K. Rupel Boom F.C.  0-2  K. Sint-Eloois-Winkel Sport

Adres

Vlaschaardlaan 89 te 8880 Ledegem

Ter Schuerenpark

Voorbeschouwing

De wedstrijd op bezoek bij SE Winkel Sport is niet meer of minder dan een zes punten wedstrijd. De Boomkes tellen immers precies drie punten meer dan de thuisploeg. Dus bij Boomse winst wordt dat een verschil zes punten. Vandaar. Er zijn nog andere resultaten mogelijk. Maar die berekeningen kan de lezer zelf doen.

Rupel Boom heeft geen tijd gehad om lang stil te staan bij het verlies tegen FC Luik. Vijf dagen later moeten we immers al opnieuw aan de bak. De hoop is om terug aan te pikken met de goede resultaten van eind 2021 en de hervatting in 2022.
Bij het opnieuw aanknopen met de zege zorgt dit op zijn minst voor het rechtzetten van de thuisnederlaag in de heenronde én nog belangrijker zal dan de opmars weg van de onderste regionen van de rangschikking weer wat meer vorm krijgen.

Ondanks de verre verplaatsing op een vrijdagavond … Alle supporters op post !

Ziekenboeg

Abaz, Arrivas, F. Polizzi en Medelinskas.

Weetjes

Yannis Augustynen keert terug na een gele strafzondag.
Ruben Kesteleyn is nog niet beschikbaar omwille van een verplichte buitenlandse stage in het kader van zijn opleiding L.O.

Selectie K.Rupel Boom FC

Er wordt gekozen uit Laverge, Vlogaert, Bergiers, Geudens, Mapessa, Van Den Broek, Peeters, Van Den Steen, Augustynen, L. Polizzi, Lukebakio, Kanu, Kyeremeh, Tshimanga, Sula, Mrani, D’hoey en Nzinga.

Voorbeschouwing tegenstrever

Wedstrijdverslag

Rupel Boom begon het best aan de wedstrijd. Drin Sula speelde ‘Toto’ Nzinga vrij op links. De lage voorzet werd door Holly Tshimanga in één tijd een meter naast het doel getrapt. Langs de andere kant van de paal had succesvol geweest want de doelman bleef zonder enige reactie. Ondertussen liep onze kapitein al te trekkebenen. Een gevolg van een ferme kniestoot. Hij kon hoe langer hoe minder bij het lopen zijn been strekken. Om één of andere reden stokte het plots bij de Boomkes. Op het kwartier een eerste maal Winkel Sport. Het tempo omlaag en niet alert verdedigen bracht de thuisploeg in de match. Doelman Laverge ging goed plat op een poging van Kudimbana. Aan de overzijde zag Kanu zijn schuiver van ver naast gaan. En dan stond de Boomse defensie erbij en keer ernaar. Verhooghe kreeg alle tijd om de 1-0 binnen te trappen. De thuisploeg probeerde nu enig tempo dat er nog zou zijn helemaal uit de partij te halen door al vlug tijd te rekken en er regelmatig met de grove borstel door te gaan. De ref deed er dan nog een schepje bovenop door bij elke gele kaart, vier in de eerste helft, zowat één minuut het spel stil te laten liggen om aan de daders van de overtredingen telkens verbaal zijn ding te doen. Onze doelman Juliaan Laverge moest zelfs Verhooghe van een tweede goal houden. Rupel Boom stak niets meer in elkaar tot in minuut 43. Een vrije trap van Kanu werd door de thuisgoalie tot recht bij Joren Geudens gebokst die mee in de grote rechthoek had plaats genomen. Diens poging ging over het doel. Ondanks de vele minuten dat het spel stil lag, werd er amper langer gespeeld dan 45 minuten.

Tijdens de pauze werd door de kinesist volop aan het bovenbeen van onze kapitein gewerkt maar dat bleek niet te helpen en Yannis Augustynen moest noodgedwongen nog voor het uur vervangen worden. Maar in dat eerste kwartier van de tweede helft kon Rupel Boom het tempo toch wat opkrikken. Na een slecht weggewerkte hoekschop kon Holly Tshimanga de bal voor brengen. De kopbal van ‘Toto’ Nzinga ging voorlangs. Een schot van Luca Polizzi vloog recht in de handen van de doelman. Met enkele wissels hoopte onze coach meer daadkracht te scheppen. Maar de invallers konden zich niet doorzetten. Op voorzet van Drin Sula voorbij de tweede paal moest Luca Polizzi zich te ver rekken zodat zijn kopbal naast ging. Met nog 20 minuten te spelen kwam Winkel Sport er voor het eerst echt uit in de tweede helft. Het schot van Kudimbana werd afgeblokt. De laatste Boomse mogelijkheid viel een kwartier voor tijd. Op vrije trap kon Kanu naar doel koppen. De thuisgoalie kon er niet bij doch het leder vloog voorbij de tweede paal naast. De thuisploeg leek op counter nog dichtbij een tweede doelpunt te komen maar Joren Geudens bleef met zijn snelheid telkens de baas in een spurtduel.
Misschien was dit wel een wedstrijd die op 0-0 had moeten eindigen maar dat werd het niet, wel een ontgoochelende 1-0 nederlaag.

Dus volgende week opnieuw volop aan de bak tegen Ol. Charleroi op zondag 20 februari a.s. om 15u in het eigen Gemeentelijk Parkstadion.

Wedstrijdverslag tegenstrever

Kranten

Het Laatste Nieuws

Het Nieuwsblad

Opstelling thuisploeg

41.Mulopo Kudimbana, 3.Joey Dujardin, 5.Rens Verhooghe, 6.Felix Reuse, 8.Masis Voskanian, 9.Maki Tall (69′ 10.Daan Debouver), 18.Marvin Dewaele (61′ 31.Thomas Doore), 19.Jasper Beyens, 29.Jordan Dauchy, 44.Boris Kudimbana en 45.Joedrick Pupe (30′ 26.Fries Deschilder).

Opstelling KRBFC

1.Juliaan Laverge, 3.Matisse Bergiers, 6.Kanu, 7.Holly Tshimanga (81′ 24.Quinten D’Hoey), 9.’Toto’ Nzinga (55′ 18.Gyamfi Kyeremeh), 10.Luca Polizzi, 15.Quentin Van Den Steen (81′ 17.Yasin Mrani), 23.Koen Van Den Broek, 33.Joren Geudens, 37.Drin Sula en 39.Yannis Augustynen (58′ 8.Robin Peeters).
Bleven op de bank: 29.Tony Vlogaert, 5.Giulio Mapessa en 14.Levi Lukebakio.

Gele kaarten thuisploeg

24′ Joedrick Pupe
34′ Boris Kudimbana
38′ Maki Tall
43′ Jordan Dauchy

Gele kaarten KRBFC

87′ Matisse Bergiers
.
.
.

Rode kaarten thuisploeg

Rode kaarten KRBFC

Doelpunten

17′  1-0  Rens Verhooghe