K. RUPEL BOOM F.C. vs K.S.K. HEIST

0 — 1 Locatie -

0

K. Rupel Boom F.C.

Verlies

1

K.S.K. Heist

Winst

19/01/2020 | 15:00
-

Samenvatting

Uitslag heenwedstrijd

K.S.K. Heist  1-0  K. Rupel Boom F.C.

Wedstrijdbal geschonken door

Guy Apers, materiaalmeester A-kern K. Rupel Boom FC

Stadiondag aangeboden door

Voorbeschouwing

Zonder twijfel is de spelersgroep er a.s. zondag op gebrand om de onverdiende nederlaag op de 2de speeldag in Heist te ‘revancheren’. Toeval of niet, maar vorige speeldag leek het onterechte 1-0 verlies op het terrein van Olympic wel een déjà-vu van toen. Een dubbele motivatie?

Greg, je stak voor het verlies bij Olympic ook de hand in eigen boezem. Waarom?

G.V.: “Eerst en vooral wil ik met een positieve noot beginnen. De tweede helft was van een zeer hoog niveau. Ik heb mijn ploeg zelden zo gretig gezien.”
“We moeten echter ook streng zijn in onze evaluatie en dan stel ik 2 dingen vast. Ten eerste stonden we in de eerste helft te laag, werd er geen druk gezet op de balbezitter en gingen we niet goed om met de ruimte die we kregen.”
“Ten tweede, kregen we acht doelrijpe kansen waar we op zijn minst twee keer moesten uit scoren.”

De scheids kan niet de schuld van alles zijn maar wat daar in de 10de minuut met Nico Binst gebeurt, tart evenwel elke verbeelding en is toch wel uitslagbepalend.

G.V.: “Moesten we geen enkele kans meer gehad hebben dan kan je zeggen dat het bepalend was …”
“We mogen ons echter niet gedragen als Calimero’s en de schuld op de scheids schuiven. Integendeel, dit moet een stimulans zijn om extra gemotiveerd aan de volgende wedstrijden te beginnen.”

Allemaal wel te betreuren zeker gezien het opvallend aantal Boomse supporters dat naar het Stade De La Neuville was afgezakt.

G.V.: “Ik let daar altijd op. Ook op Charleroi was ik aangenaam verrast van hun massale aanwezigheid. Dit was ook een gespreksonderwerp in de bus tijdens de terugreis.”
“De Boomse supporters hebben blijkbaar de reputatie om kritisch te zijn, en terecht, maar als je dan 1-0 verliest op 100 km van huis en je krijgt een welgemeend applaus na de wedstrijd, dan verzacht dit wel de zure pil die je net heb moeten slikken.”

En nu Heist. Koploper wat betreft het aantal keer de nul houden: 9 van de 17 wedstrijden! En slechts 8 tegengoals op verplaatsing. Wat verwacht je van deze partij?

G.V.: “Nog een statistiek: telkens Heist wint krijgen ze geen doelpunten tegen. En dat is ook al 8 keer gebeurd! Laat me duidelijk zijn, dit is geen toeval!”
“Heist verdiend het nodige respect voor hun geweldige resultaten en hun prestaties. We ontvangen de vierde in de stand en dit is dus een TOP match.”
“Ze zijn moeilijk te ontwrichten zoals verleden week nog het geval was tegen RWDM met hun 4 versterkingen. Concentratie en discipline zullen nodig zijn en we zullen ons beste voetbal moeten brengen, deze keer 90 minuten.”

Yannick Put is geschorst met dubbel geel. Over de manier waarop is ook al heel wat gezegd. Komt Simon Vereeck als zijn vervanger?

G.V.: “Simon is zeker een optie voor zondag. Sinds zijn komst heeft hij een opmerkelijke progressie gemaakt. In Winkel liet hij al zien dat men op hem kan rekenen.”
“In functie van onze veldbezetting zien we nog wel, maar hij is in ieder geval klaar om te starten.”

Nieuws uit de ziekenboeg? 

G.V.: “Dimitri Daeseleire blijft nog een 2 à 3 weken out.”

Succes!

Ziekenboeg

Dimitri Daeseleire komt in januari zeker niet meer aan de bak.

Weetjes

Yannick Put is geschorst na dubbel geel.

Selectie K.Rupel Boom FC

Doelmannen: Deloose, Figys en Van Opstal.
Veldspelers: Somers, Mambabua, De Paepe, Spaenhoven, Farin, Schaessens, Vereeck, Jaeken, Siebens, Binst, Polizzi, Augustynen, Laureys en 2 spelers nog aan te duiden na de beloftenwedstrijd.

Voorbeschouwing tegenstrever

Wedstrijdverslag

Het is opnieuw een partij van net niet geworden. Ondanks dat over de 90 minuten de beste kansen voor Rupel Boom waren, blijven de Boomkes net als vorige week met lege handen achter. Net als in de heenwedstrijd, pakte KSK Heist de volle buit.

