Neen, de kelk moest leeg tot op de bodem. Luca Polizzi nam een vrije trap. Roef redde, maar Jonathan Mambabua was eerst op de rebound. Hij behield het overzicht en schotelde Nico Binst het eenvoudigste doelpunt van de namiddag voor (0-5). Diezelfde Nico Binst liet na een knappe voorzet van Mateo Siebens de kans nog liggen op de 0-6 omdat de thuisgoalie er alles aan deed om een grotere blamage te voorkomen. Winkel Sport kon uiteindelijk toch nog de eer redden. Muñoz Herrera tikte de bal door tot bij Bougrissi die ongehinderd met een knappe lob raak trof (1-5). Het was echter slechts een voetnoot in een wedstrijd die Rupel Boom volledig onder controle had.

De heenronde zit erop. Rupel Boom kan draaien met 23 punten en staat stevig in de linkerkolom. Niet slecht tussen al die profclubs. Daar komt er volgende zondag nog één van afgezakt richting het Boomse park: Seraing zal de laatste tegenstander van 2019 voor de Boomkes zijn. Supporters allen op post!

Wedstrijdverslag tegenstrever

Kranten

Video

Opstelling thuisploeg

1.Stefan Roef, 3.Joey Dujardin (75′ 20.Mehdi Oumedjeber), 5.Rens Verhooghe, 6.Felix Reuse, 9.Antonio Muñoz Herrera, 10.Sofiane Oumedjeber, 14.Benjamin Lutun (72′ 77.Yacine Bougrissi), 15.Mathias Velghe, 23.Kursad Surmeli (46′ 11.Jorgo Waeghe), 24.Dylan Vanhaeren en 26.Fries Deschilder.

Opstelling KRBFC

1.Stefan Deloose, 2.Dimitri Daeseleire (69′ 11.Michiel Jaeken), 3.Jens De Paepe, 9.Nico Binst, 19.Luca Polizzi, 20.Jonas Laureys, 22.Nick Spaenhoven, 23.Simon Vereeck (81′ 8.Steve Rubanguka), 32.Jaric Schaessens (75′ 34.Mateo Siebens), 39.Yannis Augustynen en 44.Jonathan Mambabua Siya Onoya).
Bleven op de bank: 31.Maxim Figys, 14.Seppe Somers, 17.Max Van Der Brempt en 24.Achraf Bouhajra.

Gele kaarten thuisploeg

38′ Kursad Surmeli
78′ Mehdi Oumedjeber

Gele kaarten KRBFC

31′ Jonas Laureys
.

Rode kaarten thuisploeg

Rode kaarten KRBFC

Doelpunten

10′  0-1  Nico Binst
23′  0-2  Jonas Laureys
49′  0-3  Jaric Schaessens
72′  0-4  Nick Spaenhoven
80′  0-5  Nico Binst
84′  1-5  Yacine Bougrissi

Scheidsrechter

Brent STAESSENS

Assistent scheidsrechters

Timmy VANDE VELDE en Stijn DE MEULEMEESTER

Locatie

-