K. Rupel Boom F.C. vs R.F.C. De Liege

0 — 4 Locatie Gemeentelijk Parkstadion Acacialaan 2, 2850 Boom, België

0

K. Rupel Boom F.C.

Verlies

4

R.F.C. De Liege

Winst

06/02/2022 | 15:00
Gemeentelijk Parkstadion

Samenvatting

Uitslag heenwedstrijd

R.F.C. De Liège  3-1  K. Rupel Boom F.C.

Wedstrijd SPONSORS

Café Noeveren bij Siggy en Els
Wijnen Bacchus by Johan
DBA grondwerken en sierbestrating

Voorbeschouwing

Zondag staat een heuse topper op het programma. Met de komst van FC De Liège ontvangt onze club één van de meest professioneel uitgebouwde clubs die uitkomt in de 1ste nationale amateurreeks.

Wij herinneren ons dat op bezoek in de Vurige Stede Rupel Boom toen in feite voor het eerst en tot nu toe enige keer echt weg gespeeld werd, zoals dat in het voetbaljargon heet. De 3-1 uitslag was mild omdat enerzijds de thuisploeg snel 3-0 voorkwam (minuut 23) en geen behoefte had om nog echt door te drukken en anderzijds de Boomkes in de slotfase er in slaagden de zogenaamde eerredder te maken.

Maar het Rupel Boom van vandaag is niet meer het Rupel Boom van die 14de november. Betekent dit dat onze jongens zomaar eventjes de Luikenaars zullen kloppen? Niet direct maar we bevinden ons momenteel wel in een flow waarbij écht elke wedstrijd moet gespeeld worden. Met de nodige strijdlust en gesteund door onze supporters kan Rupel Boom het op verplaatsing nog steeds ongeslagen Luik punten afhandig maken. FC De Liège verloor trouwens nog maar éénmaal, thuis tegen URSL Visé (2-3). Maar dat was voor O. Charleroi ook het geval toen Rupel Boom in december naar daar trok en die uitslag kennen we …

Wel spijtig dat we onze kapitein Yannis Augustynen zondag geschorst zullen moeten missen.

Alle supporters op post om ook langs de lijn weerwerk te bieden aan de vocale steun van de Luikse aanhang.
Maar de strijd op het terrein is de belangrijkste met hopelijk een deugddoend resultaat voor onze jongens.

C’mon Boomkes !

Ziekenboeg

Emil Abaz is net als Fabio Polizzi nog steeds niet ter beschikking. De kwetsuur van Martynas Medelinskas ziet er niet goed uit, een MRI dringt zich op.
Robin Peeters en Gyamfi Kyeremeh keren terug bij de 18 na blessure.

Weetjes

Ruben Kesteleyn is 2 weken niet beschikbaar omwille van een verplichte buitenlandse stage in kader van zijn opleiding L.O.

Selectie K.Rupel Boom FC

Laverge, Vlogaert, Bergiers, Geudens, Mapessa, Van Den Broek, Arrivas, Van Den Steen, Kanu, Peeters, Lukebakio, Kyeremeh, L. Polizzi, De Herdt, Tshimanga, Mrani, Sula en Nzinga.

Voorbeschouwing tegenstrever

Wedstrijdverslag

Rupel Boom heeft op een doordrenkte grasmat tegen FC Luik opnieuw de wet van de sterkste moeten ondergaan. Lang leek de nederlaag binnen de perken te blijven. Maar twee goals in de laatste tien minuten deden Rupel Boom de kelk ledigen tot op de bodem zoals men dat dan al eens pleegt te noemen.

