K. Rupel Boom F.C. vs R.F.C. De Liege

0 — 0 Locatie Gemeentelijk Parkstadion Acacialaan 2, 2850 Boom, België

0

K. Rupel Boom F.C.

Gelijkspel

0

R.F.C. De Liege

Gelijkspel

27/09/2020 | 15:00
Gemeentelijk Parkstadion

Samenvatting

Wedstrijdbal geschonken door

Voorbeschouwing

De eerste wedstrijd van de competitie is een treffen met “Les Sang et Marine” uit de Vurige Stede, dus met name R. FC De Liège. We polsten na de training van de zaterdagvoormiddag bij onze T1.

Greg, eindelijk die competitiestart. Hoe schat je de tegenstander dit seizoen in?
G.V.: “We zijn FC Luik in de voorbereiding een paar keer gaan scouten. Ik schat die ploeg te eindigen in de top 5.”

Wat is het grote verschil met Rupel Boom?
G.V.: “Wel, de tegenstander van zondag werkt op professionele basis. Wij zijn daar eenvoudige amateurs tegen.”

Maken we zondag dan geen kans?
G.V.: “Toch wel maar we vertrekken duidelijk als underdog. Dat moeten we niet onder stoelen of banken steken. Om succesvol te zijn zal mijn ploeg top moeten zijn. Geen 100 maar 150 procent. En dan hopen dat de tegenstander niet op z’n best is.”

Er mogen geen bezoekende supporters in het stadion.
G.V.: “Dat is net als in 1A en 1B. Voor de sfeer is dat niet zo leuk. Maar elk nadeel heeft zijn voordeel. Ik hoop dat onze supporters zich massaal achter de ploeg scharen ook al loopt het voor ons in de wedstrijd misschien eens wat moeizamer. Net dan heeft die jonge groep nood aan steun vanop de tribunes.”

Succes!

Ziekenboeg

Kesteleyn, Bosmans, Simons, Van Den Steen, Mapessa en Köse.

Weetjes

Wegens werkverplichtingen komt Romain Davigny niet aan trainen en dus wedstrijden spelen toe. Er wordt gezocht naar een oplossing.

P R O N O S T I E K

De pronostiek werd gewonnen door Bart De Smet, die als enige de uitslag juist kon raden. Hij kan zijn prijs afhalen bij de volgende thuiswedstrijd of kan contact opnemen met de club indien hij niet aanwezig kan zijn.

Selectie K.Rupel Boom FC

Er wordt gekozen uit de doelmannen Deloose, Vlogaert en Van Opstal.
Veldspelers: Cwynar, Geudens, Matarrese, F. Polizzi, Bergiers, Bouhajra, Siebens, Vereeck, L. Polizzi, Augustynen, Schaessens, Bernadina, Tshimanga, Mrani, El Ouahdi en Nzinga.

Voorbeschouwing tegenstrever

Wedstrijdverslag

Het fel vernieuwde Rupel Boom heeft al na één speeldag de nul weggewerkt op het bord. De nul van het aantal punten weliswaar, want de netten stonden tegen FC Luik geen enkele keer bol langs beide kanten in een wedstrijd met veel inzet en weinig doelrijpe kansen.

Rupel Boom begon het best terwijl Luik eerder een afwachtende houding aannam. De eerste dreiging kwam er op hoekschop waar Lorenzo Mataresse hard naast knikte. De bezoekers reageerden meteen via een actie van Köse. Na enkele spelers te passeren kon hij aanleggen. De bal vloog via een Booms been naast. Op links liet de Boomse youngster Achraf Bouhajra een goede indruk. Hij stuurde Luca Polizzi het strafschop gebied in die een strakke bal over de grond verstuurde. Holly Tshimanga gleed de bal ei zo na in doel. Luik dreigde op hun beurt voorzichtig met een te centraal gericht afstandsschot van Gerstmans. Naarmate de eerste helft vorderde kwamen er wat meer bitsige duels waardoor het spel meermaals stil lag. Dit was het gevolg van de beslissingen van de spelleiding die regelmatig naliet om de eerste overtreding te bestraffen. Tot een echt brandje kwam het niet, toch dienden er enkele gele kaarten te worden getoond. Tot kansen kwamen beide ploegen ook niet meer waardoor we met een brilscore konden gaan rusten.

