R. Olympic Club Charleroi  0-2  K. Rupel Boom F.C.

Voorbeschouwing

Het belang van de komende 2 thuiswedstrijden wordt extra in de verf gezet door het resultaat van een inhaalwedstrijd die afgelopen woensdag gespeeld werd:
Thes Sport – La Louvière Centre werd maar liefst 1-4 !

Heb jij een verklaring waarom de eerste helft, ondanks een goede start, op Winkel Sport zo zwak was?

Steven De Groot (T1): “Ik had het gevoel, net als de ganse staff, dat de spelers er klaar voor waren. Dat bleek ook zo te zijn, we zijn immers goed aan wedstrijd gestart maar het uitvallen van Yannis speelde ons parten.”
“Yannis kreeg na 5’ een kniestoot te verwerken en was hierdoor geremd in z’n bewegingen. We hebben nog even geprobeerd maar dan toch beslist om hem vrij snel in 2de helft te vervangen.”
“De drive was er beetje uit en Winkel nam over. Op uitzondering van het doelpunt zonder veel doelgevaar. Wij creëerden er eveneens niet veel maar net voor de rust moeten we op 1-1 komen via die niet benutte rebound.”

In de tweede helft lag het tempo hoger en moest Winkel achteruit maar het leverde ons geen uitgespeelde kansen op. Aan wat ontbrak het dan?

S.D.G.: “De ploeg was zich bewust van het belang van deze wedstrijd maar enkele spelers waren niet op hun niveau en dat is bepalend om het verschil te kunnen maken in deze reeks.”

Hoe is de groep deze week omgegaan met die nederlaag bij Winkel Sport?

S.D.G.: “We hebben vrij snel de knop omgedraaid. Lessen trekken uit het verleden en kijken naar de toekomst. De ploeg heeft deze week goed en scherp getraind om klaar te zijn voor Charleroi.”

Enkele belangrijke spelers ontbraken vorige week. En onze kapitein werd al snel in de wedstrijd letterlijk geneutraliseerd na een kniestoot. Hoe groot is de kans dat er enkelen terugkeren?

S.D.G.: “Yannis recupereren we in elk geval. Voor de rest is het nog wat afwachten tot laatste training op zaterdag.”

Nu dus Olympic Charleroi. De Boomse zege ginder in december zal die ploeg wel op scherp zetten. Kunnen de Boomkes zich opnieuw opladen om er hun kop voor te leggen?

S.D.G.: “Daar gaan we in elk geval alles aan doen! Elke wedstrijd is heel belangrijk voor ons. Het is elke week opnieuw proberen om punt(en) te behalen.”

Heb je al een selectie van 18-19 namen?

S.D.G.: “Die heb ik ja. Maar we gaan de tegenstrever niet slimmer maken dan ze zijn..”
“Bergiers is in elk geval geschorst. Veel wijzigingen hoef je verder niet te verwachten.”

Succes!

Ziekenboeg

Emil Abaz en Paolo Arrivas trainen met de groep maar de wedstrijd tegen Olympic Charleroi komt te vroeg.
Martynas Medelinskas is gestart met individuele revalidatietraining op het veld.

Weetjes

Matisse Bergiers slikte in de slotfase bij Winkel Sport een gele kaart. Dat was zijn 6de van het seizoen en is bijgevolg geschorst voor de wedstrijd tegen ROC Charleroi.

Bij de bezoekers is Geoffrey Ghesquiere geel geschorst.

Storm Eunice heeft ook in het Gemeentelijk Parkstadion voor schade gezorgd, weliswaar beperkt. Zo werd een stuk van het bord met het clublogo zijde overdekte staanplaatsen weggeblazen. Het nodige wordt gedaan om dit te vervangen.

Selectie K.Rupel Boom FC

Er wordt gekozen uit Laverge, Vlogaert, Kesteleyn, Mapessa, Geudens, Van Den Broek, F. Polizzi, Van Den Steen, Peeters, Kanu, Augustynen, Lukebakio, L. Polizzi, Tshimanga, Kyeremeh, Sula, Nzinga en Mrani.

Voorbeschouwing tegenstrever

Wedstrijdverslag

De bezoekers toonden zich meesters in intimidatie en nog zoveel meer minder fraais van wat er op én naast een voetbalveld kan getoond worden. Tot overmaat van ramp haalden zijn hun slag thuis. In plaats van een logische 0-0, hoewel een Boomse voorsprong op de binnenkant van de paal strandde, lukte Olympic Charleroi uit hun enige uitgespeelde kans van de partij op vijf minuten van het einde de volle buit mee te graaien.

