Voorbeschouwing

Zondag in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen zal onze T2 Tom Verhoeven de sportieve leiding hebben, net als op Thes vorige week. Greg Vanderidt is immers nog niet helemaal genezen.

Tom, hoe reageerde de groep na de nederlaag op Thes?

Tom Verhoeven: “Teleurgesteld. Anderzijds is Rupel Boom momenteel niet klaar om echt onze voet naast Thes te zetten. Daarvoor moet de groep compleet zijn en op hun best presteren.”
“Iedereen weet dat we heel wat spelers moesten missen maar daar gaan we ons niet achter verschuilen. Thes vertoeft nu eenmaal al jaren in de top van het klassement.”

En dan nu Heist.

T.V.: “Dat gaat uiteraard een andere wedstrijd worden. Gelukkig recupereren we enkele spelers.”

Hoe sterk is dit Heist?

T.V.: “Een ervaren team dat al heel wat jaren op dit niveau actief is. Zij beschikken over snelle flanken, een te duchten centrumspits en een solide defensie. Kortom, gemakkelijk zal het voor ons niet zijn. Maar is er één wedstrijd in deze reeks die dat wel is?”

Toch proberen de drie punten thuis te houden.

T.V.: “Uiteraard! Rupel Boom moet de voet naast Heist kunnen plaatsen en er alles aan doen om de punten thuis te houden.”

Succes!

Ziekenboeg

Emil Abaz en Holly Tshimanga zijn nog niet inzetbaar.
Joren Geudens was twijfelachtig door een contractuur die hij opliep in het slot van de partij op Thes. Hij is evenwel hersteld en inzetbaar.
Yannis Augustynen is eveneens hersteld.

Weetjes

Doelman Bout Van Opstal heeft al eens kunnen proeven van de groepstraining in een krachttraining parcours.

Selectie K.Rupel Boom FC

Vlogaert, Nolle, Kesteleyn, Bergiers, Geudens, F. Polizzi, Mapessa, Arrivas, Kanu, Augustynen, Peeters, Levibakio, L. Polizzi, Sula, Kyeremeh, Mrani, Monroy en Nzinga.

Voorbeschouwing tegenstrever

Wedstrijdverslag

Het werd een vrij evenwichtige partij met veel middenveldspel. Rupel Boom kwam in de eerste helft het dichtst bij een doelpunt. In de tweede helft waren het eerder de bezoekers die tot scoren leken te komen.

In minuut 7 de eerste dreiging. Een gekruist schot van Fran Monroy week op een verdediger af in hoekschop. Die werd door Yannis Augustynen overhoeks ingekopt. De doelman was verslagen doch een verdediger kon op de lijn keren. Halfweg waagde Drin Sula zijn kans vanop 25 meter. Doelman Van Aerschot zweefde in corner. Op een kopbal van Luca Polizzi, na een voorzet van Paolo Arrivas, bleef de bezoekende goalie aan de grond genageld. Het leder vloog evenwel net naast. Vlak voor het rustsignaal een eerste echte dreiging van Heist na hoekschop. Vande Cauter dook gepast de ruimte doch kopte hoog over. Rust 0-0.

Na de pauze onmiddellijk Heist met een verrassend schot van Bamona dat net naast de paal in het zijnet belandde. De bezoekers acteerden nu feller en de duels werden ook bitsiger. De gasten zochten veelal heil in hoge ballen voor doel. De Boomse goalie Jordi Nolle pakte evenwel uit met gepast vuistwerk. Halfweg de tweede helft kreeg Heist een unieke kans om de score te openen. Kanu leed balverlies en zijn poging om de vinnige Bamona af te stoppen gebeurde foutief in de grote rechthoek. Strafschop dus. Bamona zette zichzelf achter de bal en besloot laag tegen de grond recht op de linker staak. Jordi Nolle leek het leder geraakt te hebben maar na de wedstrijd zei hij dat zijn rechterhand wel vlakbij de bal was maar hem niet raakte. In de slotfase werd Yannis Augustynen ei zo na matchwinnaar. Hoog opverend na een vrije trap kopte onze kapitein echter over het doel.

Zo eindigde de wedstrijd zoals ze begon: 0-0 en een eerste punt voor de Boomkes.

Wedstrijdverslag tegenstrever

Krantenknipsels

Het Laatste Nieuws:

Het Nieuwsblad:

Video

Opstelling KRBFC

1.Jordi Nolle, 4.Fabio Polizzi (70′ 14.Matisse Bergiers), 6. Rubenilson ‘Kanu’ Dos Santos Da Rocha, 10.Luca Polizzi, 11.Paolo Arrivas (80′ 5.Giulio Mapessa), 12.Gyamfi Kyeremeh, 15.Francisco Monroy (70′ 9.Thomas ‘Toto’ Nzinga), 16.Drin Sula (77′ 18.Levi Lukebakio), 19.Ruben Kesteleyn, 20.Yannis Augustynen en 21.Joren Geudens.

Bleven op de bank: 29.Tony Vlogaert, 8.Robin Peeters en 17.Yasin Mrani.

Opstelling bezoekers

1.Fré Van Aerschot, 4.Maxim Nys, 4.Jawad Absisan, 8.Redouan Benhamou (77′ 11.Jo Gilis), 13.Nicolas Orye, 14.Thomas Englebert, 17.Mathieu Troonbeeckx (63′ 7.Mylan Ferreira), 18.Amir Lemti, 22.Reian Meddour, 25.Kobe Vande Cauter en 45.Leslie Bamona.

Gele kaarten KRBFC

64′ ‘Kanu’ Dos Santos Da Rocha
83′ Yannis Augustynen
87′ Matisse Bergiers