K. RUPEL BOOM F.C. vs K.F.C. DESSEL SPORT

Samenvatting

Uitslag heenwedstrijd

K. FC Dessel Sport  4-0  K. Rupel Boom F.C.

Wedstrijdbal geschonken door

X

Voorbeschouwing

‘Ups’ en ‘downs’ kennen de meeste ploegen wel eens in de loop van een seizoen. Niet direct in het spel op zich maar wel in de resultaten zit Rupel Boom met 2 op 15 duidelijk in de ‘downs’. Onze eerstkomende tegenstander Dessel Sport telt amper 2 punten meer in de rangschikking maar bevindt zich wel bij de ‘ups’ na een knappe 10 op 12.

Greg, in de vijf wedstrijden na de jaarwisseling nooit een nederlaag ‘verdienen’ maar zelfs amper een gelijkspel kunnen behalen. Dat wordt wel stilaan een afgezaagd deuntje. Hoe het tij keren?

G.V.:  “Eerst en vooral gaan we niets veranderen aan de manier waarop we wedstrijden voorbereiden en aanpakken. Ik kan niet zeggen dat onze spelwijze ontgoochelend is. We krijgen ook lof van de tegenstanders na de wedstrijden. Moest dit er allemaal niet zijn zouden we ons zorgen moeten maken.”

Dessel Sport is nu niet bepaald een ploeg die ons ligt. De heenwedstrijd indachtig én het feit dat zij momenteel heel veel punten halen, maakt het er niet makkelijker op.

G.V.: “Ik heb respect voor Dessel. Maar ik blijf een wrange smaak overhouden aan onze laatste 2 verplaatsingen naar ginder. We hebben daar telkens alles weggegooid tijdens de eerste 20 minuten van de wedstrijd. Ik reken op mijn spelers hún eergevoel om er zondag een wedstrijd van te maken !!”

Jaric Schaessens moet geschorst toekijken door de gele kaart in Thes gekregen van een ref die niet bepaald uitblonk in consequent leiden. Ook dat zit niet mee.

G.V.: “Ik hou me enkel bezig met de prestatie van mijn eigen spelers. Wij krijgen te dikwijls vermijdbare goals en we moeten efficiënter zijn aan de goal van de tegenstander.”

Wat leerde het scoutingwerk over Dessel?

G.V.: “Hetzelfde verhaal van elke week. Er zijn geen zwakke ploegen en elke ploeg vindt blijkbaar zijn beste vorm naar aanloop van onze onderlinge wedstrijd.”

Hoe langer een zege uitblijft, hoe dichter de overwinning komt. Daar gaan we voor!

G.V.: “We blijven zeker en vast positief. Er is goed getraind deze week en ik zie geen twijfel bij de spelers. Met de steun van onze supporters gaan we er volle bak voor !!!”

Succes!

Ziekenboeg

Liggen in de lappenmand: Joren Geudens, Tony VlogaertDimitri DaeseleireMichiel Van Humbeeck en Jonathan Mambabua.

Weetjes

Jaric Schaessens is geel geschorst.

Selectie K.Rupel Boom FC

Doelmannen Deloose, Figys en Van Opstal.
Veldspelers: Somers, De Paepe, Vereeck, Put, Siebens, Binst, Polizzi, Laureys, Spaenhoven, Van Den Steen, Mrani, Farin, Augustynen, Kesteleyn, Bouhajra en Van Der Brempt.

Voorbeschouwing tegenstrever

Wedstrijdverslag

De 22 acteurs probeerden er het beste van te maken. Ondanks alle goede wil bleek normaal voetbal door de stormachtige wind niet mogelijk. De hoogtepunten waren bijgevolg schaars. Nico Binst schoot in minuut 5 onderhevig aan de wind voorlangs. Kevin Janssens probeerde het voor de bezoekers maar Stefan Deloose hield de netten schoon. Een volley van Jonas Laureys waaide naast. In de eerste helft kwam Luca Polizzi het dichtst bij een doelpunt maar doelman Kustermans had een prima parade in huis.

Na de pauze mocht Dessel Sport met de wind in de rug – de wind leek nog meer aan te trekken – proberen de boel te forceren. Toch was er eerst een kansje voor Rupel Boom. Jonas Laureys zag zijn gekraakt schot simpel gepakt. Op het uur probeerde Dufour het van ver of de wind een bondgenoot kon zijn. Stefan Deloose wist tijdig met 1 vuist redding te brengen. Even later moest Yannick Put met een bloedend onderbeen vervangen worden. De bezoekers konden de Boomkes terugdringen doch Stefan Deloose werd niet verrast. Toch kon Rupel Boom met nog 20 minuten op de klok er uit komen en 2 mogelijkheden scheppen op evenveel minuten. Eerst schudde Jonas Laureys een knappe dribbel uit de sloffen, zonder succes. Maar het inspireerde Rupel Boom. Na een verre inworp van Ruben Kesteleyn kon Nico Binst uithalen. Het schot werd in hoekschop afgeblokt. Mateo Siebens kon er zijn hoofd tegen zetten en prima naar de grond koppen. De bal botste buiten bereik van de doelman maar stuitte net over de lat buiten. Nadat Jonas Laureys na een actie naast besloot, was de beste kans van de wedstrijd voor Dessel Sport via de ingevallen Ratko Vansimpsen. Hij glipte door de buitenspelval en verscheen oog in oog met Stefan Deloose maar die voorkwam in minuut 82 met een knappe reflex een achterstand. Nico Binst kon ook nog eens uitbreken met een hoekschop tot gevolg. De bal vloog scherp richting tweede paal doch het Dessels sluitstuk kon met de vingertoppen redden. Ei zo na gingen de bezoekers met de zege lopen. Een mislukte voorzet kaatste door de wind gedragen op de bovenkant van de lat over het doel.

Wedstrijdverslag tegenstrever

Krantenknipsels

Video

Opstelling KRBFC

1.Stefan Deloose, 3.Jens De Paepe, 8.Frédéric Farin, 9.Nico Binst, 10.Luca Polizzi, 20.Jonas Laureys, 22.Nick Spaenhoven, 23.Simon Vereeck, 24.Yannick Put (63′ 19.Ruben Kesteleyn), 34.Mateo Siebens (85′ 44.Achraf Bouhajra) en 39.Yannis Augustynen.
Bleven op de bank: 31.Maxim Figys, 2.Yasin Mrani, 11.Michiel Jaeken, 14.Seppe Somers en 18.Quentin Van Den Steen.

Opstelling bezoekers

1.Wim Kestermans, 3.Stig Engelen, 5.Alessandro Cerigioni, 11.Demba Janneh (77′ 9.Ratko Vansimpsen), 14.Lennert Versmissen, 17.Jari Mariën, 18.Kurt Remen, 20.Aziz Moutawakil, 28.Guy Dufour, 29.Kevin Janssens (75′ 23.Thomas Jutten) en 44.Kristiaan Haagen.

Gele kaarten KRBFC

Gele kaarten bezoekers

75′ Kurt Remen

Rode kaarten KRBFC

Rode kaarten bezoekers

Doelpunten

Scheidsrechter

Bert VERBEKE

Assistent scheidsrechters

Timmy VANDE VELDE en Toon VALGAEREN

Locatie

-
This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.