K.V.V. THES SPORT TESSENDERLO vs K. RUPEL BOOM F.C.

1 — 0 Locatie -

1

K.V.V. Thes Sport Tessenderlo

Winst

0

K. Rupel Boom F.C.

Verlies

07/02/2020 | 20:30
-

Samenvatting

Uitslag heenwedstrijd

K. Rupel Boom FC  0-0  K. VV Thes Sport Tessenderlo

Adres

Sportpark, Sportlaan 4 te 3980 Tessenderlo

Sportpark

Voorbeschouwing

De voorbije weken werd gehoopt in toch minstens één van de vier wedstrijden een driepunter te boeken. Dat is niet gelukt. De verplaatsing naar Thes Sport is een eerste van aartsmoeilijke uitwedstrijden. Kunnen de Boomkes stunten?

Greg, in de eerste vier wedstrijden van 2020 was één keer winnen haast van moeten om op schema te blijven. Met de verplaatsing naar Thes Sport valt die druk ogenschijnlijk weg. Rupel Boom heeft in Tessenderlo niets te verliezen. Wat is jouw mening?

G.V.: “Ik steek mijn bewondering voor Thes niet onder stoelen of banken. Zoals ik al eerder zei, blijft dit voor mij de beste ploeg van de reeks. We spreken hier over een perfect geoliede machine die elk moment kan toeslaan en ook op resultaat kan spelen.”
“Respect voor trainer Vanhoudt die de profploegen blijft aftroeven en met de huidige 2de plaats weeral bevestigd na hun kampioenstitel verleden jaar.”
“Maar als je je op voorhand gewonnen geeft, kan je natuurlijk beter thuisblijven. We gaan strijden met al onze middelen om te stunten in Tessenderlo. Na de wedstrijd wil ik iedereen met opgeheven hoofd van het veld zien stappen, ongeacht het resultaat.”
“Zoals terecht opgemerkt blijven we, met 2 op 12, in 2020 op onze honger zitten. We hebben nood aan een eerste driepunter en best zo snel mogelijk.”

Je kan rekenen op de terugkeer van Augustynen en Farin. Niet onbelangrijk. Is Kesteleyn terug ter beschikking?

G.V.: “Augustynen en Farin zijn terug en dat scheelt hem in ervaring en lengte natuurlijk. Kesteleyn komt pas zondag terug uit skistage met school, dus blijft hij onbeschikbaar.”

Afgelopen zondag moest Polizzi na de wedstrijd naar het ziekenhuis. Wat was er aan de hand?

G.V.: “Tijdens de opwarming kreeg hij onvrijwillig een bal tegen zijn hoofd. Hij moest 10 minuten voor tijd vervangen worden omdat hij draaiierig en misselijk werd. Na controle in het ziekenhuis werd een lichte hersenschudding vastgesteld.”
“Luca is ondertussen volledig hersteld.”

Succes!

Ziekenboeg

Dimitri Daeseleire blijft onbeschikbaar.

Weetjes

Ruben Kesteleyn keert pas zondag terug van zijn schoolverplichtingen.
Frédéric Farin en Yannis Augustynen keren beiden terug uit schorsing.

Selectie K.Rupel Boom FC

Doelmannen Deloose, Figys en Van Opstal.
Er wordt gekozen uit de volgende veldspelers: Somers, Mrani, Van Den Steen, De Paepe, Spaenhoven, Mambabua, Schaessens, Vereeck, Siebens, Polizzi, Binst, Laureys, Rubanguka, Put, Van Der Brempt, Farin, Augustynen en Jaeken.

Voorbeschouwing tegenstrever

Wedstrijdverslag

Rupel Boom blijft in de hoek zitten waar de klappen vallen. Zo was er geen Jonathan Mambabua op het wedstrijdblad te bespeuren. De sterke verdediger liep eerder deze week een spierblessure op die hem minstens 1 maand van de velden zal houden. Ook Michiel Jaeken diende vanwege een blessure aan de kant te blijven. Coach Vanderidt verkoos dit alles niet eerder wereldkundig te maken om niet in de tactische kaart van de tegenstander te werken.
De thuisploeg verkoos, zoals enigszins verwacht, het balbezit aan Rupel Boom te laten en te loeren op enkele vlijmscherpe omschakelingen. Logisch dus dat we aanvankelijk enkel dreiging van Rupel Boom zagen.