Van een open wedstrijd was geen sprake en het werd snel duidelijk dat de ploeg die zou scoren wellicht ook de wedstrijd zou winnen. Heist was het meest tevreden met een gelijke stand en trok een dubbele gordel op. Het wachten op een foutje bij Rupel Boom kende ei zo na snel succes. Bamona werd weggestuurd maar stuitte op een knappe beenveeg van Stefan Deloose. Aan de overzijde loodste Jaric Schaessens Nico Binst door de buitenspelval. Zijn schot werd net op tijd afgeblokt. Aan de overzijde opnieuw een kans voor Heist na Booms balverlies. Orye trapte staalhard naast. Rupel Boom kwam naarmate de eerste helft vorderde wel beter in de wedstrijd. Doelman Van Aerschot was ver uit zijn doel en een verdediger ontzette de bal slecht. Nico Binst onderschepte en koos voor een verre lob. De bal ging nipt over. Jonathan Mambabua had dan een sterke actie in huis. Hij speelde de bal naar Jonas Laureys. Diens uithaal werd gelost door doelman Van Aerschot, zonder gevolg. Ook Luca Polizzi kon vrij aanleggen uit de tweede lijn. Zijn bal belandde op de tennisvelden. Op slag van rust dan de mooiste Boomse aanval. Uitstekende bal van Luca Polizzi op de infiltrerende Jaric Schaessens die legde het leder panklaar voor Yannis Augustynen maar ook de volley van de box-to-box-middenvelder was te hoog gemikt.

Na rust ging Rupel Boom nadrukkelijk op zoek naar de openingsgoal. Jonas Laureys verscheen alleen voor Van Aerschot, maar schoot recht op de doelman. Een kopbal van Luca Polizzi na een knappe voorzet van Jaric Schaessens was hetzelfde lot bezegeld. En dan zou de kans van de wedstrijd volgen voor Rupel Boom. Nico Binst ging vanop links alleen op doel af. Hij tikte de bal naast de doelman die de nummer 9 enkel van de sokken kon lopen. De bal ging terecht op de stip. Yannis Augustynen nam zijn verantwoordelijkheid en gaf een vlam van jewelste op de bal. Helaas vloog deze zowat het stadion uit. Geen 1-0 dus. En het ondenkbare gebeurde: net als bij Olympic vorige week, zou Heist na rust één keer op doel trappen. Dat gebeurde na een één-twee tussen Orye en Van Keilegom. Die laatste krulde de bal puik binnen (0-1). Rupel Boom gaf niet zomaar op. Na een voorzet van Jonas Laureys kon Luca Polizzi vrij naar doel koppen. De bal hobbelde centimeters naast. Frédéric Farin trapte een vrije trap staalhard naar doel maar vond Nico Binst op zijn weg. Ook Nick Spaenhoven probeerde het op vrije trap. Zijn bal viel net iets te laat naar beneden. Jaric Schaessens krulde een bal maar net naast de kruising en ook het ultieme schot van Nick Spaenhoven vond het kader niet. Het mocht duidelijk opnieuw niet zijn deze middag.

Rupel Boom blijft achter met een 0 op 6 terwijl het altijd een 4 op 6 had moeten nemen uit de laatste twee wedstrijden. Volgende week staat er daarom een belangrijke partij op het programma in het Stade Leburton van Tubeke. Supporters op post!

Wedstrijdverslag tegenstrever

Krantenknipsels

Video

Opstelling KRBFC

1.Stefan Deloose, 3.Jens De Paepe, 5.Frédéric Farin, 9.Nico Binst, 10.Luca Polizzi, 20.Jonas Laureys, 22.Nick Spaenhoven, 23.Simon Vereeck (79′ 34.Mateo Siebens), 32.Jaric Schaessens, 39.Yannis Augustynen en 55.Jonathan Mambabua Siya Onoya.
Bleven op de bank: 31.Maxim Figys, 8.Steve Rubanguka, 11.Michiel Jaeken, 14.Seppe Somers, 17.Max Van Der Brempt en 18.Daniël Canda Lubunda.

Opstelling bezoekers

1.Fré Van Aerschot, 2.David Wijns, 3.Bart Webers, 8.Redouan Benhamou, 9.Arno Van Keilegom, 13.Nicolas Orye, 14.Thomas Englebert, 17.Cédric Mateso-Liongola (75′ 7.Tetteh Osah Bernardinho), 22.Thomas Regnier, 45.Leslie Bamona Lubelu (82′ 6.Mylan Ferreira Carrasco) en 80.Alec Van Hoorenbeeck.

Gele kaarten KRBFC

20′ Yannis Augustynen
.
.

Gele kaarten bezoekers

65′ Thomas Regnier
70′ Redouan Benhamou
90′ Alec Van Hoorenbeeck

Rode kaarten KRBFC

Rode kaarten bezoekers

Doelpunten

77′  0-1  Arno Van Keilegom

Scheidsrechter

Thomas VANBOVEN

Assistent scheidsrechters

Lennert JANS en Jonas WILLEMS

Locatie

-