Na de pauze liet Luca Polizzi zich opmerken met een mooie plaatsbal vanuit de tweede lijn. Doelman Debaty moet gedacht hebben dat de tribune vol camera’s stond want met een mooie zweefsprong klemde hij de bal. Na tien minuten in de tweede helft zou FC Luik de grootste kans van de wedstrijd creëren. Köse trapte een lastig botsende bal van net buiten de zestien. Stefan Deloose pareerde maar de afvallende bal kwam recht in de voeten van Lallemand. Het Boomse sluitstuk had echter een supersave in petto om de Luikse spits van een doelpunt te houden. Diezelfde Lallemand besloot even later via een Boomse verdediger in het zijnet. Het zou tevens de laatste keer zijn dat de bezoekers een doelpoging ondernamen. Hoe langer de wedstrijd duurde, des te meer Rupel Boom het voortouw nam. Een goeie voorzet van Luca Polizzi vanop links. Toto Nzinga kon -terwijl een verdediger hem met twee handen vasthield- op doel koppen, Debaty pakte klemvast. Wat later een uitbraak met Luca Polizzi. Hij speelde op rechts de ingevallen Mateo Siebens aan. Die zou meteen voorzetten tot bij de inlopende Toto Nzinga. In extremis kon een bezoekende verdediger de 1-0 nog afblokken. De partij bleef tot op de laatste minuut spannend en Rupel Boom stuurde aanvoerder Yannis Augustynen nog naar voor om meer slagkracht te hebben in de zestien. Meer gevaar dan een hoekschop, waar een grabbelende Debaty moest worden bijgestaan door zijn verdediging, zat er echter niet in.

0-0 is een correcte uitslag in deze wedstrijd. Een typische wedstrijd in Eerste Nationale waarbij de angst om te verliezen soms groter leek dan de wil om te winnen. Volgende week trekt Rupel Boom naar de kust waar het het Knokke van Schellenaar Yves Van Borm partij zal geven.

Wedstrijdverslag tegenstrever

Krantenknipsels

 

Video

Opstelling KRBFC

1.Stefan Deloose, 3.Matisse Bergiers (67′ 4.Fabio Polizzi), 7.Holly Tshimanga (67′ 34.Mateo Siebens), 9.Thomas Nzinga, 10.Luca Polizzi, 20.Jimmy Cwynar, 30.Lorenzo Matarrese, 32.Jaric Schaessens, 33.Joren Geudens, 39.Yannis Augustynen en 80.Achraf Bouhajra.
Bleven op de bank: 72.Bout Van Opstal, 14.Endy Opoku Bernadina, 17.Yasin Mrani, 23.Simon Vereeck en 24.Zakaria El Ouahdi.

Opstelling bezoekers

1.Kevin Debaty, 3.Jordan Kerstenne, 5.Benjamin Van Den Ackerveken, 8.Nathan Rôdes, 9.Michael Lallemand (82′ 18.Benoit Bruggeman), 13.Damien Mouchamps, 14.Gaëtan Gerstmans, 19.Jordan Bustin, 20.Halil Köse, 24.Christophe Martin Suarez en 25.Jonathan D’Ostilio.

Gele kaarten KRBFC

26′ Thomas Nzinga
45′ Luca Polizzi

Gele kaarten bezoekers

24′ Christophe Martin Suarez
.

Rode kaarten KRBFC

Rode kaarten bezoekers

Doelpunten

Scheidsrechter

Simon BOURDEAUD’HUI

Assistent scheidsrechters

Timmy VANDE VELDE en Robby KEULEERS

Locatie

Gemeentelijk Parkstadion
Acacialaan 2, 2850 Boom, België