In de 5de minuut een eerste schietkans voor Nico Binst net binnen de zestien. Het schot vloog een halve meter over het doel. Een vlotte combinatie over rechts tussen Nico Binst en Jaric Schaessens kende spijtig genoeg geen vervolg omdat de voorzet van Jaric werd afgeblokt. Op het kwartier een knappe ren van Mateo Siebens die laag kon voorzetten maar geen ploegmaat voor doel wist te bereiken. Even later mooi aanvallend werk van Nick Spaenhoven met een puike voorzet naar de tweede paal waar een verdediger nog net voor de neus van Mateo Siebens in hoekschop kon werken. Op die corner werd de bal onvoldoende weggewerkt zodat Yannick Put van buiten de rechthoek in één tijd kon uithalen. De bal vloog voorlangs. Na 20 minuten toonde Thes Sport dan toch meer initiatief gedurende zowat 10 minuten. Eerst nog op een stilstaande fase waarbij Spruyt veel te hoog kopte. Een poging van Rupel Boom om te counteren werd bewust afgebroken. De spelleider hield het bij een waarschuwing voor de thuisspeler. En dan kreeg Thes plots drie kansen in één aanval. Een eerste poging werd nog afgeblokt waardoor de bal in de voeten viel van Stefani. Yannis Augustynen kon diens schuiver van de lijn keren en doelman Stefan Deloose had een goede reflex in huis bij de herneming. Wat later kopte een vrijstaande El Ansri volledig naast de bal. En dan vond Rupel Boom het welletjes en pakte uit met een geweldige counter waarbij de snelheid van Jonas Laureys werd uitgespeeld. Die rende de ganse thuisdefensie aan flarden en vond Nico Binst voor doel. De spits was trefzeker tot plots doelman Brughmans als een duivel uit een doos uitpakte met een geweldige handreflex en zo een zeker doelpunt kon verhinderen.
Zo werd na een aangename eerste helft gerust bij 0-0.

Na de pauze zocht Thes naar een snelle goal. Stefan Deloose had geen probleem met de schuiver van El Ansri. Voor Rupel Boom was er geen waarschuwing weggelegd bij een overtreding van Frédéric Farin, dus wel meteen geel. Het was het begin van een reeks merkwaardige beslissingen van de spelleider. Zo mocht een thuisspeler, na een fout door Yannick Put op hem, voor de neus van de ref natrappen. Die riep de boosdoener bij hem maar liet het bij een nieuwe waarschuwing. Een mooie actie van Jonas Laureys besloten met een krul over de kruising was het sein voor Rupel Boom om het initiatief van de thuisploeg bij aanvang van de tweede helft een halt toe te roepen. En dan … driemaal is scheepsrecht? Hulsmans trapte Luca Polizzi zwaar langs achteren aan. Verdict: een waarschuwing! Begrijpe wie kan! Blijven voetballen, en dat doet Rupel Boom. Op een plaatsbal van Nick Spaenhoven was daar weer Brughmans met uitgestrekte arm om nog net redding te kunnen brengen. Jonas Laureys kon zich op links nog eens tot tegen de achterlijn voetballen. Brughmans onderschepte de scherpe voorzet. Na een actie van Luca Polizzi zag Jonas Laureys zijn schot rakelings voorlangs gaan. En dan sloeg het noodlot nog maar eens toe. Mateo Siebens blesseerde zich en moest van de ref het terrein verlaten nog voor een wissel kon doorgevoerd worden. Daar profiteerde de thuisploeg van om langs die zijde dan toch nog eens ten aanval te trekken. De Boomse organisatie even weg, een geharrewar voor doel en Bammens kon letterlijk de bal over de lijn frommelen (84′ 1-0). Rupel Boom probeerde, na even te zijn bekomen van deze opdoffer, de bakens nog te verzetten. Toen Jaric Schaessens op de helft van de tegenstander net niet de bal maar de tegenstander speelde, was er voor hem uiteraard wel geel weggelegd. Men moet nu eenmaal consequent zijn (sic). In de extra tijd opnieuw heel wat commotie toen vlak voor het eigen strafschopgebied een thuisverdediger de bal met de arm beroerde. De spelleider, aangesloten bij Sint-Eloois-Winkel Sport, zag er geen graten in en dus weg mogelijkheid om het op vrije trap te proberen.

En zo bijt Rupel Boom nog maar eens in het zand na een goede pot voetbal met een onterechte nederlaag als resultaat. Volgende kans om een eerste zege in 2020 te boeken volgende week zondag in eigen huis tegen Dessel Sport. Alle supporters op post!

Wedstrijdverslag tegenstrever

Kranten

Video

Opstelling thuisploeg

1.Bernd Brughmans, 3.Ibrahim El Ansri (79′ 29.Laurens Vermijl), 5.Frederik Spruyt, 6.Kenneth Kerckhofs, 7.Yentl Van Genechten, 8.Martijn Stefani (88′ 15.Jo Christiaens), 9.Christophe Martin Suarez (72′ 30.Simon Bammens), 13.Marco Battista, 14.Nick Hulsmans, 16.Sam Vanaken en 26.Giel Deferm.

Opstelling KRBFC

1.Stefan Deloose, 3.Jens De Paepe, 5.Frédéric Farin, 9.Nico Binst, 10.Luca Polizzi, 20.Jonas Laureys, 22.Nick Spaenhoven, 24.Yannick Put, 32.Jaric Schaessens, 34.Mateo Siebens (85′ 2.Yasin Mrani) en 39.Yannis Augustynen.
Bleven op de bank: 31.Maxim Figys, 8.Steve Rubanguka, 14.Seppe Somers, 15.Quentin Van Den Steen, 17.Max Van Der Brempt en 23.Simon Vereeck.

Gele kaarten thuisploeg

.
.

Gele kaarten KRBFC

59′ Frédéric Farin
87′ Jaric Schaessens

Rode kaarten thuisploeg

Rode kaarten KRBFC

Doelpunten

84′  1-0  Simon Bammens

Scheidsrechter

Florian STOVE

Assistent scheidsrechters

Gianni SEELDRAEYERS en Sam LODEWIJCKX

Locatie

-