K. Patro Eisden Maasmechelen vs K. Rupel Boom F.C.

2 — 0

2

K. PATRO EISDEN MAASMECHELEN

Winst

0

K. Rupel Boom F.C.

Verlies

09/10/2021 | 20:00

Samenvatting

Adres

Kolenmijn Limburg, Maaslaan 2 te 3630 Maasmechelen

Gemeentelijk Sportstadion Maasmechelen

Voorbeschouwing

Laten we ons terug concentreren op waarover het gaat: het spelletje dat voetbal heet.
Patro Eisden heet de tegenstander die 1 punt meer telt dan de Boomkes.
Vorige week werd Knokke FC met het kleinste verschil gekopt (1-0).
De Limburgers treden dus voor de tweede week op rij aan in eigen huis. Aan Rupel Boom om te zorgen dat het ditmaal geen nieuwe thuiszege wordt.

Coach Manu Crespo (T2) zag samen met Sportief Directeur Hubert Stas een gretige groep op training. Het geloof om iets te oogsten is zeker aanwezig. Het zal wel moeten gebeuren zonder kapitein Yannis Augustynen die geel geschorst is.
De groep wil iets neerzetten in afwachting van de komst van de nieuwe T1 José Durán Rivas.

C’mon Boomkes !

Ziekenboeg

Lorenzo Matarrese heeft de training hervat.
Ryan Bantu liep vermoedelijk een scheurtje in de hamstrings op. Echo moet dit uitwijzen.

Weetjes

Kapitein Yannis Augustynen is geschorst na 3 gele kaarten.

Selectie K.Rupel Boom FC

Er wordt gekozen uit Nolle, Vlogaert, Jouini, Bergiers, F. Polizzi, Mapessa, Peeters, Nzinga, L. Polizzi, Kesteleyn, Kyeremeh, Kanu, Arrivas, Sula, Monroy, Abaz, Geudens, Van Den Steen en Lukebakio.

Voorbeschouwing tegenstrever

Wedstrijdverslag

In de aanvangsfase was de drang tot aanvallen bij de thuisploeg het grootst. Doch het was slechts na twijfel in de Boomse defensie dat Patro Eisden tot een echte scoringskans kwam. Die werd echter schromelijk van dichtbij naast getrapt. Na zowat een kwartier kwam Rupel Boom meer in de wedstrijd met gaandeweg meer overwicht. Op een lage schuiver van Luca Polizzi ging de thuisgoalie goed plat. Maar dan sloeg het noodlot toe voor Robin Peeters, die de geschorste Augustynen verving op het middenveld verving. Met een zware enkelblessure diende hij het terrein te verlaten. Het spelbeeld wijzigde niet na de inbreng van Drin Sula. En dan volgde een nieuwe opdoffer. De stadionklok wees precies 46’15” aan. Patro was in de slotseconden toch nog eens diep op Boomse helft geraakt. Een vrije trap week af tot bij Gueroui die in de rechterbovenhoek besloot (1-0).

Na een dubbele wissel aan de rust kregen de Boomkes al snel een fel gecontesteerd doelpunt tegen. Een vrije trap werd in het pak gedropt. Volgens de Boomse defensie werd de bal met de hand beroerd tot bij Arénate die verdacht veel in buitenspel stond. De ref leek er ook zo over te denken en liep de kleine rechthoek in. Maar een blik naar zijn assistent was blijkbaar voldoende om het doelpunt goed te keuren (2-0). Toen doelman Nolle dan wees op het handspel leverde dit hem enkel een gele kaart op. De thuisploeg zette dan een stevig defensief blok neer. Dus balbezit voor Rupel Boom maar geen doorkomen aan. Hulp van de ref was er ook niet bij. Zo kon in een schaars moment Kanu zich toch doorzetten. Nadat hij eerst half uit evenwicht werd gebracht, kon hij toch pogen naar doel te trappen. Op dat moment werd zijn voet aangetikt. De ref bestrafte geen van beide foutieve ingrepen. Toen dan ook nog zowel Emil Abaz als Kanu geblesseerd het terrein moesten verlaten, was het helemaal over en uit. Zonder punten terug naar Boom en vooral zorgen voor de medische staf met de blessures van Peeters, Abaz en Kanu.

Wedstrijdverslag tegenstrever

Kranten

Het Laatste Nieuws:

Het Nieuwsblad :

Video

Opstelling thuisploeg

1.Jordi Belin, 4.Wouter Corstjens, 6.Henk Dijkhuizen, 7.Alexandre Arénate (89′ 18.Raoul Kenne), 9.Freddy Mombongo, 14.Jordan Renson, 16.Senne Vandergeeten, 17.Baud Terwingen (80′ 11.Seppe Boonen), 19.Davy Brouwers (82′ 22.Arne Naudts), 21.Yassin Gueroui en 23.Jordan Massengo.

Opstelling KRBFC

1.Jordi Nolle, 3.Matisse Bergiers, 5.Giulio Mapessa (19.Ruben Kesteleyn), 8.Robin Peeters (39′ 23.Drin Sula), 9.Thomas ‘Toto’ Nzinga (46′ 24.Fran Monroy), 10.Luca Polizzi, 18.Gyamfi Kyeremeh, 20.Kanu (89′ 34.Fabio Polizzi), 22.Paolo Arrivas, 32.Emil Abaz (14.Levi Lukebakio) en 55.Joren Geudens.
Bleven op de bank: 29.Tony Vlogaert en 15.Quentin Van Den Steen.

Gele kaarten thuisploeg

42′ Davy Brouwers
45′ Yassin Gueroui

Gele kaarten KRBFC

44′ Emil Abaz
54′ Jordi Nolle

Rode kaarten thuisploeg

Rode kaarten KRBFC

Doelpunten

45′  1-0  Yassin Gueroui
54′  2-0  Alexandre Arénate

Scheidsrechter

Tim DE KEYZER

Assistent scheidsrechters

Robby KEULEERS en Erwin HERMANS