Smedenstraat 93, 8300 Knokke-Heist

Burgemeester Graaf Leopold Lippensstadion (synthetisch terrein)

Voorbeschouwing

Tom Verhoeven krijgt de volle verantwoordelijkheid over de groep en weet ons dit te vertellen na een hectische week:

Tom Verhoeven: “Het vertrek van Greg was heel onverwacht. Wij werkten al een 6 à 7 jaar samen en vormden dus een goed team. Uiteraard is dit jammer maar ik wens Greg alle succes toe.”
“De clubleiding vroeg me om verder te doen als T1. Dus neem ik mijn verantwoordelijkheid. Ik ga me nu echter niet profileren als een Greg bis.”
“Ik zie wel wat de nabije toekomst brengt. Eerst volle concentratie a.s. zondag.”

Hoe reageerde de groep?

T.V.: “Er was geen mentaal oplapwerk nodig. De spelers weten dat zoiets in het voetbal kan gebeuren. Zij gunnen trouwens Greg deze opportuniteit.”

Kan je de trainingsweek samenvatten?

T.V.: “Wel, het was een super trainingsweek. Iedereen was gedreven en geconcentreerd bezig met de match van zondag.”

Wat weet je van de tegenstander?

T.V.: “We hebben Knokke op Dender aan het werk gezien. Dat was vorig weekend hun eerste wedstrijd. Beide ploegen leken meer belang te hechten aan niet verliezen dan om voor winst te gaan. Het werd een wedstrijd met weinig kansen die op 0-0 eindigde.”

Hoe verwacht je de opponent zondag?

T.V.: “Ik verwacht Knokke in een thuiswedstrijd meer aanvallend dan op Dender. Zij beschikken over een sterk geheel onder leiding van een zeer ervaren coach die zijn team verschillende spelsystemen kan laten hanteren.”

Zijn we kansloos?

T.V.: “We zullen met onze mogelijkheden er alles aan doen om succes te boeken. Uiteraard moeten wij onze momenten kiezen én benutten om succesvol te zijn.”
“Ik heb de groep er wel op gewezen dat wij niet hoeven te wachten tot de vijfde speeldag om een eerste zege te boeken. Verrassen mag altijd!”

Succes!

Ziekenboeg

Van Opstal, Bouhajra, Matarrese en Tshimanga krijgen het gezelschap van Ruben Kesteleyn ten gevolge een enkelblessure.

Selectie K.Rupel Boom FC

Vlogaert, Nolle, Bergiers, Geudens, Mapessa, F. Polizzi, Arrivas, Kanu, Peeters, Augustynen, L. Polizzi, Lukebakio, Kyeremeh, Sula, Monroy, Nzinga, Abaz en Mrani.

Weetjes

Emil Abaz keert terug in de selectie.

Voorbeschouwing tegenstrever

Wedstrijdverslag

De thuisploeg zorgde voor de eerste dreiging. Het dropshot van Nico Binst was te hoog gemikt. Rupel Boom nam daarop meteen het heft in handen met enkele niet onaardige combinaties. Zo kenden de Boomkes in de 10de minuut pech toen een vrijgespeelde Luca Polizzi zijn geplaatst schot buiten bereik van de doelman op de paal zag stranden. Amper 2 minuten later volgde een grote kopbalkans voor Kanu. De naar de grond gerichte poging miste de juiste richting en ging naast. Aan de overzijde probeerde Van Den Bossche het met een grond scherend schot. Geen probleem voor doelman Jordi Nolle. De hier op volgende Boomse aanval was wel succesvol. De thuisverdediger kreeg geen vat op Emil Abaz die van links naar binnen sneed en de thuisgoalie kansloos liet (0-1). Na 198 minuten voetbal een eerste competitiedoelpunt voor Rupel Boom! De Boomkes putten nog meer moed uit het doelpunt en bleven de beter voetballende ploeg. Luca Polizzi slingerde een vrije trap voor doel. Yannis Augustynen wou met een listige deviatie succesvol zijn doch via het been van een verdediger kwam het leder bij de doelman. Halfweg de eerste helft ging het spel goed over en weer. Voor de thuisploeg werd Nico Binst diep gestuurd. Doelman Nolle struikelde op de kunstgrasmat – hij was de enige niet die uitschoof – en lag daardoor op de grond. Toch kon hij de poging van Binst in hoekschop pareren. Die werd naar het hoofd van een vrijstaande Martens getrapt. De poging vloog ver naast. Aan de overzijde glipte Drin Sula, na een knappe Boomse aanval, door de buitenspelval. Oog in oog met de doelman besloot hij pal op Dhoest. Opnieuw naar de overzijde. Een kopballetje van Binst viel recht in de handen van onze doelman. Gevolgd door een volgende Boomse aanval. Luca Polizzi zocht een opening voor een schot. Die vond hij pas bij de tweede poging die evenwel naast ging. Maar na het halfuur was het betere spel van de bezoekers en leek het wachten op de dubbele voorsprong. Zo vloog een knal vanop 25 meter, getekend Yannis Augustynen, tot opluchting van de thuisgoalie maar net naast de kruising. Na mooi samenspel met Luca Polizzi kon Drin Sula in de draaiing een poging wagen. De bal vloog te hoog. En dan plots uit het niets valt de gelijkmaker. Lambo werd diep gestuurd. Even twijfel in de defensie en doelman Nolle was verslagen (1-1). Zo gingen we rusten met een voor de thuisploeg gevleide 1-1.

