2 — 1 Locatie Gemeentelijk Parkstadion Acacialaan 2, 2850 Boom, België

07/11/2021 | 15:00
Gemeentelijk Parkstadion

Samenvatting

Voorbeschouwing

Dat URSL Visé er een eerder wisselvallig seizoenbegin opzitten heeft, is het minst wat er kan gezegd worden. Gestart met een 4 op 9, vervolgens 6 op 6 na o.a. winst op bezoek bij FC de Liège maar dan gevolgd door een 1 op 9. Dus telt Visé 11 punten uit 8 wedstrijden. Dat zijn natuurlijk 7 punten meer dan de Boomkes. Het moment is bijgevolg daar om deze achterstand in de rangschikking met 3 eenheden te zien verminderen.
Bij de Boomkes keert Matisse Bergiers terug uit schorsing. Het is nu aan Levi Lukebakio om 1 rode strafzondag aan de kant te blijven.
Bij de bezoekers is kapitein Axel Bonemme geschorst na een derde gele kaart.

Vrijdag in de late namiddag bereikte ons het bericht van de voetbalbond dat de pas aangesloten spits Yoroma Jatta speelgerechtigd is.

Met de steun van de supporters moeten we er samen alles aan doen om voor het eerst dit seizoen de 3 punten in het Gemeentelijk Parkstadion te houden.

C’mon Boomkes!

Ziekenboeg

Weetjes

Matisse Bergiers keert terug uit gele schorsing.
Hij wordt op de strafbank voor 1 week vervangen door Levi Lukebakio na diens rode kaart thuis tegen Mandel United.

Selectie K.Rupel Boom FC

Nolle, Vlogaert, Matisse, F. Polizzi, Geudens, Kesteleyn, Arrivas, Kyeremeh, Tshimanga, Kanu, Peeters, Augustynen, L. Polizzi, Sula, Monroy, Nzinga, Jatta, Mrani en Abaz.

Voorbeschouwing tegenstrever

Wedstrijdverslag

Rupel Boom een eerste thuiszege beet! Na 325 minuten zonder doelpunt wist Fran Monroy de ban te breken.

Dat het in voetbal om doelpunten draait, is een open deur intrappen. Tegen Visé was dat niet anders. Kansen die wel elke wedstrijd gecreëerd werden, zoals vorige week op bezoek bij Francs Borains, konden nu wel verzilverd worden.

In het prille wedstrijdbegin stond het vizier nog niet heel scherp. Tweemaal werd pardoes in de handen van de doelman besloten. Eerst met een kopbal van Toto Nzinga op voorzet van Drin Sula en dan met een afstandsschot van Luca Polizzi. Aan de overzijde probeerde Legear het ook, doch te hoog gemikt. Op het kwartier een geweldige actie van Emil Abaz. De voorzet werd door Toto Nzinga via een verdediger in doel gedevieerd. Het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Rupel Boom eiste nu duidelijk het balbezit op. Het werd er in minuut 35 voor beloond. Opnieuw Emil Abaz op links en de goed gevolgde Fran Monroy kon de score openen (1-0). Luca Polizzi kon vanop afstand niet de juiste hoek vinden zodat de rust bereikt werd met een verdiende, weliswaar kleine, voorsprong.

De bezoekers kwamen na de rust feller voor de dag. Sangare werd voor doel gevonden. Jordi Nolle redde het laag en hard schot met de voet. Twee Boomse invallers noopten de bezoekende goalie tot een geweldige save. De ingevallen Ruben  Kesteleyn zag Holly Tshimanga zijn voorzet prima naar de linker benedenhoek deviëren. Vingertoppen verhinderden dus Booms succes. Met nog een kwartier te spelen konden de Boomkes de voorsprong verdubbelen. Kanu vond de opening waarbij Gyamfi Kyeremeh zijn kopduel won en Toto Nzinga bereikte. Die legde de bal perfect terug in de loop van Gyamfi Kyeremeh. De snelle flankspeler sneed naar binnen om rechts van de doelman te besluiten (2-0). Match gespeeld? Toch niet. Een ietwat opzichtige lichte duw van Ruben Kesteleyn werd met de zwaarste sanctie bestraft. Jordi Nolle kon de strafschop in eerste instantie keren doch tegen de herneming van Cascio was hij kansloos (2-1). Dus werd het nog spannend hoewel de bezoekers niet meer aan kansen geraakten. Nadat de ellenlang durende extra tijd eindelijk besloten werd, was de vreugde om een eerste zege in het Gemeentelijk Parkstadion tot ver er buiten te horen.

Wedstrijdverslag tegenstrever

Krantenknipsels

Het Laatste Nieuws

Het Nieuwsblad

Video

Opstelling KRBFC

1.Jordi Nolle, 3.Matisse Bergiers, 4.Fabio Polizzi (64′ 19.Ruben Kesteleyn), 6.Kanu, 9.Toto Nzinga (85′ 20.Yoroma Jatta), 10.LucaPolizzi (85′ 8.Robin Peeters), 11.Emil Abaz (70′ 18.Gyamfi Kyeremeh), 24.Fran Monroy, 27.Paolo Arrivas, 37.Sula Drin (70′ 7.Holly Tshimanga) en 39.Yannis Augustynen.
Bleven op de bank: 29.Tony Vlogaert en 33.Joren Geudens.

Opstelling bezoekers

88.Lillo Guarneri, 5.Ayoub Rayane, 6.Matisse Thuys, 7.Grégory Perseo (58′ 8.Alexandro Cavagnera), 14.Salif Sangare, 18.Anthony Manfredi, 20.Martin Schillings (27′ 2.Edwin Oluoch), 22.Nicolas Gerits, 29.Marten Gert Wilmots, 30.Jonathan Legear (66′ 10.Alessio Cascio) en 39.Guillaume Déquaire.

Gele kaarten KRBFC

83′ Holly Tshimanga
.
.

Gele kaarten bezoekers

39′ Matisse Thuys
78′ Ayoub Rayane
89′ Salif Sangare

Rode kaarten KRBFC

Rode kaarten bezoekers

Doelpunten

35′  1-0  Fran Monroy
75′  2-0  Gyamfi Kyeremeh
80′  2-1  Alessio Cascio