K. Rupel Boom F.C. vs K.V.K. Tienen

1 — 0 Locatie Gemeentelijk Parkstadion Acacialaan 2, 2850 Boom, België

1

K. Rupel Boom F.C.

Winst

0

K.V.K. Tienen

Verlies

12/12/2021 | 15:00
Gemeentelijk Parkstadion

Samenvatting

Wedstrijdbal geschonken door

Abdel El-Hajoutti
4de Schepen van de gemeente Boom

Voorbeschouwing

Er werd deze week pittig en vol overgave getraind. Nadat de teleurstelling over het resultaat vorige week in Dessel weggeëbd was, kwam het besef boven dat er heel wat goeds te onthouden valt van de eerste helft. Daarop verder boven is de boodschap. Uiteraard zal de efficiëntie een hoger niveau moeten halen maar als je op Dessel, tenslotte tweede in de rangschikking, op 45 minuten zeven doelkansen bijeen voetbalt dan moet het besef en het geloof er zijn bij spelers én supporters dat de Boomkes ongetwijfeld betere tijden tegemoet gaan.

Niet zeuren over wat voorbij is want daar kan toch niets meer aan veranderd worden en met z’n allen aan het zelfde zeel trekken, dát is de boodschap. Een positieve sfeer zowel op als naast het terrein moet K. Rupel Boom FC er bovenop halen. Dat daar aan gewerkt moet worden de komende weken, maanden, is evident. We moeten er in geloven! Negatief zijn is alleen goed als resultaat van een PCR test.

Sportief manager/coach Steven De Groot debuteert zondag tegen KVK Tienen en zal er alles aan doen om de broodnodige drie punten in eigen huis te houden.

Spelen tegen KVK Tienen betekent ook een weerzien met ex-Boomkes Frédéric Farin, Nick Spaenhoven en Jonas Laureys, maker van de meeste Boomse doelpunten sinds onze fusieclub in de nationale reeksen uitkomt.

Alle supporters op post! C’mon Boomkes!

Ziekenboeg

Emil Abaz is out tot aan de winterstop.
Paolo Arrivas meldde zich vrijdag ziek.
Lorenzo Matarrese herviel in de blessure die hem al een gans seizoen teistert.

Weetjes

Doelman Jordi Nolle is 1 speeldag geschorst omwille van de rode kaart tegen SE Winkel Sport op 21 november jl.

Zowel Kanu als Yasin Mrani keken in de slotminuten op Dessel Sport tegen een gele kaart aan. Voor beiden was het de derde van het seizoen. Bijgevolg zijn zij tegen KVK Tienen geelgeschorst.

Selectie K.Rupel Boom FC

Er wordt gekozen uit de volgende 19 namen: Vlogaert, Van Opstal, Kesteleyn, Bergiers, Geudens, F.Polizzi, Mapessa, Van Den Steen, Van Den Broek, Peeters, Augustynen, L.Polizzi, Lukebakio, Kyeremeh, Sula, Tshimanga, D’Hoey, Bantu en Nzinga.

Voorbeschouwing tegenstrever

Wedstrijdverslag

Rupel Boom heeft de broodnodige 3 punten kunnen thuis houden na een wedstrijd met veel strijd waarin de wil om te winnen bij de Boomkes wel groter leek dan bij de Suikerjongens.

Al in de 5de minuut kon Yannis Augustynen de bal centraal doorsteken naar ‘Toto’ Nzinga. Die kon zich met zijn snelheid door het centrale verdedigingsduo werken doch op het moment van afdrukken ging de Boomse aanvaller tegen de grasmat. De ref wuifde de vraag naar een elfmeter weg. Rond het kwartier konden de bezoekers tweemaal dreigen van afstand. Yagan probeerde het vanuit de middencirkel omdat onze doelman hoog was opgeschoven. De verdienstelijke poging ging maar enkele meters naast. En het schot van Laureys was centraal gericht zodat het makkelijk vangwerk voor Tony Vlogaert betekende. Van dan af drukten de Boomkes meer en meer hun stempel op de partij. De bezoekers moesten met momenten alle zeilen bijhalen. Het kostte hen ook 3 gele kaarten in de eerste helft. Op het halfuur leek de Boomse voorsprong een feit. Drin Sula zette voor van rechts. Yannis Augustynen kopte de bal door naar de tweede paal waar Luca Polizzi de opspringende bal naar doel kon knallen. Doelman Bouzian pakte uit met een geweldige reflex om over de lat te deviëren. Even later waagde Drin Sula zelf zijn kans op aangeven van Yannis Augustynen. De krulbal ging onvoldoende naar de hoek zodat de bezoekende goalie makkelijk kon redden. Ruben Kesteleyn wist zich op karakter en inzet door te zetten bij drie opeenvolgende duels en ‘Toto’ Nzinga op de rand van de zestien bereiken, die foutief gestopt werd. De vrije trap werd door Drin Sula naast en hoog over getrapt. Op slag van rust toch nog één keer Tienen. Het was Laureys die zich op links kon vrijlopen. Zijn grondscherend schot ging voorlangs. Rusten bij 0-0 dus.

