R. Olympic Club Charleroi vs K. Rupel Boom F.C.

0 — 2

0

R. Olympic Club Charleroi

Verlies

2

K. Rupel Boom F.C.

Winst

18/12/2021 | 20:00

Samenvatting

Adres

-UPDATE- -UPDATE- -UPDATE-

woensdag 15.12.2021:
Er werden ons 100 inkomkaarten ter verkoop opgestuurd.
De verkoop zal via supportersclub De Steenbakkers lopen zodra de tickets in ons bezit zijn. Combiregeling bus/inkomticket geldt immers.
Inkomprijs € 10 voor een staanplaats: inkom via de Rue de la Brasserie ! CST van toepassing.
Geen zitplaatsen voorzien. Onze club probeert hier een oplossing te zoeken voor de trouwste supporters die niet in staat zijn om de wedstrijd rechtstaand te volgen.
Bij politiebevel wordt het coronaprotocol van de Proleague gehanteerd: er zal geen gelegenheid zijn voor het aankopen van drank of eten in het Stade de la Neuville.

OPGELET, voor onze bestuursleden en medewerkers geldt … !!!
Ingang via Rue Paul Janson te 6061 Montignies-sur-Sambre (Charleroi)
Denk er aan, er is ook een Rue Paul Janson in 6001 Charleroi.
Dat is dus het foute adres, het moet te 6061 Charleroi (=Montignies-sur-Sambre) zijn.

Stade Neuville

Voorbeschouwing

De laatste wedstrijd van het kalenderjaar 2021 is een verplaatsing naar het sterke Olympic Club Charleroi dat slechts één van de 13 gespeelde wedstrijden verloor. Dit gebeurde in eigen huis tegen Knokke FC (0-2) op 20 november jl.
Als we de statistieken er bij halen, is het misschien niet echt verrassend te noemen dat die nederlaag op eigen terrein geleden werd. Want van de 6 thuiswedstrijden werden er slechts 2 gewonnen, met name tegen SE Winkel en La Louvière Centre, telkens met 2-1.
De Doggen behaalden hun punten dus vooral op vreemde bodem. Zij begonnen in de uitwedstrijden met 3 draws op een rij om dan vervolgens 4 matchen op verplaatsing achter elkaar winnend af te sluiten.
Olympic Club Charleroi behaalde zo in totaal 24 punten wat hen een 4de stek in het klassement oplevert.

Hopelijk kunnen de Boomkes de Doggen in hun kot houden zodat er geen “Who let the Dogs out?” door de luidsprekers zal schallen. Vermits Boomse puntenwinst op vreemd terrein al geleden is van de uitzege op Knokke (26.09.2021: 1-3) zou terugkeren met minstens 1 punt uit Montignies-sur-Sambre welkom zijn.

Ondanks de absurd opgelegde combiregeling … Alle supporters op post!

Na de vrijdagavondtraining konden we T1 Steven De Groot even spreken over zijn kijk op de tegenstander.

S.D.G.: “We weten uiteraard dat Olympic over een sterk team beschikt. De cijfers liegen er ook niet om. Hun sterke punten zijn ons niet onbekend zodat we gaan trachten die zoveel mogelijk te neutraliseren om dan vanuit onze mogelijkheden een positief resultaat neer te zetten. We willen immers met een goed gevoel de winterstop ingaan.”

Succes!

Ziekenboeg

Zijn out wegens blessure: Emil Abaz en Lorenzo Matarrese.

Weetjes

Keren terug in de selectie: Kanu en Yasin Mrani na schorsing; Paolo Arrivas na ziekte.

Bij Olympic Charleroi zit Delbergue de tweede van zijn twee opgelegde wedstrijden rode schorsing uit.

Selectie K.Rupel Boom FC

Er wordt gekozen uit de volgende 20 spelers: Nolle, Vlogaert, Bergiers, F. Polizzi, Mapessa, Kesteleyn, Van Den Broek, Geudens, Arrivas, Peeters, Kanu, Van Den Steen, Lukebakio, Augustynen, L. Polizzi, Tshimanga, Kyeremeh, Sula, Mrani en Nzinga.

Voorbeschouwing tegenstrever

Wedstrijdverslag

Geweldige start

Op een ontzettend moeilijk bespeelbaar terrein, het woord grasmat zou hier ietwat misplaatst zijn, nam Rupel Boom een droomstart. De stadionklok wees 2 minuten en enkele seconden aan toen Drin Sula van de rechterkant een vrije trap mocht nemen. Die werd hard en laag in de rug van de defensie naar de verste hoek gekruld. Moeilijk te verdedigen en doelman Moriconi bleef aan de grond genageld. De bal schampte nog even een verdediger maar dat zorgde niet voor een echte deviatie, het zou sowieso goal geweest zijn, zodat na de wedstrijd de ref als doelpuntmaker Drin Sula op het wedstrijdblad noteerde (0-1). Een geweldige start van de Boomkes dus! De thuisploeg had het lastig met het terrein én de fel opzittende bezoekers om tot uitgespeelde kansen te komen. Het schaarse gevaar kwam van schoten op afstand. Maar een schuiver naast, een trap pardoes in de handen van doelman Tony Vlogaert en enkele pogingen heel hoog over, konden de Boomse voorsprong niet wegvegen. De beste kansen waren aan de overkant te noteren. Precies op het halfuur trapte Drin Sula de bal van rechts naar de tweede paal waar een vrijstaande Luca Polizzi probeerde te trappen maar daar niet slaagde terwijl een kopbal meer succes leek te kunnen opleveren. Goed vijf minuten later was een Boomse dubbele voorsprong bijna een feit. Yannis Augustynen stuurde de bal perfect diep voor ‘Toto’ Nzinga. Die was net eerder bij het leder dan de doelman. De tik op de bal voorbij de goalie bleek te zacht op zulk zwaar veld want een teruggekeerde verdediger kon vóór de lijn nog redding brengen. We gaan rusten met een 0-1 voorsprong.