Bezoeker Guedj probeerde meteen, de stadionklok was nog maar net aan de tweede minuut begonnen, onze kapitein onder de doorweekte grasmat te trappen. De ref had het door en toonde meteen geel. De toon was gezet. Enkel venijnige overtredingen en uitdagingen later kookte het potje bij Kanu haast over. De scheidsrechter suste met geel. Werd er dan niet gevoetbald? In de aanvangsfase nog een beetje. Koen Van Den Broek recupereerde de bal en speelde Holly Tshimanga aan. De voorzet week af en Gyamfi Kyeremeh zag zijn kopbal het doelvlak zag missen. Kanu zonderde op zijn beurt Holly Tshimanga af in de rug van defensie. Het vele water op het terrein verhinderde een degelijke doelpoging zodat hij er enkel een hoekschop aan overhield. Eén dreiging van de bezoekers in minuut 19: Felix schoot voorlangs. Op slag van rust kon Drin Sula zich eindelijk loswerken doch zijn schot was te hoog gemikt.

Na de pauze probeerden de Boomkes de bakens te verzetten. Pech verhinderde een voorsprong. Yannis Augustynen met de perfecte pass in de loop van Gyamfi Kyeremeh. Met twee verdedigers in de rug kon hij tijdig de bal naast de uitkomende doelman plaatsen. Het leder kaatste evenwel via de binnenkant van de paal recht in de voeten van een verdediger die kon ontzetten. Een kwestie van slechts een paar centimeters en de bal had via de staak in doel gegaan. Diezelfde centimeters kwam even later een glijdende Drin Sula voor doel te kort om een lage voorzet van Ruben Kesteleyn, vrijgespeeld door Kanu, in doel te duwen. zo zag Rupel Boom een sterk vierde kwartier niet beloond worden. Het vervolg was opnieuw veel strijd en inzet op het middenveld. De wedstrijd leek te gaan eindigen op 0-0. Tot vijf minuten van het einde. Bij een Boomse inworp op de helft van de bezoekers werd Luca Polizzi onderuit getrokken zodat hij de bal niet kon spelen. Noch de scheidsrechter, noch zijn assistent die vlakbij stond, zag er een overtreding in. Tot overmaat van ramp verdedigde de pas ingevallen Yasin Mrani niet accuraat en legde hij de bezoekende aanvaller niets in de weg om het strafschopgebied in te dringen. Die bereikte zonder probleem de ook al ingevallen Ressa die zijn ploeg de onterechte overwinning bezorgde.
De manier waarop achteraf die zege gevierd werd, getuigde van een totaal gebrek aan respect voor de tegenstander. Dat werd zelfs door een Waalse journalist tijdens een interview met de doelpuntmaker aangekaart.
Maar daar kopen de Boomkes niets mee en moeten ze volgende week opnieuw voluit aan de bak in de inhaalwedstrijd thuis tegen Knokke FC om de broodnodige punten te behalen.

Wedstrijdverslag tegenstrever

Krantenknipsels

Het Laatste Nieuws:

Het Nieuwsblad:

Video

Opstelling KRBFC

1.Juliaan Laverge, 6.Kanu (81′ 5.Giulio Mapessa), 7.Holly Tshimanga (81′ 17.Yasin Mrani), 10.Luca Polizzi, 15.Quentin Van Den Steen, 18.Gyamfi Kyeremeh (66′ 9.’Toto’ Nzinga), 19.Ruben Kesteleyn, 23.Koen Van Den Broek, 33.Joren Geudens, 37.Drin Sula (66′ 8.Robin Peeters) en 39.Yannis Augustynen.
Bleven op de bank: 29.Tony Vlogaert, 4.Fabio Polizzi en 14.Levi Lukebakio.

Opstelling bezoekers

1.Tanguy Moriconi, 4.Kieran Felix, 5.Victor Corneillie, 10.Quentin Vanderbecq (62′ Yacine Ressa), 12.Jeremie Lioka Lima, 21.Corentin Cottet, 23. Joël Ito Singa (89′ 11.Aïssa Saïdane), 33.Ozcan Sahan (62′ 43.Leandro Zorbo (78′ 19.David Perreira-Bofomua)), 90.El Mehdi Khaida, 97. Arnaud Guedj en 99.Yassine Delbergue.

Gele kaarten KRBFC

11′ Kanu
.
.
.
.
.

Gele kaarten bezoekers

02′ Arnaud Guedj
11′ Kieran Felix
51′ Mohamed Dahman (materiaalverantwoordelijke)
70′ Yassine Delbergue
90′ El Mehdi Khaida

Rode kaarten KRBFC

Rode kaarten bezoekers

Doelpunten

85′  0-1  Yacine Ressa