Adres

Sportpark 10, 2480 Dessel

Armand Melis stadion

Voorbeschouwing

Zaterdagavond staan de Boomkes voor een aartsmoeilijke opdracht met een verplaatsing naar Dessel Sport. De groenwitten bekleden immers de tweede plaats in het klassement met 23 punten en lieten recent een 12 op 12 registreren na zeges tegen La Louvière-Centre (1-5), Tienen (3-0), Dender (3-1) en Knokke (1-3). Bovendien kan je al aan de hand van deze uitslagen vermoeden dat Dessel Sport tot de best scorende teams van de reeks behoort. Inderdaad, met 25 goals in 11 wedstrijden weten zij heel gemakkelijk de netten bol te zetten. Dan ook niet verwonderlijk dat ook de huidige topschutter van de reeks in hun rangen terug te vinden is. Jari Breugelmans telt 9 rozen achter zijn naam. Dat is één meer dan alle Boomkes samen …

En er heerst in bij de Boomse aanhang al het gevoel dat Dessel Sport ons zwarte beest is. Tijd om even de statistieken er bij te halen van de laatste 20 jaar, met de focus op de wedstrijden in Dessel.
In die 20 jaar terug in de tijd komen we bij het seizoen 2008-2009 in 3de Nationale als het langst geleden: Dessel Sport – Rupel Boom 0-2 op 7 september 2008. En in de terugronde waren de Boomkes baas met 4-0. Dus aan die uitslagen zal het niet gelegen hebben.

Iets recenter op woensdag 24 augustus 2011, seizoen 2011-2012 dus in 3de Nationale en ondertussen toch wel al 10 jaar geleden, won Dessel Sport met 2-1. Het was hun eerste wedstrijd in het nieuwe Armand Melisstadion. Een speciale wedstrijd dus, temeer dat de van Dessel Sport overgekomen Tino Pellegriti pas in de namiddag groen licht kreeg van de KBVB om in het Boomse shirt aan te treden. Ook de terugwedstrijd in Boom werd door Dessel Sport gewonnen (1-2). Een eerste teken aan de wand?

Echt niet lang geleden werden de volgende uitslagen genoteerd.
2018-2019: 13 april 2019 3-2 voor Dessel Sport waarbij de thuisploeg de Boomkes in de aanvangsfase wegbliezen (3-0 na 19′). Jaric Schaessens en Yannis Augustynen maakten er in de tweede helft nog 3-2 van, doch voor de thuisploeg bleef het dan beperkt tot veel bibberen. De heenwedstrijd in Boom eindigde trouwens op 0-0.
Was dit een volgende stap in het proces van zwarte beest?

2019-2020: op 23 november 2019 werd het een echte pandoering met een 4-0 overwinning voor Dessel Sport en waarbij de terugwedstrijd in Boom ook weer eindigde op een droge 0-0.

In ieder geval, het zullen de minder fijne herinneringen aan 2019 zijn die er voornamelijk voor zorgen dat de groenwitten als zwarte beest voor de Boomkes worden bestempeld.

Maar nu zaterdagavond om 19u30 start de wedstrijd opnieuw bij 0-0. Hopelijk kunnen de Boomkes de te verwachten aanvalsstorm van de thuisploeg in de beginfase van de wedstrijd overleven om zo de kansen op puntenwinst te vrijwaren.
Dessel Sport behaalde in eigen huis een 13 op 15. Het zou geweldig zijn voor onze ploeg om minstens 1 punt mee te graaien. Een zege mag misschien wel een klein mirakel genoemd worden.
De Boomkes kunnen in ieder geval ontspannen het terrein betreden want zij hebben in feite niets te verliezen.

Alle supporters op post! C’mon Boomkes!

Ziekenboeg

Emil Abaz en Lorenzo Matarrese liggen in de lappenmand.

Weetjes

In onderling overleg werden de contracten van Fran Monroy en Yoroma Jatta ontbonden.

Selectie K.Rupel Boom FC

Nolle, Vlogaert, Bergiers, F.Polizzi, Kesteleyn, Mapessa, Geudens, Arrivas, Van Den Steen, Kyeremeh, L.Polizzi, Peeters, Kanu, Augustynen, Sula, Tshimanga, Nzinga en Mrani.

