R.W.D.M. vs K. RUPEL BOOM F.C.

3 — 3 Locatie -

3

R.W.D.M.

Gelijkspel

3

K. Rupel Boom F.C.

Gelijkspel

29/02/2020 | 20:00
-

Samenvatting

Uitslag heenwedstrijd

K. Rupel Boom F.C.  0-0  R.W.D.M.

Adres

Charles Malisstraat 61, 1080 Sint-Jans-Molenbeek
Rue Charles Malis 61, 1080 Molenbeek-Saint-Jean

Edmond Machtens Stadion

Voorbeschouwing

Na een week zonder competitievoetbal hervatten de Boomkes met een uitwedstrijd bij R.W.D.M.

Greg, was het voetballoos weekend welkom?

G.V.: “Ik vind persoonlijk dat het je ritme breekt en je ziet bij spelers dat ze anders trainen omdat er een “vrij” weekend aankomt. Maar anderen kunnen het misschien gebruiken om in familie verband de batterijen op te laden.”

Woelige tijden met storm, sneeuw, regen, … geen ideale omstandigheden aan de vooravond van een, alweer, belangrijke wedstrijd. Hoe pak je dat aan?

G.V.: “Onze velden waren deze week niet bespeelbaar. Dus hebben we moeten improviseren met indoortrainingen en trainingen op kunstgras, met dank aan Sporting Tisselt!”

R.W.D.M. is ondertussen opgeklommen in de rangschikking. Ongetwijfeld heeft ook deze profclub versterking binnen gehaald. 

G.V.: “Het is in ieder geval de ploeg die het hardst heeft uitgehaald tijdens de wintermercato. Die ploeg zal zaterdagavond totaal anders zijn dan de heenmatch, trainer inbegrepen. Traore, Garlito, Nzinga, Senakuku, Walbrecq zijn allemaal versterkingen die het verschil kunnen maken.”

Wat verwacht je van de wedstrijd?

G.V.: “Ik verwacht een offensief en ontketend RWDM dat op het elan van de terugronde zal willen doorgaan. Hun publiek zal de spelers vooruit roepen.”
“Maar ook van mijn ploeg verwacht ik een stevige repliek. Ik zal niemand moeten motiveren voor deze wedstrijd. Bovendien moeten we dringend punten pakken dus zijn er genoeg redenen om scherp aan de aftrap te komen.”

Geen geschorsten ditmaal. Wat met de blessurelast?

G.V.: “De gekwetsten komen stilaan terug. Dimitri, Jonathan en Joren hebben vrijdagavond een aangepaste training met bal op het veld afgewerkt en dat ging goed. Volgende week worden ze in de groep geïntegreerd. Tony werkt nog individueel aan zijn schouderblessure maar ook dat evolueert positief.”

Succes!

Ziekenboeg

Geblesseerd out: Geudens, Vlogaert, Daeseleire, Van Humbeeck en Mambabua.

Weetjes

RWDM verloor nog niet in 2020 en behaalde 12 op 18. Onze Boomkes zijn op hun beurt dan weer op zoek naar een eerste driepunter in 2020 na een 3 op 18.
Hangt er een keerpunt in de lucht?

Selectie K.Rupel Boom FC

Er wordt gekozen uit 3 doelmannen: Deloose, Figys en Van Opstal.
En de veldspelers Somers, De Paepe, Vereeck, Put, Siebens, Binst, Polizzi, Laureys, Spaenhoven, Van Den Steen, Farin, Augustynen, Kesteleyn, Bouhajra, Schaessens, Canda en Mrani.

Voorbeschouwing tegenstrever

Wedstrijdverslag

Rupel Boom heeft in het prachtige Edmond Machtensstadion bijna voor een stunt gezorgd. De profs van het plaatselijke RWDM mochten blij zijn dat ze in de slotfase nog een punt uit de brand konden slepen na een knappe partij van de Boomkes.

Het begin was echter volledig voor de thuisploeg. Walbrecq zette zich na 5 minuten door op de rechterflank. Zijn voorzet bereikte Guillaume die in één tijd knap in de kruising schoot (1-0). Rupel Boom reageerde onmiddellijk. Nick Spaenhoven rende enkele tegenstanders voorbij en zette voor. Jonas Laureys devieerde listig, doch botste op een goede redding van Sadin. De bezoekers namen de wedstrijd in handen en duwden RWDM terug. Jaric Schaessens trapte vanop afstand naar de korte hoek. Sadin moest zich stevig strekken om de gelijkmaker te voorkomen. Het werd alsmaar warmer en warmer voor de thuisploeg. Ruben Kesteleyn haalde de achterlijn en legde terug. Nico Binst kon hierop hard uithalen. Hij deed dit goed tegenvoets met de doelman, de bal scheerde echter de paal en ging naast. Uiteindelijk was het dan toch raak. Jaric Schaessens schoot een vrij trap laag in het pak. De thuisdefensie verkeek zich en de deviatie van Frédéric Farin zorgde voor de 1-1. RWDM probeerde te reageren, maar de kopbal van Mabika miste de juiste richting. Wanneer iedereen verwachtte dat de scheidsrechter een einde zou maken aan de eerste helft, werd RWDM koud gepakt door een sublieme Boomse aanval. Jaric Schaesssens zette zich op rechts door gevolgd door een schitterende voorzet die door Nico Binst feilloos werd afgewerkt (1-2).