Iedereen verwachte een gedreven Knokke op zoek naar een voorsprong. Niets was minder waar. Het was Rupel Boom dat de wet dicteerde, nog meer dan in de eerste helft. Na een klutsbal op het middenveld kreeg Gyamfi Kyeremeh vrije baan naar doel. Het breed leggen was niet zuiver genoeg en weg kans. Even later was het Drin Sula die met een prima voorzet uitpakte. Een verdediger kon net voor de neus van Emil Abaz in hoekschop werken. Het was slechts even uitstel. Na een collectieve aanval ontstond er een enorm geharrewar voor het doel van Knokke. Uiteindelijk vond Drin Sula een gaatje en een nieuwe Boomse voorsprong was een feit (1-2). Vijf minuten later een snelle counter via Emil Abaz die zijn tegenstander meermaals sterretjes liet zien. De poging van Drin Sula week af tot bij Luca Pollizi die eenvoudig kon binnen trappen. De lijnrechter stak evenwel de vlag in de hoogte zodat dit feestje niet doorging. Een minuut later opnieuw een snelle aanval. Ditmaal werd Paolo Arrivas in extremis in corner afgeblokt. We schrijven dan minuut 68 wanneer de thuisploeg voor het eerst in de tweede helft in de Boomse zestien opdoemde. Het knappe schot van Van Den Bossche werd door Jordi Nolle in hoekschop geduwd. Het sein voor Knokke om een vijftal minuten het gaspedaal in te drukken. De Boomse defensie onder leiding van een secure Joren Geudens gaf echter geen krimp. Nadat Matisse Bergiers vanuit de tweede lijn zijn schot in twee tijden door de doelman gestopt zag, bezondigde Martens zich aan een te late ingreep op Drin Sula. Een tweede gele kaart viel hem te beurt en Knokke dus met een man minder. De thuisploeg probeerde met fris bloed het tij te keren. Dat lukte niet en Rupel Boom voetbalde rustige de partij uit. De ingevallen Thomas ‘Toto’ Nzinga mocht in minuut 88 oog in oog met de doelman de partij beslissen. De voet van Dhoest besliste er anders over. Het was slechts uitstel want een minuut later volgde alweer een prima aanval over links met de ingevallen Giulio Mapessa en kwelduivel Emil Abaz. De bal bereikte Thomas ‘Toto’ Nzinga aan de tweede paal. Ditmaal besloot hij wel de wedstrijd met een overhoekse trap (1-3).

Wat een deugddoende zege! En met mooi voetbal! Proficiat Boomkes, proficiat technische staf!

Wedstrijdverslag tegenstrever

Kranten

Het Laatste Nieuws:

Het Nieuwsblad:

Video

Opstelling thuisploeg

1.Sven Dhoest, 2.Ruben Vanraefelghem, 7.Sebastien Siani (66′ 10.Corentin Koçur), 9.Nico Binst (83′ 26.Jarno Vervaque), 14.Simon Savaete, 15.Zakaria Junior Lambo (58′ 11. Maxim Vandewalle), 16.Yani Van Den Bossche, 19.Emile Samyn (66′ 17.Yoshi Mariën), 20.Jarric Buysse, 21.Gertjan Martens en 22.Sebastiaan De Wilde.

Opstelling KRBFC

1.Jordi Nolle, 3.Matisse Bergiers, 10.Luca Polizzi, 15.Gyamfi Kyeremeh (75′ 17.Yasin Mrani), 20.Rubenilson ‘Kanu’ Dos Santos Da Rocha, 22.Paolo Arrivas, 23.Drin Sula (84′ 9.Thomas ‘Toto’ Nzinga), 32.Emil Abaz, 34.Fabio Polizzi (78′ 5.Giulio Mapessa), 39.Yannis Augustynen (84′ 8.Robin Peeters) en 55.Joren Geudens.
Bleven op de bank: 29.Tony Vlogaert, 14.Levi Lukebakio en 24.Francisco Monroy.

Gele kaarten thuisploeg

20” Gertjan Martens
.
.
.

Gele kaarten KRBFC

64′ Luca Polizzi
76′ Yasin Mrani
80′ Yannis Augustynen
90′ Thomas ‘Toto’ Nzinga

Rode kaarten thuisploeg

74′ Gertjan Martens (2de gele kaart)

Rode kaarten KRBFC

Doelpunten

18′  0-1  Emil Abaz
42′  1-1  Zakaria Junior Lambo
59′  1-2  Drin Sula
89′  1-3  Thomas ‘Toto’ Nzinga