K. Rupel Boom F.C.  0-1  FC MU Izegem-Ingelmunster

Adres

Sint-Jorisstraat 76 te 8870 Izegem

Stedelijk Sportstadion Izegem

Voorbeschouwing

De belangrijkheid van de wedstrijd in Izegem tegen Mandel United hoeft niet benadrukt te worden.

Rupel Boom telt 6 punten voorsprong op de West-Vlamingen. Hoe pak je zulk een wedstrijd aan?

S.D.G.: “We gaan die wedstrijd aanpakken zoals elke andere wedstrijd, proberen de 3 punten mee te nemen.”

Na dit duel zijn er nog 8 partijen, dus 24 punten te verdienen. Speelt dat een rol om iets minder druk te leggen nu zaterdag?

S.D.G.: “Niet echt, we weten dat elke wedstrijd een finale is en we gaan proberen er zoveel mogelijk te winnen. Het heeft sowieso geen enkel nut om voor deze wedstrijd extra druk te leggen, de spelers en technische staf weten wat er te doen staat.”

Emil Abaz scoorde in één helft met de beloften in Knokke twee doelpunten. Kan hij het gebrek aan scorend vermogen invullen?

S.D.G.: “Emil heeft kwaliteiten om een wedstrijd open te breken maar we mogen die jongen niet teveel druk opleggen. Hij komt uit een lange inactiviteit en dat neemt tijd in beslag om op niveau te geraken. We zijn zeer blij dat hij het ritme van de trainingen goed oppikt en dat we hem, zowel afgelopen zondag voor het eerste elftal als maandag voor het B-elftal, minuten hebben kunnen laten maken.”

Heb je al een selectie van 18 à 19 spelers? Nieuws uit de gekwetstenboeg?

S.D.G.: “Arrivas en Medelinskas zijn nog out. Van Den Steen heeft een trap op training gekregen en is zeer twijfelachtig.”
“Een definitieve selectie is voor zaterdag, vóór wedstrijd.”

Succes!

S.D.G.: “Bedankt!”

Ziekenboeg

Paolo Arrivas en Martynas Medelinskas zijn nog out.

Weetjes

Geen geschorsten.

Selectie K.Rupel Boom FC

Laverge, Vlogaert, Kesteleyn, Geudens, Bergiers, Van Den Broek, Mapessa, F. Polizzi, Kanu, Augustynen, Peeters, Tshimanga, Lukebakio, Kyeremeh, L. Polizzi, Sula, Nzinga en Abaz.

Voorbeschouwing tegenstrever

Wedstrijdverslag

Rupel Boom nam meteen het heft in handen met een eerste kans in de tweede minuut. Yannis Augustynen stuurde Gyamfi Kyremeh de diepte in. Doelman Goblet kon het schot naar de korte hoek in hoekschop duwen. Het was slechts uitslag. Een nieuwe hoekschop, door Luca Polizzi naar de eerste paal getrapt, werd door Kanu onhoudbaar tegen de touwen gekopt. Aan de overzijde pakte Mandel uit met een schuiver zonder problemen door Juliaan Laverge gepakt. Even voor het kwartier kon ‘Toto’ Nzinga in de omschakeling naar doel snellen. Hij werd maar half afgestopt zodat hij de kans nog zag om in de draai naar de goal te trappen. De bal werd echter over gekruld. Halfweg de eerste helft leek dan toch de dubbele voorsprong een feit. ‘Toto’ Nzinga besloot echter op de doelman. Die kansen missen werd cash betaald. Op een wilde trap naar voor verkeek de Boomse defensie, doelman Laverge incluis, zich schromelijk en Attal kon met een lob de gelijkmaker aantekenen ondanks een ultieme poging van Joren Geudens om op de lijn met het hoofd het doelpunt te voorkomen. De Boomkes trokken opnieuw ten aanval en konden rond het halfuur tweemaal een wenkende kans niet verzilveren. In het zicht van de rust werd een voorzet van Luca Polizzi door een verdediger doorgekopt naar de tweede paal. Kanu kon daar uithalen doch de poging verdween voorlangs naast.

Na de pauze hanteerde de thuisploeg het wapen van intimidatie, vervelende én brutale overtredingen. Eerlijkheidshalve, de scheidsrechter floot wel consequent … amper.  Rupel Boom kon daar moeilijk iets tegenover zetten. Hoewel, in de beginfase van die tweede helft verschalkte Yannis Augustynen met een subtiele lob de thuisdefensie en bereikte zo Luca Polizzi die oog in oog met de doelman van dichtbij naast de bal trapte. Gaandeweg verzandde de partij in een strijdtoneel met heel wat onbestrafte overtredingen tot een echt degradatieduel waarbij het voetbal de grote verliezer is.
De wedstrijd eindigde zo op een teleurstellende 1-1. Volgende week een nieuwe kans tegen Thes Sport.

Wedstrijdverslag tegenstrever

Kranten

Het Laatste Nieuws

Het Nieuwsblad

Video

Opstelling thuisploeg

12.Merveille Goblet, 3.Vinny Mayele, 5.Calvin Mangan, 10.Aaron Dhondt (85′ 7.Tom Van Hyfte), 14.Andréa Kimpala, 17.Rayane Chayebi (77′ 9.Roman Ferber), 18.Daniel Kamy, 19.Loup Hervieu, 24.Jérémy Kumbi (66′ 21.Akram Tsague), 55.Gauthier Libbrecht en 75.Kenneth Attal (77′ 11.Robbe Santens).

Opstelling KRBFC

1.Juliaan Laverge, 3.Matisse Bergiers, 6.Kanu (77′ 4.Fabio Polizzi), 7.Holly Tshimanga (60′ 11.Emil Abaz), 9.’Toto’ Nzinga (83′ 14.Levi Lukebakio), 10.Luca Polizzi (77′ 37.Drin Sula), 18.Gyamfi Kyeremeh, 19.Ruben Kesteleyn, 23.Koen Van Den Broek, 33.Joren Geudens en 39.Yannis Augustynen.
Bleven op de bank: 29.Tony Vlogaert, 5.Giulio Mapessa en 8.Robin Peeters.

Gele kaarten thuisploeg

57′ Vinny Mayele
57′ Gauthier Libbrecht
79′ Aaron Dhondt

Gele kaarten KRBFC

57′ Kanu
.
.

Rode kaarten thuisploeg

Rode kaarten KRBFC

Doelpunten

03′  0-1  Kanu
26′  1-1  Kenneth Attal