Ongebreidelde inzet

Na de pauze zette de thuisploeg alles op alles. Rupel Boom werd achteruit geduwd en kwam er niet meer uit. Maar met een ongebreidelde inzet hielden de Boomkes stand in dat eerste kwartier na de pauze. Olympic kwam niet tot uitgespeelde kansen. Het deed de thuisspelers dan ook op het uur even naar adem happen. Dus meteen een eerste counterkans voor Rupel Boom. ‘Toto’ Nzinga was de thuisverdedigers te vlug af. Hij kon Drin Sula bereiken wiens schuiver nog net met de vingertoppen in hoekschop werd gedevieerd. De thuisploeg hoopte op succes met een vrije trap in minuut 66. Ei zo na lukte dat doch de poging strandde op de dwarslat. Is Dame Fortuna de Boomkes dan toch goed gezind aan het worden? Bij een volgende Boomse aanval werd Gyamfi Kyeremeh diep gestuurd op de linkerflank. Zijn verdediger moet hem ferm geraakt hebben want Gyamfi hield er een bloedende hoofdwonde aan over. De nochtans goed leidende scheidsrechter had evenwel geen fout opgemerkt. Zo heeft Rupel Boom ruim 6 minuten met z’n tienen gespeeld. De Doggen konden er niet van profiteren. Mooi om zien hoe de Boomkes voor elke morzel grond streden of zich onverstoord in de baan van een schot gooiden. Net voor het ingaan van het ‘Booms kwartiertje’ knalde Luca Pollizi maar net over. En ja, het geluk dat dikwijls in eerdere wedstrijden ontbrak, kwam in deze wedstrijd Rupel Boom een handje toesteken. Na geharrewar voor het Boomse doel werd een bal tegen de onderkant van de staak gedevieerd, oef. In minuut 89 werd dan de wedstrijd beslist. Na een Boomse aanval ging de thuisgoalie in de fout. Onder druk van de pas ingevallen Paolo Arrivas ontzette hij pardoes in de voeten van de eveneens ingevallen Holly Tshimanga. Die speelde Paolo Arrivas aan die met zijn snelle benen een verdediger op het verkeerde been zette om vervolgens in de rechterbenedenhoek de 0-2 binnen te trappen. Dolle taferelen op het terrein vlakbij onze supporters! Alle spelers, bankzitters inbegrepen, bedolven Arrivas. De 4 minuten overtime brachten geen wijziging in de uitslag. Dit zijn 3 gouden punten! Zo kan er met een goed gevoel de winterstop ingegaan worden.

Na de wedstrijden op zondag blijkt Rupel Boom te zijn opgeklommen naar de 10de plaats in de rangschikking op amper drie punten van plaats 7.

Proficiat jongens!

Wedstrijdverslag tegenstrever

Kranten

Het Laatste Nieuws

Het Nieuwsblad

Opstelling thuisploeg

1.Tanguy Moriconi, 4.Kieran Felix, 5.Victor Corneillie, 6.Geoffrey Ghesquiere, 12.Jeremie Lioka Lima (78′ 99.Aïssa Saïdane), 14.Francois Engolo (46′ 10.Quentin Vanderbecq), 15.Virgile Marquis (33′ Gaël Kakudji), 17.Umut Gündogan (58′ 30.Kaïss Mansouri), 23.Singa Ito, 90.El Mehdi Khaida en 97.Arnaud Guedj (46′ 77.Alan Mayanga).

Opstelling KRBFC

29.Tony Vlogaert, 3.Matisse Bergiers, 9.’Toto’ Nzinga (93′ 5.Giulio Mapessa), 10.Luca Polizzi, 14.Drin Sula (83′ 22.Paolo Arrivas), 18.Gyamfi Kyeremeh (88′ 32.Holly Tshimanga), 19.Ruben Kesteleyn, 20.Kanu (88′ 8.Robin Peeters), 34.Fabio Polizzi, 39.Yannis Augustynen en 55.Joren Geudens.
Bleven op de bank: 1.Jordi Nolle, 15.Quentin Van Den Steen en 17.Yasin Mrani.

Gele kaarten thuisploeg

39′ Singa Ito
78′ Quentin Vanderbecq

Gele kaarten KRBFC

78′ Matisse Bergiers
.

Rode kaarten thuisploeg

Rode kaarten KRBFC

Doelpunten

03′  0-1  Drin Sula
89′  0-2  Paolo Arrivas

Scheidsrechter

Thibaut PATRIS

Assistent scheidsrechters

Ibrahim AFIFI en Ercan ERAY