1 — 3 Locatie Gemeentelijk Parkstadion Acacialaan 2, 2850 Boom, België

03/10/2021 | 15:00
Gemeentelijk Parkstadion

Samenvatting

Voorbeschouwing

Coach Tom Verhoeven blijft aan het roer na de knappe zege in Knokke vorige week. Die eerste overwinning van het seizoen zorgt voor een boost van vertrouwen in groep. En met een 4 op 9 na o.a. twee uitwedstrijden oogt de competitiestart helemaal zo slecht niet.

Zondag tegen FCV Dender EH, het team van Regi Van Acker, staat de teller evenwel opnieuw op 0-0 om 15u. En wordt het weer alles uit de kast halen om te kunnen oogsten tegen een team dat minstens als subtopper dient bestempeld te worden.
Op de eerste speeldag verloor het evenwel in Heist met 2-0 om dan in de eerste van twee opeenvolgende thuiswedstrijden te blijven steken op 0-0 tegen Knokke.
In feite gelijklopend qua puntenoogst met onze Boomkes. Ook Dender behaalde vorige week op speeldag 3 een eerste seizoenzege en dit in eigen huis dus tegen La Louvière Centre (2-0).

Het is dus duidelijk dat de ploeg die wint naar de subtop van de rangschikking mag kijken. De verliezer blijft in de middenmoot hangen.

Alle ingrediënten zijn dus aanwezig om er leuke pot voetbal van te maken.

Ziekenboeg

Lorenzo Matarrese, Bout Van Opstal en Achraf Bouhajra.

Weetjes

Ruben Kesteleyn en Ryan Bantu komen in de selectie. Tegenover vorige week verdwijnen Fran Monroy en Levi Lukebakio van het wedstrijdblad.

Er zal gespeeld worden in de nieuwe truitjes met speciaal design.

Het oplopen van de teams zal opgeluisterd worden door sfeergroep BSU. Het belooft de moeite te worden! Alle supporters op post, voorzien van een geldig Covid Safe Ticket !

Selectie K.Rupel Boom FC

Nolle, Vlogaert, F. Polizzi, Kesteleyn, Bergiers, Geudens, Mapessa, Augustynen, Arrivas, Kyeremeh, Peeters, Kanu, L. Polizzi, Bantu, Sula, Nzinga, Mrani en Abaz.

Voorbeschouwing tegenstrever

Klik op deze link:
website Dender

Wedstrijdverslag

Rupel Boom heeft de overwinning van vorige week niet kunnen herhalen. Er was wel het nodige balbezit en rijpe kansen boden zich aan. De afwerking liep niet naar wens en wanneer de meer ervaren tegenstander de momenten wel weet te benutten, is het moeilijk om puntenwinst te boeken.

In de beginfase zat de partij muurvast. Pas in minuut 18 konden de handen een eerste maal op elkaar. Gyamfi Kyeremeh zocht met twee korte kapbewegingen voor een opening. Hij vond die ook maar het vizier stond veel te hoog. De eerste hoekschop was voor Dender. Geharrewar voor doel doch de Boomse verdedigers stonden pal. Rupel Boom kreeg pas een eerste corner op 10 minuten van het rustsignaal. De kopbal van Kanu vloog naast. Het was wel het sein om voor de rust het gaspedaal extra in te duwen. Yannis Augustynen stuurde Gyamfi Kyeremech de ruimte in. Diens breed leggen op Emil Abaz leek precies juist. De Boomse flankspeler trapte in één tijd naast. Een zelfde lot was een vrije trap van Kanu beschoren.

De eerste kans na de rust was er ook één voor Emil Abaz na een prima actie van Drin Sula. De bezoekende goalie kon de geplaatste bal afweren. Dan was het de beurt aan de bezoekers met een knappe aanval. Met een ultieme reflex kon doelman Jordi Nolle de poging van dichtbij in hoekschop weren. Hierop moest hij zich wel gewonnen geven (0-1). Even later leek de gelijkmaker een feit. Hoe was het mogelijk dat die bal er niet in ging! Drie pogingen van dichtbij in 1 fase vonden telkens een Denders been op de weg naar succes. Emil Abaz probeerde het met een krulbal, nadat een eerste poging afgeblokt werd. Te hoog gemikt. Het bleef opletten voor de tegenstoten. Doelman Nolle kon oog in oog met de ingevallen Sam Valcke uitpakken met een prima redding. Het bleek slechts uitstel. Te veel ruimte in de rug waardoor er plots een overwicht aan bezoekers te noteren viel. Casagolda verdubbelde de voorsprong (0-2). De wedstrijd barstte nu wel open omdat Emil Abaz snel de aansluitingstreffer kon maken. Drin Sula zonderde hem af voor doel. De goalkeeper omspelen en binnenleggen (1-2). Rupel Boom ging op zoek naar de gelijkmaker. Ideaal voor Dender om te counteren. Dat is nu eenmaal voetbal. De pas ingevallen De Bodt rondde foutloos af (1-3). Wat de Boomkes ook nog probeerden, een kopbal van Yannis Augustynen dwong de doelman tot een zweefsprong en een schot van Kanu in de draai vloog voorlangs, de score wijzigde niet meer.

Wedstrijdverslag tegenstrever

Krantenknipsels

Het Laatste Nieuws:

Het Nieuwsblad:

Video

Opstelling KRBFC

1.Jordi Nolle, 3.Matisse Bergiers, 4.Fabio Polizzi (46′ 19.Ruben Kesteleyn), 6.Kanu, 10.Luca Polizzi (79′ 9.Thomas ‘Toto’ Nzinga), 11.Emil Abaz, 18.Gyamfi Kyeremeh (62′ 17.Yasin Mrani), 27.Paolo Arrivas (62′ 5.Giulio Mapessa), 33.Joren Geudens, 37.Drin Sula en 39.Yannis Augustynen.
Bleven op de bank: 29.Tony Vlogaert, 8.Robin Peeters en 21.Ryan Bantu.

Opstelling bezoekers

1.Xavier Gies, 2.Mike Smet, 4.Kjetil Borry, 5.Dylan Ragolle, 6.Jonathan Rowell (55′ 16.Sam Valcke), 7.Ridwane M’Barki (80′ 19.Antoine De Bodt), 8.Jasper Van Oudenhove, 9.Esteban Casagolda (87′ 15.Glodi Mbuyi-Mbayo), 10.Lennard Hens, 14.Stef De Backer en 25.Kenneth Houdret.

Gele kaarten KRBFC

26′ Matisse Bergiers
92′ Yannis Augustynen
.
.

Gele kaarten bezoekers

10′ Kenneth Houdret
42′ Ridwane M’Barki
43′ Esteban Casagolda
88′ Xavier Gies

Rode kaarten KRBFC

Rode kaarten bezoekers

Doelpunten

53′  0-1  Kjetil Borry
69′  0-2  Esteban Casgolda
71′  1-2  Emil Abaz
84′  1-3  Antoine De Bodt