De bezoekers namen meteen het heft in handen wat al snel (7′) leidde tot een kans voor Perbet. Hij besloot van dichtbij nog naast. Op het einde van een kwartier Luiks overwicht konden de Boomkes er toch eens uit komen. Luca Polizzi zocht de combinatie met Kanu. En dat lukte prima. Luca Polizzi kon doordringen in de grote rechthoek waarbij een verdediger gedurende zowat vijf meter aan de trui van Luca ging hangen. Onze middenvelder verkoos zich niet te laten vallen, hoewel het ‘truitjetrek’ hem duidelijk hinderde bij het doorzetten, en zijn kans te gaan. Hij mikte op de buitenkant van de paal. En dan schrikt men ervan dat spelers zich laten vallen om een fout bestraft te zien. Vijf minuten later was het aan de overzijde wel raak. Een hoekschop werd aan de eerste paal doorgekopt en Rôdes kon aan de tweede paal binnen knikken (0-1). Op het halfuur wist Holly Tshimanga diep in de bezoekende rechthoek door te dringen. Zijn schuiver werd door de doelman aan de eerste paal in hoekschop gewerkt. En dan commotie. De ref verzuimde een zwaar aantrappen op Joren Geudens, nadat de bal al gespeeld was, te bestraffen met geel om dan een minuut later Kanu wel het karton te tonen na een simpele duwfout in de middencirkel. De bezoekers konden de wedstrijd beslissen op vijf minuten van het rustsignaal. Mouhli zette zich door op links. Zijn trap werd voor doel gedevieerd door Lallemand (0-2).

Na de pauze bleef FC Luik het balbezit opeisen met op het uur een dot van een kans. Mouchamps dook alleen voor doel op maar doelman Juliaan Laverge had een prima reactie in huis. De jonge Koen Van Den Broek was attent om de herneming voor open doel in hoekschop af te blokken. Dan toch nog eens Rupel Boom. Luca Polizzi stuurde Gyamfi Kyeremeh de ruimte in. Die vond Drin Sula, de doelpoging strandde op de goalie. Een minuut later opnieuw Drin Sula. Zijn schot zeilde over. In de slotfase heel wat wissels én nog twee Luikse doelpunten. Na een vrije trap kon de onvermijdelijke Perbet van dichtbij dan toch zijn goaltje meepikken (0-3). En kort voor het einde wist Mouchamps oog in oog met Juliaan Laverge ditmaal wel aan het langste eind te trekken (0-4).

Belangrijk is deze zware nederlaag snel uit de hoofden bannen want de volgende wedstrijd komt er snel aan. Op vrijdag 11 februari a.s. om 20u worden we in Ledegem ontvangen door SE Winkel Sport. Een heel belangrijk duel. Alle supporters op post !

Wedstrijdverslag tegenstrever

Krantenknipsels

Het Laatste Nieuws

Het Nieuwsblad

Video

Opstelling KRBFC

1.Juliaan Laverge, 3.Matisse Bergiers, 6.Kanu, 7.Holly Tshimanga (81′ 5.Giulio Mapessa), 8.Robin Peeters (14.Levi Lukebakio), 9.’Toto’ Nzinga (46′ 18.Gyamfi Kyeremeh), 10.Luca Polizzi, 23.Koen Van Den Broek, 27.Paolo Arrivas (46′ 15.Quentin Van Den Steen), 33.Joren Geudens en 37.Drin Sula (89′ 17.Yasin Mrani).
Bleven op de bank: 29.Tony Vlogaert en 30.Luka De Herdt.

Opstelling bezoekers

1.Kevin Debaty, 4.Jordan Bustin, 6.Yannick Reuten (81′ 20.Halil Köse), 8.Nathan Rôdes, 9.Michael Lallemand, 10.Mohamed Mouhli (89′ 2.Arthur Delmarcelle), 13.Damien Mouchamps, 18.Benoit Nyssen (89′ 26.Maxime Cavelier), 19.Benjamin Lambot (85′ 5.Benjamin Van Der Ackerveken), 24.Jérémy Perbet (81′ 14.Lucas Prudhomme) en 25.Jonathan D’Ostilio.

Gele kaarten KRBFC

32′ Kanu

Gele kaarten bezoekers

Rode kaarten KRBFC

Rode kaarten bezoekers

Doelpunten

19′  0-1  Nathan Rôdes
40′  0-2  Michael Lallemand
80′  0-3  Jérémy Perbet
88′  0-4  Damien Mouchamps

Scheidsrechter

Theophile DISKEUVE

Assistent scheidsrechters

Cedric BEHEYDT en Dimitri VAN WYMEERSCH

Locatie

Gemeentelijk Parkstadion
Acacialaan 2, 2850 Boom, België