Samenvatting

Uitslag heenwedstrijd

Francs Borains  2-0  K. Rupel Boom F.C.

Voorbeschouwing

In de voorbeschouwing van de wedstrijd Rupel Boom – Francs Borains hoeven niet veel woorden gespendeerd te worden. Wanneer we de stand van zaken bekijken is er slechts één resultaat voor de Boomkes dat telt om de hoop te mogen blijven koesteren de barragewedstrijden te ontlopen en dat is: winst!

30.04 La Louvière C. – Rupel Boom

Dat het er spannend aan toegaat, hoeft niet benadrukt te worden.

Maar hoe zit dat nu met die barragewedstrijden?

De club op plaats 13 moet de eindronde spelen. Behalve wanneer Excelsior Mouscron haar licentie niet bekomt (uitspraak ten laatste op 10 mei) want dan is het plaats 14 die de eindronde moet spelen en blijft de club op plaats 13 in 1ste Nationale.

Wanneer moet de ploeg uit 1ste Nationale aantreden in de eindronde om het behoud in de reeks te kunnen verzekeren?

Er zijn 3 reeksen 2de Amateur (2 uit Vlaanderen en 1 uit Wallonië).
Uit elke reeks moeten er 4 teams de eindronde spelen, op sportieve wijze bepaald mét licentie voor 2de Amateur maar los van wel of niet een licentie voor 1ste Nationale. Dus in totaal 12 ploegen = 6 wedstrijden.
De 6 winnaars spelen opnieuw tegen elkaar = 3 wedstrijden.
Bij deze 3 winnaars komt de 1ste Nationaler bij.
Maar wanneer bij die 3 resterende clubs uit 2de Amateur er tussen zitten die geen licentie voor 1ste Nationale behaald hebben, worden die vervangen door clubs die wel een licentie voor 1ste Nationale op zak hebben. Wie dat dan precies gaat zijn, is ons niet duidelijk …
Er worden 2 halve finales gespeeld (heen en terug) op woensdag 18 mei en zondag 22 mei.
De winnaars spelen de finale (heen en terug) op donderdag 26 mei (feestdag O.L.H. Hemelvaart) en zondag 29 mei.
De winnaar van deze heen en terug finale blijft in 1ste Nationale of stijgt naar 1ste Nationale.

C’mon Boomkes !

Ziekenboeg

Nog steeds gekwetst buiten strijd: Matisse Bergiers en Koen Van Den Broek.
Twijfelachtig voor zondag zijn Yannis Augustynen en Gyamfi Kyeremeh.

Weetjes

Emil Abaz keert terug uit schorsing.

Selectie K.Rupel Boom FC

Er wordt vermoedelijk gekozen uit Laverge, Vlogaert, F. Polizzi, Mapessa, Kanu, Peeters, Nzinga, Abaz, Lukebakio, Van Den Steen, Kyeremeh, Kesteleyn, Medelinskas, Arrivas, Geudens, Sula en Augustynen.

Voorbeschouwing tegenstrever

Wedstrijdverslag

Dat Rupel Boom de afgelopen wedstrijden Yannis Augustynen miste, werd al in de eerste minuut duidelijk waarom. Op vrije trap van Luca Polizzi kopte onze kapitein prima hard naar doel. De armen gingen al de lucht maar toen pakte de bezoekende doelman Saussez uit met een ongelofelijke redding. Het schudde de bezoekers wakker. Gedurende een klein kwartier deelden zij de lakens uit. In die periode onderscheidde doelman Laverge zich door tweemaal redding te brengen nadat een aanvaller oog in oog met hem kwam te staan. Maar de handen gingen zeker op elkaar toen Durieux een pegel naar de linkerbovenhoek afvuurde. Onze goalie redde prima. En dan namen de Boomkes het heft in handen. Het resulteerde in een vrije trap vanop ruim 20 meter. De Waalse keeper was verslagen doch de dwarslat lag … dwars voor Booms succes. De bal kaatste terug het veld in, de herneming werd door Luca Polizzi hoog over geschoten. De eerste helft kenmerkte zich met afwisselend goede periodes voor beide teams. De doelmannen grepen telkens alert in. Zo gingen we rusten met 0-0.

Na de pauze stuurde Joren Geudens de bal op rechts strak in de loop van Gyamfi Kyremeh. Die liep zijn tegenstander er uit. De lage voorzet was net te scherp waardoor ‘Toto’ Nzinga er met een gestrekt been moest naar toe gaan en werd afgefloten voor gevaarlijk spel op de doelman. Yannis Augustynen, die onzeker was voor de partij moest uiteindelijk in minuut 54 afhaken. Hij werd vervangen door Drin Sula. Onmiddellijk gevolgd door een goede Boomse aanval. De keeper van Francs Borains had een puike redding in huis op een lage knal van Emil Abaz. Het spelbeeld in de tweede helft vertoonde nu ook afwisselend dominante periodes van elk team. ‘Toto’ Nzinga speelde Drin Sula vrij in de zestien. En weer kon doelman Saussez met de vingertoppen zijn netten schoon houden. Na oprukken van Luca Polizzi zag Gyamfi Kyeremeh zijn kans om het van afstand te proberen. Het schot draaide naast. De slotfase was dan weer voor Francs Borains. Tweemaal in evenveel minuten pakte onze goalie Juliaan Laverge uit met knappe reddingen, op een kopbal na vrije trap en een poging van dichtbij.

Het werd dus de middag van de doelmannen die er elk voor zorgden dat de nul op het bord bleef. En natuurlijk ook de dwarslat …

Wedstrijdverslag tegenstrever

Krantenknipsels

Video

Opstelling KRBFC

1.Juliaan Laverge, 4.Fabio Polizzi, 6.Kanu, 9.’Toto’ Nzinga, 10.Luca Polizzi, 11.Emil Abaz (74′ 21.Ryan Bantu), 18.Gyamfi Kyeremeh (85′ 24.Quinten D’Hoey), 19.Ruben Kesteleyn, 27.Paolo Arrivas (85′ 5.Giulio Mapessa), 33.Joren Geudens en 39.Yannis Augustynen (54′ 37.Drin Sula).
Bleven op de bank: 29.Tony Vlogaert, 8.Robin Peeters en 15.Quentin Van Den Steen.

Opstelling bezoekers

35.Adrien Saussez, 4.Drice Chaabi, 7.Lorenzo Lai, 9.Alessio Caufriez (36′ 14.Steven Crolet), 10.Melvin Renquin (61′ 72.Donovan Habbas) , 21.Wilcem Alouache, 22.Clément Deschryver, 23.Felipe De Oliveira (62′ 11.Alexis Goncalves Pereira) , 24.Nathan Durieux, 26.Houssen Abderrahmane en 44.Axel Lauwrensens.

Gele kaarten KRBFC

33′ Kanu
40′ Ruben Kesteleyn
44′ Yannis Augustynen