Voorbeschouwing tegenstrever

Wedstrijdverslag

Beide teams startten met open vizier, meteen rechttoe rechtaan. Dat zorgde in de aanvangsfase voor mogelijkheden aan beiden zijden. Na amper 10 seconden kon Toto Nzinga afgezonderd worden. Zijn gekraakt schot vormde geen probleem voor de thuisgoalie. Aan de overzijde moest Jordi Nolle tweemaal gepast tussenkomen in evenveel minuten. En dan was het weer aan de Boomkes. Toto Nzinga met een prima balrecuperatie en naar Luca Polizzi op links die vanuit een scherpe hoek naar doel trapte. De doelman stond pal. Op voorzet van Drin Sula kopte Toto Nzinga over doel. De wedstrijd was dan nog maar net 5 minuten gevorderd. Na een klein kwartier spel nam Rupel Boom het spel resoluut in handen en werd het voor de thuisploeg teren op de counter. Na een knappe Boomse aanval vergat Drin Sula naar doel te trappen, een werkpunt! Even later kon diezelfde Drin Sula wel een prima voorzet trappen. Kapitein Yannis Augustynen toonde de weg en kopte onhoudbaar de 0-1 tegen de touwen. Rupel Boom bleef op zoek naar meer. Yannis Augustynen stuurde Toto Nzinga de flank op. Het grondscherend schot belandde in het zijnet. Amper een minuut verder opnieuw een schitterende loopactie van Toto Nzinga. Verbeek kon net voor de neus van Gyamfi Kyeremeh, die maar in een leeg doel te besluiten had, in hoekschop werken. Op een moment dat de thuisploeg uitkeek naar de rust, viel de gelijkmaker uit het niets. Vanuit het Dessels middenveld werd de bal snoeihard, ongecontroleerd want uit de richting van het doel, de grote  rechthoek ingetrapt. Door de snelheid van de bal raakte Kanu deze maar heel even met het hoofd doch wel net genoeg om via de knie van Matisse Bergiers in de linker benedenhoek net naast de doelpaal Jordi Nolle te verslaan (1-1). Hoeveel pech of geluk, hangt af tot welk kamp je behoort, kan men hebben. Op slag van rust noteerden we nog een verdienstelijke poging van Gyamfi Kyeremeh, recht in de handen van de doelman.

Na de pauze werd de wedstrijd in zes minuten beslist. De onvermijdelijke Jari Breugelmans, topschutter van de reeks, werd tweemaal te veel vrijheid gegund. Tweemaal de perfecte trap voor de 2-1 en de 3-1. Dat noemt men efficiëntie en de tegenstander de adem afsnijden. Met alle goede wil van de wereld kon Rupel Boom het niveau van de eerste helft niet meer halen. De thuisploeg liet het gelukkig na om op counter de wedstrijd helemaal te beslissen. Nadat Jordi Nolle een knappe kopbal al even knap van onder de lat zweefde, ging bij verdediger Verbeek van Dessel Sport even het licht uit. Op een voorzet van Gyamfi Kyeremeh trapte hij zomaar voor de neus van zijn doelman de bal tegen de eigen touwen (3-2). De tijd was evenwel te kort om nog tot de ultieme gelijkmaker te komen. In de slotseconden ging Jordi Nolle bij een Boomse vrije trap mee plaats nemen in het pak voor het doel van Dessel. De ref zag blijkbaar ergens een overtreding in het kluwen en het protest van Kanu hierop kostte hem een geel karton. Meteen zijn derde van het seizoen en dus volgende week thuis tegen KVK Tienen niet van de partij.

Tegen de suikerjongens, alle supporters op post !

Wedstrijdverslag tegenstrever

Kranten

Het Laatste Nieuws

Het Nieuwsblad

Video

Opstelling thuisploeg

1.Wim Kustermans, 2.Jens Verbeek, 4.Toon Lenaerts, 5.Tom Ghislain, 6.Jari Breugelmans (83′ 7.Tony Cinti), 8.Dimitri Vanhaen (76′ 18.Seppe Geukens), 9.Jordy Mathei (46′ 11.Oleg Cheprassov), 14.Lennert Versmissen, 23.Jasper Sols, 44.Kristiaan Haagen en 55.Naïm Boujouh.

Opstelling KRBFC

1.Jordi Nolle, 3.Matisse Bergiers, 4.Fabio Polizzi, 6.Kanu, 9.Toto Nzinga (71′ 17.Yasin Mrani), 10.Luca Polizzi (79′ 8.Robin Peeters), 18.Gyamfi Kyeremeh, 27.Paolo Arrivas, 33.Joren Geudens, 37.Drin Sula (71′ 7.Holly Tshimanga) en 39.Yannis Augustynen.
Bleven op de bank: 29.Tony Vlogaert, 5.Giulio Mapessa, 15.Quentin Van Den Steen en 19.Ruben Kesteleyn.

Gele kaarten thuisploeg

16′ Jasper Sols
90′ Tony Cinti

Gele kaarten KRBFC

84′ Yasin Mrani
90′ Kanu

Rode kaarten thuisploeg

Rode kaarten KRBFC

Doelpunten

26′  0-1  Yannis Augustynen
39′  1-1  own goal Matisse Bergiers
46′  2-1  Jari Breugelmans
52′  3-1  Jari Breugelmans
86′  3-2  own goal Jens Verbeek