K.V.K. Tienen vs K. Rupel Boom F.C.

1 — 0

1

K.V.K. Tienen

Winst

0

K. Rupel Boom F.C.

Verlies

20/03/2022 | 15:00

Samenvatting

Uitslag heenwedstrijd

K. Rupel Boom F.C.  1-0  K.V.K. Tienen

Adres

Bergevest 12, 3300 Tienen

INGANG BEZOEKENDE SUPPORTERS op de hoek van de Slachthuisstraat en de Molenstraat.

Bergéstadion (synthetisch terrein)

Voorbeschouwing

Raakt Rupel Boom weg van de barrageplaats?

Verder … zonder woorden …

Ziekenboeg

Matisse Bergiers blijft gekwetst na de kwalijke trap op de achillespees in de wedstrijd tegen Thes Sport.

Weetjes

Ondertussen heeft het Beroepscomité de uitgesproken straf van het Sportcomité aangaande speler Stéphane Mukala Wa Mukala Petit Mouko van La Louvière Centre bevestigd en oordeelt dat de speler niet speelgerechtigd was in 3 wedstrijden waarin La Louvière Centre één of meer punten pakte.
De volgende wedstrijden worden omgezet naar forfaitzeges voor de tegenstanders.
31.10.2021 Knokke FC – La Louvière Centre : 0-1 wordt 5-0 met 3 punten voor Knokke FC
14.11.2021 SE Winkel Sp. – La Louvière Centre : 0-1 wordt 5-0 met 3 punten voor SE Winkel Sp.
20.11.2021 La Louvière Centre – KSK Heist : 1-1 wordt 0-5 met 3 punten voor KSK Heist.
Het puntentotaal van de Henegouwers werd teruggebracht naar 9 eenheden.

Ter info. Desbetreffende speler trad ook met La Louvière Centre aan op bezoek bij Rupel Boom. Omdat Boomkes 1-0 wonnen was een klacht niet aan de orde …

Selectie K.Rupel Boom FC

Er wordt gekozen uit Laverge, Vlogaert, Kesteleyn, Geudens, Kanu, Arrivas, Van Den Steen, F.Polizzi, Van Den Broek, L.Polizzi, Augustynen, Kyeremeh, Tshimanga, Peeters, Lukebakio, Abaz, Nzinga, D’hoey, Mrani en Sula.

Voorbeschouwing tegenstrever

Wedstrijdverslag

T1 Steven De Groot had puzzelwerk. Matisse Bergiers raakte niet fit. Zijn positie  achteraan werd ingenomen door Kanu. Ruben Kesteleyn maakte de verplaatsing naar Tienen niet mee wegens ziekte. Paolo Arrivas diende in de opwarming af te haken.

Het aanvangskwartier werd langs beide zijden aan een vrij hoog tempo afgewerkt, aanvankelijk zonder echte doelkansen. Na een kwartier noteerden we een dribbel van Emil Abaz die naar binnen sneed en naar doel trapte. Het schot vloog niet zo veel naast. En dan sloeg het noodlot toe voor de jonge Koen Van Den Broek. In een sprintduel tegen Nick Spaenhoven greep hij plots naar de hamstrings. Wedstrijd over. Fabio Polizzi, die centraal aan een goede wedstrijd bezig was, verhuisde daardoor naar de buitenkant.
Het tempo zakte wat weg maar op het halfuur een grote kans voor Mputu. Doelman Juliaan Laverge had een knappe redding in huis. In een kansarme eerste helft had Rupel Boom op slag van rust nog een mogelijkheid na een knappe aanval over links door Luca Polizzi en Emil Abaz opgezet. De bal bereikte Gyamfi Kyeremeh ter hoogte van de strafschopstip. De poging werd afgelokt in hoekschop.

Onmiddellijk na de pauze een reuzekans voor Spaenhoven die ietwat knullig ver naast besloot. De wedstrijd zat op slot. Niet te verwonderen dat een stilstaande fase voor de verandering zorgde. Een vrije trap van Spaenhoven op rechts bereikte perfect het hoofd van Singh die naar de verste hoek kon deviëren (1-0). Kort daarop leek de wedstrijd definitief beslist toen de thuisploeg op counter succesvol leek doch doelman Juliaan Laverge kwam ver uit zijn doel om als eerste bij het leder te kunnen ontzetten. Vijf minuten later kon onze goalie opnieuw met een prima redding verhinderen dat Vanweerts in de omschakeling succesvol kon worden. Met nog een kwartier spelen kwamen die counters van Tienen er niet meer uit. De ingevallen Drin Sula kon scoren maar het feest ging niet door wegens buitenspel. Het was voor de Boomkes moeilijk een opening te vinden. Met precies nog 1 minuut te spelen incasseerde Emil Abaz een ferme slag in het aangezicht van de thuiskapitein Hannes Meeus. Onmiddellijk gevolgd door heel wat tumult op en naast het terrein. Wat er volgde had niets meer met voetbal te maken. De ref koos voor een afkoelingsperiode met beide teams in de kleedkamer. Na zowat 7 minuten werd het spel hervat met eerst wat uitdelen van gele kaarten. Ei zo na sleepte Rupel Boom nog een gelijkspel uit de brand in de slotseconden van de extra tijd. Emil Abaz liep zich goed vrij op rechts. Zijn lage voorzet was buiten bereik van doelman Bouzian doch Yannis Augustynen en Levi Lukebakio kwamen net te laat om binnen te duwen.

Wedstrijdverslag tegenstrever

Kranten

Video

Opstelling thuisploeg

19.Hassan Bouzian, 2.Lucas Chantrain, 5.Hannes Meeus, 6.Frédéric Farin (60′ 33.Pieter Kempeneers), 8.Jesse Mputu (71′ 24.Jonas Laureys), 13.Amardeep Singh, 17.Andries Claes (90′ 11.Kyell Lénaers), 18.Pieter Jochmans, 22.Nick Spaenhoven, 25.Daan Matterne en 32.Terry Osei-Berkoe (71′ 4.Jordy Vanweerts).

Opstelling KRBFC

1.Juliaan Laverge, 4.Fabio Polizzi, 6.Kanu, 9.’Toto’ Nzinga (79′ 37.Drin Sula), 10.Luca Polizzi, 11.Emil Abaz, 15.Quentin Van Den Steen (84′ 14.Levi Lukebakio), 18.Gyamfi Kyeremeh, 23.Koen Van Den Broek (24′ 8.Robin Peeters), 33.Joren Geudens en 39.Yannis Augustynen.
Traden niet in actie: 29.Tony Vlogaert, 7.Holly Tshimanga, 27.Paolo Arrivas en 30.Luka De Herdt.

Gele kaarten thuisploeg

31′ Amardeep Singh
82′ Lucas Chantrain
87′ Pieter Kempeneers
88′ Hannes Meeus
.

Gele kaarten KRBFC

68′ ‘Toto’ Nzinga
86′ Yannis Augustynen
86′ Paolo Arrivas
87′ Emil Abaz
88′ Kanu

Rode kaarten thuisploeg

Rode kaarten KRBFC

Doelpunten

69′  1-0  Amardeep Singh

Scheidsrechter

Klass CLERKX

Assistent scheidsrechters

Jonas VAN DYCK en Sam LODEWIJCKX