Adres

Rue De Mons 15, 4600 Visé

Stade de la Cité de l'Oie

Voorbeschouwing

Afgelopen weekend was Rupel Boom vrij. En wat blijkt? Dat de Boomkes de verliezer van de speeldag werden. Thes Sport, dat evenveel punten telde als Rupel Boom, won immers van Dender met 1-0. Francs Borains, met één puntje mee, klopte FC Luik, ook met 1-0. Visé en Winkel deelden de punten (1-1), net als Tienen en Heist (0-0).

Om terug de ploegen voor ons in het vizier te krijgen, zit er maar één ding op: de 3 punten uit Visé meebrengen. Gezien de midweekwedstrijd en dan nog naar het verre Visé zullen er wel wat supporters de verplaatsing niet kunnen maken.

Voor zij die wel aanwezig zullen zijn, laat jullie horen om zo mee te werken aan het behalen van de boordnodige punten!

We spraken coach Steven De Groot.

Steven, de overwinning tegen Patro bracht ons terug bij de mensen in de rangschikking.
Maar afgelopen zondag, wanneer we zelf niet moesten spelen, verneem je de zeges van Thes tegen Dender en vooral Francs Borains tegen FC Luik. Wat gaat er dan door je heen?

Steven: “De resultaten van dit weekend zijn inderdaad niet in ons voordeel maar we weten dat we het zelf zullen moeten doen en niet teveel naar de anderen kijken. Toen ik in december gestart ben, heb ik toen al gezegd dat het tot het einde van de competitie zou duren voor zekerheid.”

Met nog slechts 5 wedstrijden te spelen, is het woensdagavond echt van moeten tegen Visé. Dat wordt een eerste finalewedstrijd. Hoe schat je onze kansen in?

Steven: “Elke wedstrijd is een finale en we benaderen dit ook zo. Ik probeer de groep niet teveel druk op te leggen omdat misschien niet altijd in ons voordeel werkt omwille van onze jonge groep. Elke wedstrijd die we afwerken is cruciaal. We weten dat Visé een zeer goed voetballende ploeg is, die weliswaar de laatste wedstrijden iets minder in de flow zit. Aan ons om ons moment te grijpen en met een goed resultaat huiswaarts te keren.”

Succes!

Steven: “Bedankt!”

Ziekenboeg

Matisse Bergiers en Koen Van Den Broek zijn nog out omwille van blessures.
Ook Yannis Augustynen moet afhaken met een probleem in het bovenbeen.

Weetjes

Selectie K.Rupel Boom FC

Laverge, Vlogaert, Kesteleyn, Geudens, Mapessa, Medelinskas, Kanu, Arrivas, F. Polizzi, Peeters, Van Den Steen, Kyeremeh, L. Polizzi, Mrani, Abaz, Nzinga, Sula en Bantu.

Voorbeschouwing tegenstrever

Wedstrijdverslag

Hoe zwak kan men aan een wedstrijd beginnen? Al in de 3de minuut moest doelman Juliaan Laverge met een prima beenveeg een poging van Thuys keren. Die kans kwam er na zwak positiespel van de Boomse defensie op een counter van de thuisploeg. Het bleek geen wake-up call want 2 minuten later was het wel prijs voor Visé. Een vrije trap in het pak en Reno Wilmots won vrij eenvoudig het kopduel (1-0). Opnieuw 2 minuten later liet de Boomse defensie zie als miniemen op een hoopje spelen en Marten Wilmots trapte de 2-0 binnen. Op het kwartier leek de wedstrijd al beslist te worden maar doelman Laverge redde het schot maar als je dan in plaats van te ontzetten als verdediger de bal simpel in de voeten van een tegenstrever speelt, mag je blij zijn dat de verraste aanvaller wild over het lege doel trapt, niet?
Na 20 minuten dan toch Rupel Boom met een eerste hoekschop, evenwel zonder succes. Maar 3 minuten later een vrije trap op de rand van de zestien. Drin Sula trapte die perfect net naast het muurtje  laag in het hoekje (2-1). En wanneer dan precies op het halfuur Déquaire de doorgebroken ‘Toto’ Nzinga neerhaalde en daar logischerwijze rood aan overhield, kreeg de Boomse supporter nieuwe moed. Er werd echter niet veel aangevangen met de numerieke meerderheid. Met momenten leek de thuisploeg wel een mannetje meer op het veld staan hebben. Maar dan toch een enorme mogelijkheid voor zowel Emil Abaz en Gyamfi Kyeremeh. Mogelijk bleef daar wel een strafschopfout onbestraft maar het was eerder de besluiteloosheid die pijnlijk was. En in plaats van 2-2 werd het zowaar 3-1. In de omschakeling bleek nog maar eens dat niet alle verdedigers er met hun hoofd bij zijn. Simpel uitgeschakeld worden maar de lage voorzet leek geen aanspeelpunt te bereiken. Echter in plaats van te onderscheppen en weg te werken schoof Paolo Arrivas onderuit op de kunstgrasmat zodat Marten Wilmots toch bij de bal kwam en vlekkeloos kon afwerken. Pijnlijk om zien!

De tweede helft trok de thuisploeg een dubbel verdedigingsgordel op. Logisch, 3-1 voor met een man minder. En Rupel Boom had geen pasklaar antwoord. De kelk moest tot op de bodem geledigd worden want even over het uur pakte Visé uit met alweer een rake counter waarbij ons verdedigend compartiment met het schaamrood op de kaken de 4-1 moest incasseren. Het milderen tot 4-2 door Luca Polizzi bij het ingaan van de blessuretijd was niet meer dan een doekje voor het bloeden. Hoewel het wel een mooie goal betrof.

Alvast een pluim voor de supporters die op een woensdagavond naar het verre Visé reisden om de ploeg 90 minuten vocaal te steunen. Het mocht niet baten …

Wedstrijdverslag tegenstrever

Kranten

Video

Opstelling thuisploeg

16.Arthur Cremer, 4.Reno Wilmots, 6.Matisse Thuys, 7.Grégory Perseo (77′ 19.Moussa Gueye), 10.Alessio Cascio (87′ 13.Ayoub El Harrak), 11.Anisse Brrou (77′ 5.Ayub Rayane), 20.Martin Schillings, 22.Nicolas Gerits, 27.Axel Bonemme, 29.Marten Wilmots (87′ 15.Tom Panepinto) en 39.Guillaume Déquaire.

Opstelling KRBFC

1.Juliaan Laverge, 4.Fabio Polizzi, 6.Kanu (73′ 20.Martynas Medelinskas), 9.’Toto’ Nzinga, 10.Luca Polizzi, 11.Emil Abaz (65′ 21.Ryan Bantu), 18.Gyamfi Kyeremeh, 19.Ruben Kesteleyn, 27.Paolo Arrivas (73′ 5.Giulio Mapessa), 33.Joren Geudens en 37.Drin Sula (65′ 8.Robin Peeters).
Bleven op de bank: 29.Tony Vlogaert, 15.Quentin Van Den Steen en 17.Yasin Mrani.

Gele kaarten thuisploeg

53′ Martin Schillings
73′ Nicolas Gerits

Gele kaarten KRBFC

44′ Emil Abaz
.

Rode kaarten thuisploeg

30′ Guillaume Déquaire

Rode kaarten KRBFC

Doelpunten

05′  1-0  Reno Wilmots
07′  2-0  Marten Wilmots
23′  2-1  Drin Sula
43′  3-1  Marten Wilmots
66′  4-1  Alessio Cascio
91′  4-2  Luca Polizzi