Na de pauze werd een fel RWDM verwacht. Rupel Boom bleef echter enorm gevaarlijk op de counter zodat de thuisploeg toch de nodige voorzichtigheid diende in te bouwen. Jonas Laureys brak op één van deze tegenaanvallen uit. Hij schoot schuin voor Sadin echter recht op die laatste. Wat later opnieuw onze clubtopscorer maar dan in de rol van aangever. Nico Binst trapte vanop het penaltypunt hard over. In tussentijd had ook Stefan Deloose een puike redding in huis op een deviatie van dichtbij via Senakuku. Wanneer het leek dat het ergste offensief van RWDM achter de rug was, sloeg de thuisploeg toe. Walbrecq pikte een hoekschop op, kapte zich vrij en zette voor. De voorin gebleven centrale verdediger Fabre gaf geen enkele kans aan Stefan Deloose met een rake kopbal (2-2). En toch zonk de moed niet in de Boomse schoenen. Nadat verdediger Ruyssen een Boomse aanval maar half had ontzet, liep Delacourt domweg Luca Polizzi omver. De scheidsrechter wees zonder enige twijfel naar de stip. Onder een superdruk toverde diezelfde Luca Polizzi een schitterende ‘Panenka’ uit zijn sloffen om de Boomkes opnieuw op voorsprong te zetten (2-3). Jonas Laureys liet het even later na om de 2-4 te maken na alweer een knappe redding van Sadin. Het zou de bezoekers zuur opbreken. Want op een verre vrije trap in minuut 88 torende Senakuku boven alles en iedereen uit en de gelijkmaker was een feit (3-3). Rupel Boom dreigde nog een laatste keer. De moegestreden Luca Polizzi vergat om de volledig vrijstaande Nick Spaenhoven aan te spelen en besloot op een verdediger.

Voor de wedstrijd zou dit aanzien worden als een knap punt voor Rupel Boom. Dat is het ook, maar op basis van het wedstrijdbeeld moeten hier altijd 3 punten genomen worden. Foutjes worden tegen profclubs echter steevast afgestraft. Volgende week komt het Dender van Lennard Hens naar het Parkstadion. Supporters op post!

Wedstrijdverslag tegenstrever

Kranten

Video

Opstelling thuisploeg

80.Anthony Sadin, 2.Benjamin Delacourt, 4.Anthony Cabeke (88′ 9.Thomas Nzinga Ngimbi), 5.Naïm Boujouh, 6.Shean Garlito Y Romo (59′ 93.Julien Vercauteren), 8.Amaury Mabika (83′ 7.Moussa Traoré), 17.Clément Fabre, 21.Shelton Guillaume, 22.Gilles Ruyssen, 29.Erwin Senakuku Mukelepu en 77.Lucas Walbrecq.

Opstelling KRBFC

1.Stefan Deloose, 3.Jens De Paepe, 5.Frédéric Farin, 9.Nico Binst (87′ 44.Achraf Bouhajra), 10.Luca Polizzi, 19.Ruben Kesteleyn (74′ 34.Mateo Siebens), 20.Jonas Laureys, 22.Nick Spaenhoven, 24.Yannick Put (70′ 23.Simon Vereeck), 32.Jaric Schaessens en 39.Yannis Augustynen.
Bleven op de bank: 31.Maxim Figys, 14.Seppe Somers, 17.Quentin Van Den Steen en 18.Daniel Canda Lubunda.

Gele kaarten thuisploeg

33” Lucas Walbrecq
82′ Amaury Mabika
.

Gele kaarten KRBFC

14′ Nick Spaenhoven
21′ Yannick Put
90′ Yannis Augustynen

Rode kaarten thuisploeg

Rode kaarten KRBFC

Doelpunten

04′  1-0  Shelton Guillaume
17′  1-1  Frédéric Farin
45′  1-2  Nico Binst
76′  2-2  Clément Fabre
83′  2-3  Luca Polizzi (pen.)
88′  3-3  Erwin Senakuku Mukelepu

Scheidsrechter

Jerome MEYS

Assistent scheidsrechters

Adrian WINSKI en Alexandre MINNOY

Locatie

-