Onmiddellijk na de hervatting kon Luca Polizzi op doel trappen. De keeper loste het schot doch een verdediger werkte tijdig weg. Er kwam nu wel meer evenwicht in de partij. Op het uur moest Tony Vlogaert het leder van onder de lat weg boksen. De afvallende bal werd in volley enkele meters over doel getrapt. Net toen Tienen dicht bij een doelpunt leek te komen, sloegen de Boomkes toe. Na een collectieve aanval wist Drin Sula van rechts de bal in de rug van de bezoekende defensie te droppen. ‘Toto’ Nzinga was er als de kippen bij om aan de eerste paal de 1-0 aan te tekenen. De wedstrijd kreeg nu meer de allure van een bekerpartij, veel strijd dus. Wel een knappe dribbel van Luca Polizzi tegen de achterlijn. Het terugleggen bereikte evenwel geen ploegmaat. Op de Tiense bank werd aangevoeld dat scoren voor hen vanuit het spel niet zou lukken. Er werd dus meermaals om elfmeter geschreeuwd. Net als in het begin van de wedstrijd, na een interventie op Nzinga, werd die vraag telkens weggewuifd. Het leidde in de slotseconden tot heel wat frustraties die enkele kaarten voor mensen op de bank opleverde. De stand wijzigde niet meer zodat een deugddoende Boomse zege kon opgetekend worden.

Uit de laatste 4 thuiswedstrijden werd een 9 op 12 geboekt. Misschien is wel tijd om nog eens iets te oogsten op verplaatsing in de laatste wedstrijd van 2021.
Momenteel gaan voetballen bij Olympic Club Charleroi is nu niet bepaald een geschenk. De Doggen verloren dit seizoen nog maar éénmaal. Maar het is een cliché dat elke wedstrijd moet gespeeld worden. Met het groeiende vertrouwen en de steun van onze supporters, die deze zondag tegen Tienen voor een echte boost zorgden, is puntenwinst altijd mogelijk a.s. zaterdag 18 december met aftrap om 20u.
Alle supporters op post! C’mon Boomkes!

Wedstrijdverslag tegenstrever

Krantenknipsels

Het Laatste Nieuws

HLN_12122021

Het Nieuwsblad

Video

Opstelling KRBFC

29.Tony Vlogaert, 3.Matisse Bergiers, 4.Fabio Polizzi (53′ 23.Koen Van Broek), 8.Robin Peeters, 9.’Toto’ Nzinga (79′ 7.Holly Tshimanga), 10.Luca Polizzi, 18.Gyamfi Kyeremeh, 19.Ruben Kesteleyn, 33.Joren Geudens, 37.Drin Sula (88′ 5.Giulio Mapessa) en 39.Augustynen.
Bleven op de bank: 72.Bout Van Opstal, 14.Levi Lukebakio, 20.Quinten D’Hoey en 21.Ryan Bantu.

Opstelling bezoekers

19.Hassan Bouzian, 3.Alexander Vos, 5.Hannes Meeus, 6.Frédéric Farin, 10.Ben Yagan, 14.Hendrik Swerten (79′ 25.Daan Matterne), 17.Andries Claes, 18.Pieter Jochmans (88′ 11.Kyell Lénaers), 22.Nick Spaenhoven (79′ 7.Nils Struys), 23.Jonas Bogaerts (79′ 33.Pieter Kempeneers) en 24.Jonas Laureys.

Gele kaarten KRBFC

62′ Robin Peeters
67′ Yannis Augustynen
.
.
.

Gele kaarten bezoekers

28′ Pieter Jochmans
34′ Hendrik Swerten
41′ Ben Yagan
90′ Nils Struys
90′ T1 Davy Laeveren

Rode kaarten KRBFC

Rode kaarten bezoekers

90′ Pieter Jochmans (2de geel)

Doelpunten

65′  1-0  ‘Toto’ Nzinga

Scheidsrechter

Tom STEVENS

Assistent scheidsrechters

Robby CELIS en Kenneth LENAERTS

Locatie

Gemeentelijk Parkstadion
Acacialaan 2, 2850 Boom, België