K. Rupel Boom F.C. vs K. Sint-Eloois-Winkel Sport

0 — 2 Locatie Gemeentelijk Parkstadion Acacialaan 2, 2850 Boom, België

0

K. Rupel Boom F.C.

Verlies

2

K. Sint-Eloois-Winkel Sport

Winst

21/11/2021 | 15:00
Gemeentelijk Parkstadion

Samenvatting

Voorbeschouwing

K. Rupel Boom FC staat voor twee uitermate belangrijke thuiswedstrijden met de komst van SE Winkel Sport, nu zondag 21 november, en volgende week op 28 november met het bezoek van La Louvière Centre.

Maar er kan uiteraard slechts één wedstrijd tegelijkertijd gespeeld worden. Dus gaat de aandacht eerst uit naar Sint-Eloois-Winkel Sport.
De West-Vlamingen tellen 1 punt meer dan de Boomkes. De 8 punten werden allemaal in eigen huis geboekt. Opmerkelijk daarbij is dat vorig weekend wel in eigen huis verloren werd van … La Louvière Centre met 0-1.
Op vreemde bodem werden tot nu toe alle wedstrijden verloren: Dessel Sp. (3-1), Ol. Charleroi (2-1) en Thes Sp. (2-0).

Aan de Boomkes om op hun beurt de 3 punten in eigen huis te houden!

Ziekenboeg

Emil Abaz, die halfweg de eerste helft op FC Luik vervangen werd, is out tot de winterstop met een scheur in de hamstring.

Weetjes

Geen geschorsten bij Rupel Boom.

Bij de bezoekers is Fries Deschilder geschorst na 3 gele kaarten.

Selectie K.Rupel Boom FC

Voorbeschouwing tegenstrever

Wedstrijdverslag

De eerste zespuntenwedstrijd van twee op een rij is voor Rupel Boom uitgedraaid op een ontgoocheling. Tegen een toch wel erg matig Winkel Sport werd er in het zand gebeten. Doch zou deze nederlaag voor een groot deel aan Rupel Boom zelf te wijten zijn.

Beide ploegen hadden duidelijk angst om te verliezen. De eerste pogingen waren dan ook schuchter te noemen. Voor Winkel trapte Boris Kudimbana hard vanop de rand van de zestien. Jordi Nolle ging gevat plat. Een vrije trap van Van De Velde zeilde daarna naast de kruising. Rupel Boom reageerde: Robin Peeters schakelde twee spelers uit en haalde zwaar uit, Mulopo Kudimbana werkte de bal in hoekschop. Op de afvallende bal van deze hoekschop probeerde Kanu het in één tijd, de bal ging naast. Dan Winkel sport met een snedige counter. Dujardin zette voor en Debouver kon vrij uithalen in de zestien. Hij mikte echter naar de tennisvelden. Rupel Boom kon profiteren van een grote blunder in de Winkelse defensie. Toto Nzinga legde terug op Drin Sula maar die schoot op doelman Kudimbana. De rebound bood een huizenhoge kans voor Holly Tshimanga. Doch de afwerking was ook huizenhoog … over dan wel te verstaan. Wat later opnieuw Holly Tshimanga die schuin voor doel net naast de baal trapte. 0-0 dus met de rust na een kwalitatief zwakke, maar gelijkopgaande eerste helft.

Na de rust viel het allemaal wat stil. Beide ploegen wilden wel maar konden gewoon niet. Tot rond het uur plots een doelpunt uit de lucht zou komen vallen. Boris Kudimbana gooide zijn sterke lijf in de strijd in de zestien. Hij kwam na veel gefrommel tot een poging, gepareerd door Jordi Nolle. De bal kwam bij Matisse Bergiers die de bal wou ontzetten. Helaas voor hem kwam het pardoes tegen het voorhoofd terecht van Kudimbana en tot ontsteltenis van al wat Rupel Boom een warm hard toedraagt, vloog de bal nog in doel ook (0-1). Hoeveel pech kan je hebben? Van pech gesproken, Gyamfi Kyeremeh kon één tegen één met de doelman fraai afwerken met een stifter. De scheidsrechter oordeelde echter terecht dat hij de bal met de hand meenam. De hardwerkende Kudimbana werd nog eens aan het lopen gezet voor een lange bal. Jordi Nolle kwam ver uit doel en miste dan zijn controle waardoor hij de Winkelse spits enkel kon neerhalen. Rood was het logische verdict. Het duurde ook niet lang voor de bezoekers konden profiteren. Na alweer een Booms balverlies bracht Debouver de bal voor naar de tweede paal waar Kudimbana hem enkel maar moest binnenblazen (0-2). Geen verweer voor debutant Bout Van Opstal. En Rupel Boom, dat kon enkel steriel dreigen. De ingevallen Yoroma Jatta kopte een verre bal naast en kapitein Yannis Augustynen mikte in de handen van de doelman. Het siert de bezoekers dat ze geen dubbele gordel (zoals zowat alle ploegen van de reeks wel doen) optrokken om de voorsprong te verdedigen. Ze gingen op zoek naar een derde goal maar tot kansen kwamen ze niet meer.

Rupel Boom schoot zichzelf duidelijk in de voet tijdens deze wedstrijd. Niet alleen de individuele fouten bij de goals maar ook het gebrek aan structuur en de chaotische veldbezetting zorgden ervoor dat zelfs deze tegenstander niet met een nederlaag naar huis gestuurd kon worden.
Hopelijk beterschap volgende week, thuis tegen La Louviere Centre. Supporters op post!

Wedstrijdverslag tegenstrever

Krantenknipsels

Het Laatste Nieuws

Het Nieuwsblad

Video

Opstelling KRBFC

1.Jordi Nolle, 3.Matisse Bergiers, 6.Kanu, 7.Holly Tshimanga (46′ 10.Luca Polizzi), 8.Robin Peeters, 9.’Toto’ Nzinga (65′ 20.Yoroma Jatta), 18.Gyamfi Kyeremeh, 24.Fran Monroy (70′ 72.Bout Van Opstal), 27.Paolo Arrivas (38′ 37.Drin Sula), 33.Joren Geudens (65′ 14.Levi Lukebakio) en 39.Yannis Augustynen.
Bleven op de bank: 4.Fabio Polizzi en 17.Yasin Mrani.

Opstelling bezoekers

41.Mulopo Kudimbana, 3.Joey Dujardin, 5.Rens Verhooghe, 6.Felix Reuse, 7.Tibo Van De Velde (63′ 11.Jorgo Waeghe), 8.Masis Voskanian, 10.Daan Debouver (83′ 31.Cedric Makekula), 19.Jasper Beyens (89′ 18.Marvin Dewaele), 29.Jordan Dauchy, 44.Boris Kudimbana en 45.Joedrick Pupe.

Gele kaarten KRBFC

10′ Joren Geudens
25′ Holy Tshimanga

Gele kaarten bezoekers

73′ Felix Reuse
.

Rode kaarten KRBFC

70′ Jordi Nolle

Rode kaarten bezoekers

Doelpunten

56′  0-1  Boris Kudimbana
77′  0-2  Boris Kudimbana

Scheidsrechter

Pieter VANDEVENNE

Assistent scheidsrechters

Christophe BAILLIEUL en Glenn LAKIERE

Locatie

Gemeentelijk Parkstadion
Acacialaan 2, 2850 Boom, België