R. Knokke F.C. vs K. Rupel Boom F.C.

2 — 0 Samenvatting Locatie -

2

R. Knokke F.C.

Winst

0

K. Rupel Boom F.C.

Verlies

04/10/2020 | 15:00
-

Samenvatting

Adres

Smedenstraat 93 te 8300 Knokke-Heist

Burgemeester Graaf Leopold Lippens Park

Voorbeschouwing

Zondag trekt Rupel Boom naar de kust om er het Knokke FC van coach Yves Van Borm partij te geven. Kan onze jonge garde haar voet plaatsen naast deze ambitieuze ploeg?

Greg Vanderidt, kan je nog even terugblikken op het gelijkspel tegen FC Luik?

G.V.: “Een eerste wedstrijd met een nieuwe, jonge, ploeg is altijd afwachten. De voorbereiding liep zoals gehoopt maar we moeten toegeven dat de tegenstanders van een minder kaliber waren.”
“Vóór de wedstrijd tegen Luik hadden we graag voor 1 punt getekend. Tenslotte speel je tegen een profclub met duidelijke ambities en een pak meer mogelijkheden.”
“We kunnen een lang verhaal kort maken. Ik ben zeer tevreden hoe de jongens de taken nauwkeurig hebben opgevolgd en vooral met de volwassen manier dat ze de volledige wedstrijd hebben aangepakt.”
“Het is waar dat we maar een paar halve kansjes hebben gecreëerd maar we gaven er ook maar één weg.”

Dan volgt nu een uitwedstrijd tegen het sterke Knokke FC. Niets te verliezen?

G.V.: “Ja, Knokke is een ander verhaal ! Deze ploeg behoort volgens mij tot de kanonnen van de reeks met een ervaren rot als Van Borm aan het roer. Bovendien hebben ze onder Yves Van Borm de laatste jaren een stevige thuisreputatie opgebouwd”
“Ze hebben massa’s ervaring en snelheid in de ploeg, scorend vermogen en spelen altijd combinatievoetbal.”
“Dit is een serieuze test voor onze jonkies. Maar ook een uitdaging natuurlijk. Ik eis zondag lef en durf omdat we inderdaad niets te verliezen hebben. Iedereen gaat ervan uit dat we kansloos zijn …”
“We moeten daar de juiste balans vinden tussen positieve stress, de goesting om er iets van te maken en de nodige gezonde agressiviteit. Enkel dan kunnen we voor een degelijke repliek zorgen. En dan spreek ik zelfs niet over er iets te gaan rapen.”

Een eerste uitwedstrijd op kunstgras. Dat wordt weer wennen.

G.V.: “Wij hebben het gros van de voorbereiding op onze nieuwe perfecte kunstgrasvelden getraind en deze week ook, dus verwacht ik niet veel problemen daaromtrent.”
“Ik merk ook wel dat de jongeren gewoon zijn om te trainen en te spelen op kunstgras. Alles gaat sneller, de duels zijn intenser, de bal stuit anders …”

Een eerste uitwedstrijd zonder supporters van de bezoekers, ook dat is wennen.

G.V.: “Vooral spijtig ! Onze supporters zijn altijd vocaal aanwezig, waar we ook spelen.”
“Verleden week hebben ze me ook aangenaam verrast, zowel tijdens als na de wedstrijd klonk er gemeend applaus. Ik heb de indruk dat men beseft dat deze jongeren hun stinkende best doen.”
“In ieder geval kan ik bevestigen dat er onwaarschijnlijk goed getraind wordt. De inspanningen en intensiteit kan ik als coach enkel maar toejuichen.”

Succes!

 


Ziekenboeg

Ruben Kesteleyn en Quinten Simons hebben deze week aangepast getraind.
Achter de namen van Matisse Bergiers en Giulio Mapessa worden vraagtekens geplaatst.

Weetjes

Selectie K.Rupel Boom FC

Doelmannen Deloose, Vlogaert en Van Opstal.
Veldspelers Cwynar, Geudens, Matarrese, Bergiers (?), Mapessa (?), Bouhajra, Augustynen, Siebens, Vereeck, Mrani, Schaessens, Polizzi L., Bernadina, Polizzi F., Nzinga, Tshimanga en El Ouahdi.

