K. Rupel Boom F.C. vs R. Knokke F.C.

0 — 1 Locatie Gemeentelijk Parkstadion Acacialaan 2, 2850 Boom, België

0

K. Rupel Boom F.C.

Verlies

1

R. Knokke F.C.

Winst

27/02/2022 | 15:00
Gemeentelijk Parkstadion

Samenvatting

Uitslag heenwedstrijd

R. Knokke F.C.  1-3  K. Rupel Boom F.C.

Wedstrijdbal geschonken door

Guy Apers

Voorbeschouwing

Deze week zorgde voor heel wat verwarring in Boomse middens toen bekend raakte dat La Louvière Centre gestraft zou worden wegens het opstellen van een niet-speelgerechtigde speler, met name Stéphane Makula Wa Makula Petit Mouko. Hoewel een speler in zulk geval niet op het digitaal wedstrijdblad kan ingevuld worden …
Punten die La Louvière Centre verzamelde in wedstrijden waarin vernoemde speler aantrad, zouden worden afgepakt indien de tegenstander tijdig een klacht heeft ingediend. KVK Tienen, 1 punt achter Rupel Boom, was naar verluid te laat met hun klacht en ziet de nederlaag tegen La Louvière Centre niet omgebogen in een 5-0 forfaitzege. Iets wat wel lijkt te gebeuren met de duels tegen Heist, Winkel en Knokke. Die 3 clubs zouden respectievelijk 2, 3 en 3 punten bijkrijgen. De rangschikking is officieel nog niet aangepast bij de KBVB. Waarschijnlijk zal afgewacht worden of La Louvière Centre al dan niet in beroep zal gaan.
Een vreemde zaak waar Rupel Boom meer dan waarschijnlijk een medeslachtoffer van zal worden.

Maar zondag zal er tegen Knokke FC opnieuw van eigen mogelijkheden moeten uitgegaan worden. Het wordt de kop er voor leggen en hopen dat die kansen er eindelijk nog eens in vliegen!

Ziekenboeg

Voor Paolo Arrivas komt deze wedstrijd net te vroeg.
Volgende week hervat ook Martynas Medelinskas de groepstraining.
Achraf Bouhajra revalideert.

Weetjes

Matisse Bergiers keert terug na 1 gele schorsingsdag.
Bij tegenstander Knokke FC moet Aurélien Bailly geel geschorst in de tribune zitten.

Selectie K.Rupel Boom FC

De 11 worden gekozen uit deze 18 namen: Laverge, Vlogaert, Kesteleyn, Mapessa, Bergiers, Geudens, Van Den Broek, F. Polizzi, Van Den Steen, Kanu, Augustynen, Lukebakio, L. Polizzi, Tshimanga, Kyeremeh, Sula, Abaz, en Nzinga.

Voorbeschouwing tegenstrever

Wedstrijdverslag

Beide teams waren aan elkaar gewaagd. De bezoekers kwamen in het eerste kwartier tot twee schuchtere pogingen. Ex-KRBFC’er Nico Binst kreeg plots vrijheid doch zijn lob was niet precies en belandde op het dak van het doel. Een poging van Vervaque week af en ging naast. Halfweg de eerste helft was het Rupel Boom dat de wedstrijd leek naar zich toe te kunnen trekken. Een afgeweerde vrije trap belandde bij Gyamfi Kyeremeh die met een prima actie uitpakte. De aangespeelde Kanu speelde de inlopende Ruben Kesteleyn aan die zijn schot voorlangs zag vliegen. Even later opnieuw een Boomse aanval met mooi en snel combinatiespel. Het leverde slechts een hoekschop op. Even over het halfuur nam Holly Tshimanga aan de zijlijn snel een toegekende vrije trap waarbij hij Drin Sula de ruimte in stuurde. De puike voorzet werd door Kanu in één tijd op de slof genomen. De bal draaide over het doel. Even later kon Holly Tshimanga een verdediger de bal afsnoepen. Kanu werd goed aangespeeld maar die zag zijn poging in één tijd voorlangs gaan. Uit een drietal mogelijkheden kon geen verdiende voorsprong gepuurd worden. Dan maar open op meer efficiëntie in de tweede helft.

De eerste dreiging kwam van Knokke. De ingevallen Yoshi Mariën, ook ex-KRBFC, zag zijn poging van afstand naast gaan. Drie minuten later kwam Rupel Boom weer dicht bij een goal. Ruben Kesteleyn kon zich op zijn flank doorzetten en een haast perfecte lage voorzet versturen. De inlopende Kanu kon er net niet zijn voet tegen plaatsen. In plaats van 1-0 werd het een minuut later 0-1. Een centrale aanval van Knokke leek tweemaal een halt toegeroepen worden doch de bezoekers bleven toch in balbezit. Het leder kwam bij Mariën terecht. Hoeveel pech of geluk kan je hebben maar het schot week liefst tweemaal af om zo achter doelman Laverge in doel te belanden. Rupel Boom opnieuw tegen de touwen. Daar kon in de slotfase een kopbal van Yannis Augustynen naar de verste kruising – voorlangs – niets meer aan veranderen.

Nog 9 wedstrijden om de broodnodige punten te verzamelen ten einde het behoud te verzekeren. Te beginnen op zaterdag 5 maart in Izegem tegen het plaatselijke FC Mandel United.

Wedstrijdverslag tegenstrever

Krantenknipsels

Het Laatste Nieuws

Het Nieuwsblad

Opstelling KRBFC

1.Juliaan Laverge, 3.Matisse Bergiers, 6.Kanu, 7.Holly Tshimanga (78′ 9.’Toto’ Nzinga), 10.Luca Polizzi, 18.Gyamfi Kyeremeh (67′ 14.Levi Lukebakio), 19.Ruben Kesteleyn, 23.Koen Van Den Broek (85′ 11.Emil Abaz), 33.Joren Geudens, 37.Drin Sula en 39.Yannis Augustynen.
Bleven op de bank: 29.Tony Vlogaert, 4.Fabio Polizzi, 5.Giulio Mapessa en 15.Quentin Van Den Steen.

Opstelling bezoekers

1.Sven Dhoest, 2.Ruben Vanraefelghem, 7.Sebastien Siani, 8.Nils Pierre, 9.Nico Binst (73′ 64.Zakaria Atteri), 12.Gert Van Walle (37′ 17.Yoshi Mariën), 14.Simon Savaete, 16.Yani Van Den Bossche, 20.Jarric Buysse, 26.Jarno Vervaque en 32.Arne Cassaert.

Gele kaarten KRBFC

79′ Joren Geudens

Gele kaarten bezoekers

90′ Simon Savaete

Rode kaarten KRBFC

Rode kaarten bezoekers

Doelpunten

56′  0-1  Yoshi Mariën

Scheidsrechter

Tim DE KEYZER

Assistent scheidsrechters

Kenneth LENAERTS en Stijn DE MEULEMEESTER

Locatie

Gemeentelijk Parkstadion
Acacialaan 2, 2850 Boom, België