K. Rupel Boom F.C. vs La Louviere Centre

1 — 0 Locatie Gemeentelijk Parkstadion Acacialaan 2, 2850 Boom, België

1

K. Rupel Boom F.C.

Winst

0

La Louviere Centre

Verlies

28/11/2021 | 15:00
Gemeentelijk Parkstadion

Samenvatting

Voorbeschouwing

In aanloop van deze uitermate belangrijke wedstrijd tegen La Louvière Centre werd door het Rupel Boom Sports Management kenbaar gemaakt dat vanaf donderdag 25 november de sportieve leiding niet meer in handen is van dhrn Duran (T1) en Crespo (T2).
Voorlopig worden de trainingen geleid door team manager Hubert Stas en de Technische Staf van onze Beloften.

We spraken kort Hubert Stas na de training van zaterdag.

Hoe zou je sfeer in de groep willen noemen?
H.S.: “In twee woorden, bevrijd en opgelucht.”

Wat verwacht je van de wedstrijd tegen La Louvière Centre?
H.S.: “Dat onze spelers hun kop er voor leggen en er alles aan doen om de drie punten thuis te houden. We moeten zeer zeker ook opletten want onze tegenstander haalde uit hun laatste drie uitwedstrijden 7 op 9. Maar met de juiste spirit moeten we aan het langste eind kunnen trekken.”

Succes!

Ziekenboeg

Zijn out: Emil Abaz en Yoroma Jatta.

Weetjes

Selectie K.Rupel Boom FC

Er wordt gekozen uit de volgende 20 namen:
Nolle, Van Opstal, Vlogaert, F.Polizzi, Bergiers, Matarrese, Geudens, Mapessa, Kesteleyn, Arrivas, Van Den Steen, Lukebakio, Kanu, Augustynen, Peeters, L.Polizzi, Kyeremeh, Sula, Mrani en Nzinga.

Voorbeschouwing tegenstrever

Wedstrijdverslag

Beloftencoach Tijl Torfs stuurde de Boomkes naar voor en dat resulteerde in 2 scoringskansen in de eerste 2 minuten. Een vrije trap van Luca Polizzi werd door Yannis Augustynen doorgekopt naar de tweede paal waar Joren Geudens net te laat kwam om tegen de touwen te werken. De bezoekers werden goed vastgezet en na balrecuperatie werd Gyamfi Kyeremeh onmiddellijk diep gestuurd. Even twijfel over al dan niet onmiddellijk trappen was voldoende voor weg kans toen de bal doorschoof op de natte grasmat. De toon voor de eerste helft was wel gezet. Een dominant Rupel Boom dat de bezoekers slechts één kansje gunde. Het zwak schotje werd door Jordi Nolle simpel opgevangen. Des te meer mogelijkheden voor de Boomkes. Op hoekschop kopte Yannis Augustynen de bal tot bij Kanu die met een retro uitpakte. Het leder strandde op een verdediger, al dan niet tegen de arm. Een actie van Drin Sula gevolgd door een scherpe voorzet. Gyamfi Kyeremeh bleef zonder reactie in de kleine rechthoek. Op het kwartier stuurde Matisse Bergiers de bal perfect diep voor Gyamfi Kyeremeh. Een stapje te veel en weg kans. Een minuut later kon Luca Polizzi in de bezoekende defensie een bal onderscheppen om vervolgens hard uit te halen. De vingertoppen van doelman Dannel brachten net redding. Een dribbelnummer van Drin Sula en een prima voorzet. De bezoekende goalie kon net voor de neus van ‘Toto’ Nzinga weg boksen. Even over het halfuur volgde eindelijk de verdiende openingsgoal. Bij een zoveelste Boomse aanval belandde de bal bij Luca Polizzi in de linkerhoek van de grote rechthoek. Die miste zijn schot, werd al dan niet foutief gestopt bij een tweede poging. De bal werd opgepikt door Kanu die hem in de rechterbenedenhoek plaatste (1-0). Toen een bedrijvige Gyamfi Kyreremeh de bal van een verdediger afsnoepte, kon Drin Sula uithalen. Het schot vloog maar net naast. Drin Sula kon zelf ook nog eens aanleggen, evenwel ook nipt naast. Op slag van rust nog maar eens een Boomse kans. Een voorzet van Kanu werd door ‘Toto’ Nzinga in handen van de goalie gekopt.

Na de pauze moesten de Boomkes gas terugnemen. Maar onder impuls van kapitein Yannis Augustynen werd goed stand gehouden. De bezoekers kwamen op het uur wel dicht bij een doelpunt via een vrije trap. Doelman Jordi Nolle redde in twee tijden. Toen even later Diakhate van het veld werd gestuurd wegens een wilde tackle langs achter bij een naar voren sprintende Gyamfi Kyeremeh, leek de wedstrijd gespeeld. Maar omdat een tweede Boomse goal uitbleef, schot Kanu over, Nzinga op de doelman en Sula in één tijd pardoes van de handen van de doelman, was het tandenknarsen tot het eindsignaal. Nog eenmaal konden de Wolven dreigen. Jordi Nolle pakte een harde schuiver klemvast. Dat was nodig want er was er eentje goed gevold. Maar de stand wijzigde niet meer en Rupel Boom mocht drie punten op het conto schrijven.

Proficiat aan de spelersgroep en de trainersstaf!

Volgende week staat de aartsmoeilijke verplaatsing naar Dessel Sport op het programma. Alle supporters op post!

Wedstrijdverslag tegenstrever

Krantenknipsels

Het Laatste Nieuws


Het Nieuwsblad

Video

Opstelling KRBFC

1.Jordi Nolle, 3.Matisse Bergiers, 4.Fabio Polizzi (84′ 19.Ruben Kesteleyn), 6.Kanu (70′ 8.Robin Peeters), 9.’Toto’ Nzinga (84′ 17.Yasin Mrani), 10.Luca Polizzi, 18.Gyamfi Kyeremeh, 27.Paolo Arrivas, 33.Joren Geudens, 37.Drin Sula en 39.Yannis Augustynen.
Bleven op de bank: 29.Tony Vlogaert, 5.Giulio Mapessa, 15.Quentin Van Den Steen en 30.Lorenzo Matarrese.

Opstelling bezoekers

1.Maxence Dannel, 4.Amadou Diakhate, 5.Prosper Luhaka, 6.Djaid Kasri (61′ 23.Marc-Antoine Fortune), 10.Marion Lembo-Ndongala (66′ 7.Eugénio Pina (72′ 14.Ivan Prokhorov)), 11.Marino Di Chiello, 12.Yassin Aydouni, 18.Amara Cisse (46′ 26.Bradley Mbuta), 21.Stéphane Mukala Wa Mukala en 28.Fred Salem-Ngabou.

Gele kaarten KRBFC

58′ Yannis Augustynen
84′ Matisse Bergiers

Gele kaarten bezoekers

18′ Yacine Bentayeb
62′ Marc-Antoine Fortune

Rode kaarten KRBFC

Rode kaarten bezoekers

64′ Amadou Diakhate

Doelpunten

32′  1-0  Kanu

Scheidsrechter

Klass CLERKX

Assistent scheidsrechters

Robby KEULEERS en Timmy VANDE VELDE

Locatie

Gemeentelijk Parkstadion
Acacialaan 2, 2850 Boom, België