Voorbeschouwing tegenstrever

Wedstrijdverslag

De aanvangsfase was voor onze jonge garde. Duels werden gewonnen en aardige combinaties zorgden voor het meeste Boomse balbezit. Net voor het eerste kwartier kon de thuisploeg ietwat voor het eerst dreigen doch Nico Binst kon niet bij de diepe bal. Aan de overzijde een snelle aanval via Toto Nzinga. De bal naar Holly Tshimanga was net te scherp. Knokke hanteerde de buitenspelval en dan kan het al eens mislopen. Toto Nzinga kon niet bijgebeend worden en leverde de perfecte lage voorzet af waarop Holly Tshimanga mooi binnen kon duwen. De lijnrechter stak evenwel de thuisploeg een handje toe en stak de vlag voor buitenspel de hoogte in. Geen VAR in 1ste nationale dus geen goal. Pijnlijk dat de televisiebeelden achteraf aantonen dat Holly zich achter de bal bevond op het moment Toto de voorzet verstuurde. Rupel Boom bleef het betere voetbal in de partij brengen. Spijtig dat de laatste pass, behalve bij de onterecht afgekeurde goal, dikwijls niet precies genoeg was. Er waren immers mogelijkheden tegen een soms zenuwachtig acterende thuisdefensie. In de slotminuten probeerde Knokke de bakens te verzetten, zonder succes. De Boomse defensie stond pal. De jonge Achraf Bouhajra bevestigde zijn goede prestatie van vorige week. In die mate zelfs dat zijn rechtstreekse tegenstander Yoshi Mariën aan de rust vervangen werd.

Het eerste gevaar na de pauze kwam er via Holly Tshimanga maar de laatste tik tegen de bal was er net te veel aan. Knokke kon dreigen via Binst doch die vergat af te drukken. Rupel Boom plooide even terug en de thuisploeg profiteerde. Een perfecte voorzet voorbij de tweede paal waar Bouhajra zich op verkeek, kon door Prez in één tijd overhoeks via de binnenkant van de paal afgewerkt worden (1-0). Even later ontsnapte Toto Nzinga. Doelman Dhoest kon ver uit zijn doelgebied de snelle aanvaller stoppen. Gelukkig voor hem raakte hij als eerste de bal. Na snel ééntijds passenwerk week de laatste bal af recht in handen van de thuisgoalie. Het zat niet echt mee. Op een lage schuiver van Holly Tshimanga had doelman Dhoest heel wat moeite om het leder te stoppen. De ingevallen Endy Opoku Bernadina en Luca Polizzi brachten Yannis Augustynen in stelling. Zijn lob ging over de doelman maar ook over de lat. De lijnrechter stond bovendien met de vlag de hoogte in. Endy Bernadina haalde uit, echter pardoes in de handen van de keeper. Ook Fabio Polizzi kon aanleggen maar trapte onbesuisd over. Rupel Boom duwde Knokke volledig terug. Het bezorgde de thuisploeg uiteraard countermogelijkheden. Stefan Deloose stond pal. Nadat Luca Polizzi met een pegel de vuisten van de Knokse doelman op de proef had genomen, volgde een beslissende tegenaanval afgewerkt door Nico Binst (2-0). De aanvaller juichte niet uit respect voor onze club, een mooi gebaar. Maar het was uiteraard wel de beslissing van de wedstrijd.

Een meer dan verdienstelijk Rupel Boom mocht best aanspraak maken op een gelijkspel doch een ervaren en efficiënt Knokke wist de drie punten thuis te houden.

Wedstrijdverslag tegenstrever

Kranten

 

Video

Opstelling thuisploeg

1.Sven Dhoest, 2.Ruben Vanraefelghem, 8.Nils Pierre, 9.Nico Binst, 10.Corentin Koçur, 14.Simon Savaete, 15.Zakari Lambo (76′ 7.Giamfi Kyeremeh), 17.Yoshi Mariën (46′ 23.Liam Prez), 20.Jarric Buysse, 21.Gertjan Martens en 22.Sebastiaan De Wilde.

Opstelling KRBFC

1.Stefan Deloose, 8.Joren Geudens, 9.Thomas Nzinga, 10.Luca Polizzi, 18.Achraf Bouhajra, 19.Holly Tshimanga (63′ 14.Endy Opoku Bernadina), 22.Fabio Polizzi (81′ 17.Yasin Mrani), 24.Zakaria El Ouahdi (56′ 34.Mateo Siebens), 32.Jaric Schaessens, 39.Yannis Augustynen en 55.Lorenzo Matarrese.
Bleven op de bank: 31.Tony Vlogaert, 20.Jimmy Cwynar en 23.Simon Vereeck.

Gele kaarten thuisploeg

Gele kaarten KRBFC

Rode kaarten thuisploeg

Rode kaarten KRBFC

Doelpunten

52′  1-0  Liam Prez
84′  2-0  Nico Binst

Scheidsrechter

Bart ZEEBROEK

Assistent scheidsrechters

Benjamin DEWYN en Toon BONDUEL

Locatie

-