K.V.V. Thes Sport Tessenderlo vs K. Rupel Boom F.C.

2 — 0

2

K.V.V. Thes Sport Tessenderlo

Winst

0

K. Rupel Boom F.C.

Verlies

11/09/2021 | 19:30

Samenvatting

Adres

Sportlaan 4, 3980 Tessenderlo

Sportpark (synthetisch terrein)

Voorbeschouwing

Greg Vanderidt heeft in de voorbereiding Thes Sport een paar keer aan het werk gezien.

Greg Vanderidt: “Thes Sport wordt elk jaar beter. Sterkhouders blijven en worden aangevuld met doelgerichte versterkingen. Het resultaat is dat Thes Sport opnieuw behoort tot het kransje titelkandidaten.”

Geeft Rupel Boom zich al gewonnen?

G.V.: “Helemaal niet! Elke wedstrijd moet gespeeld worden. Dat is een cliché maar het is wel zo. We moeten wel realistisch zijn. Ons team zal top moeten zijn met hopelijk enkele individuele uitschieters om een geolied Thes te ontwrichten. De vorm van de dag zal bepalend zijn.”

Refererend naar de match op Lierse, ook een dosis geluk is welkom.

G.V.: “Of wat minder pech zoals de poging van Emil Abaz bij een 1-0 achterstand dat via de binnenkant van de paal pardoes in de handen van de doelman belandt.”
“Op Lierse hebben we onze momenten gehad maar ze niet kunnen nemen. Dat zal zaterdagavond dan anders moeten.”

Succes!

 

Ziekenboeg

Een pak afwezigen: Lorenzo Matarrese, Holly Tshimanga, Achraf Bouhajra, Bout Van Opstal, Yannis Augustynen, Emil Abaz, Drin Sula en Ryan Bantu.

Weetjes

Na weken van afwezigheid keerden Giulio Mapessa en Quentin Van Den Steen terug in de selectie.
Wegens persoonlijke omstandigheden was Greg Vanderidt niet aanwezig.

Selectie K.Rupel Boom FC

Nolle, Vlogaert, Kanu, F. Polizzi, L. Polizzi, Mapessa, Kesteleyn, Geudens, Bergiers, Lukebakio, Van Den Steen, Van Den Broek, Peeters, Arrivas, Kyeremeh, Nzinga, Mrani en Monroy.

Voorbeschouwing tegenstrever

Wedstrijdverslag

Rupel Boom begon vrank en vrij te voetballen bij de grote favoriet. Het duurde 10 minuten alvorens de thuisploeg de neus aan het venster stak. Gezien het terugplooien van Thes gebeurde dit na twee counters. De eerste mogelijkheid werd gemist, de tweede werd tijdig door Joren Geudens afgeblokt. Zo kon Rupel Boom ook eens in de omschakeling dreigen. Robin Peeters lanceerde Luca Polizzi maar die werd afgevlagd.
Opnieuw liet Thes de bal aan de Boomkes om op het kwartier genadeloos toe te slaan. Stefani kon zich doorzetten en met een lage schuiver in de rechterbenedenhoek de 1-0 maken. Het volgende halfuur trok de thuisploeg een dubbele afweergordel op. De Boomkes combineerden er vlot op los doch de thuisdefensie ontwrichten lukte niet. Dan maar proberen vanuit de tweede lijn. Een dropshot vanop 20 meter werd door Kanu te hoog besloten. Een sterk spelende Fabio Polizzi zonderde Ruben Kesteleyn op rechts af. De teruglegger werd door Kanu in één tijd net over getrapt. Doelman Valkenaers moest goed plat gaan op een harde lage voorzet van Paolo Arrivas.
Ruststand 1-0.

Vijf minuten na de pauze werd Luca Polizzi in de grote rechthoek aangespeeld. De thuisverdediger zag het gevaar en sprong onorthodox in de rug van Luca. De ref zag er, ongelofelijk maar waar, geen strafschop in. Amper een minuut later een knappe Boomse aanval na een individuele actie van Fabio Polizzi die enkele tegenstanders het nakijken gaf en na een combinatie met Gyamfi Kyeremeh een prima lage voorzet trapte. ‘Toto’ Nzinga kwam een voetlengte te kort om voor de neus van de doelman binnen te duwen. Paolo Arrivas sneed naar binnen. Het schot was niet hard genoeg. En zo bleef Rupel Boom tonen meer dan aardig te kunnen voetballen. Het orgelpunt ontbrak echter. De thuisploeg bleef de omschakeling hanteren om, met nog 20 minuten te spelen, het genadeschot te geven via opnieuw Stefani (2-0). Rupel Boom was geen doelpunt gegund. Na een tussenkomst van de thuisgoalie belandde het leder bij Ruben Kesteleyn. Die zag zijn volley echter door een teruggekeerde verdediger van de lijn gehaald. Thes kreeg nu veel ruimte om te counteren. Ofwel werkte de Boomse buitenspelval, ofwel ruimde een sterke Joren Geudens op. Gelukkig maar want een derde tegengoal had wel een heel vertekend beeld van de wedstrijd gegeven. Het laatste wapenfeit was een schot van Luca Polizzi te centraal gericht.

Wedstrijdverslag tegenstrever

Kranten

   

Video

Opstelling thuisploeg

28.Arno Valkenaers, 3.Marnick Vermijl, 4.Tim Jeunen (87′ 15.Gilles Schodts), 6.Kenneth Kerckhofs, 7.Senne Ceulemans, 8.Martijn Stefani, 9.Adriano Bertaccini (70′ 10.Yady Bangoura), 13.Marco Battista, 14.Nick Hulsmans, 16.Sam Vanaken en 30.Simon Bammens.

Opstelling KRBFC

29.Tony Vlogaert, 4.Fabio Polizzi, 6.Rubenilson ‘Kanu’ Dos Santos Da Rocha, 8.Robin Peeters (60′ 17.Yasin Mrani), 9.Thomas ‘Toto’ Nzinga (72′ 20.Fran Monroy), 10.Luca Polizzi, 11.Paolo Arrivas (60′ 18.Levi Lukebakio), 12.Gyamfi Kyeremeh, 14.Matisse Bergiers (75′ 5.Giulio Mapessa), 19.Ruben Kesteleyn en 21.Joren Geudens.
Bleven op de bank: 1.Jordi Nolle, 15.Quentin Van Den Steen en 16.Koen Van Den Broek.

Gele kaarten thuisploeg

65′ Nick Hulsmans

Gele kaarten KRBFC

65′ Rubenilson ‘Kanu’ Dos Santos Da Rocha

Rode kaarten thuisploeg

Rode kaarten KRBFC

Doelpunten

15′  1-0  Martijn Stefani
72′  2-0  Martijn Stefani

Scheidsrechter

DE KEYZER Tim

Assistent scheidsrechters

BORREMANS Maxime en DILLEN Tom