K. Rupel Boom F.C. vs K. Patro Eisden Maasmechelen

2 — 1 Locatie Gemeentelijk Parkstadion Acacialaan 2, 2850 Boom, België

2

K. Rupel Boom F.C.

Winst

1

K. PATRO EISDEN MAASMECHELEN

Verlies

27/03/2022 | 15:00
Gemeentelijk Parkstadion

Samenvatting

Uitslag heenwedstrijd

K. Patro Eisden Maasmechelen  2-0  K. Rupel Boom F.C.

Voorbeschouwing

De wedstrijd tegen Patro Eisden werd uitgekozen door het Department Arbitrage van Voetbal Vlaanderen om te gebruiken in een opleidingsproject van scheidsrechters.

Immers in dat kader is het Departement Arbitrage van Voetbal Vlaanderen een samenwerking aangegaan met de Nederlandse voetbalbond KNVB om de kwaliteit van onze officials te verbeteren.

Concreet wil dit zeggen dat er, naast de organisatie van technische sessies en stages, officials uit Vlaanderen 5 wedstrijden zullen leiden in de Nederlandse competitie. Een team Nederlandse officials zal de omgekeerde beweging maken.

Zondag zal de wedstrijdleiding in handen zijn van een Nederlands team. Zij worden begeleid, o.a. op administratief vlak wat het digitaal wedstrijdblad betreft, door de Vlaamse scheidsrechter dhr Bert Verbeke die tijdens de wedstrijd tevens zal fungeren als 4de official.

 

Op sportief vlak moeten de Boomkes vol aan de bak. We mogen er niet aan twijfelen dat de tot nu toe gekende vertrekkers Augystynen, Geudens, Kesteleyn en Van Den Steen nog het beste van zichzelf gaan geven. Niemand wil immers een degradatie op zijn palmares!

Steven De Groot, even terug naar Tienen. Buiten het resultaat en het wedstrijdverloop in feite niks nieuws. Het was wel puzzelen door enkele onverwachte afwezigen. Ruben ziek en Paolo die herviel. Koen die snel uitviel …
Valt dan het wedstrijdplan in duigen?

S.D.G.: “Ideaal is anders natuurlijk. We hebben nu Quentin Van Den Steen gezet en die jongen heeft zich goed van z’n taak gekweten. Het is uiterst moeilijk als jonge gast om net voor de aftrap te horen te krijgen dat je dient te starten, maar chapeau.”
“Het plan bleef uiteraard hetzelfde maar de uitvoering is iets anders.”

Je oordeel over Kanu die centraal achteraan de gekwetste Matisse Bergiers verving?

S.D.G.: “Die heeft dat heel goed gedaan. Het was eerder al eens ter sprake gekomen om die zet te doen maar dan was het moment niet geschikt. Kanu heeft zeer matuur gespeeld en met veel ervaring, precies wat we hadden verwacht van hem.”

Nu tegen Patro. Wat verwacht je? Of moet ik vragen … Waarop hoop je?

S.D.G.: “Zoals eerder gezegd gaan we thuis voor de 3 punten. We weten dat dit niet makkelijk zal zijn maar elke wedstrijd is moeilijk in deze reeks. Het is een cliché maar we bekijken het wedstrijd per wedstrijd.”

Het valt wel op dat de top 4 de laatste tijd niet veel punten pakt. Dender klom wel heel goed op na een 13 op 15. Maar voor de rest: Dessel 4 op 15 zonder zege, FC Luik 2 op 15 en Patro Eisden 6 op 15, waarvan 1 zege, behaalden cijfers die men niet verwacht van topploegen. Kan Rupel Boom daar moed uit putten?

S.D.G.: “Daaruit zie je dat het een bijzonder aan elkaar gewaagde reeks is en dat details het verschil kunnen maken. De opgang van Dender verrast me niet. Er zit veel kwaliteit en métier in die groep en het gemak waarmee ze nu scoren, kenden ze niet in de 1ste ronde. Voor ons maakt dit geen verschil, zoals eerder gezegd vatten we elke wedstrijd aan om een goed resultaat neer te zetten.”

De ziekenboeg: Van Den Broek? Bergiers? Kesteleyn? Arrivas? Nog anderen?

S.D.G.: “Van Den Broek is out met zware verrekking, Bergiers is ook nog onbeschikbaar. Peeters noteren we als onzeker met een wonde aan de knie.”
“Kesteleyn en Arrivas zijn beschikbaar.”

Succes!

Ziekenboeg

Koen Van Den Broek (zware verrekking) en Matisse Bergiers (achillespees).
Robin Peeters (wonde aan knie) is onzeker.
Quinten D’hoey was ziek afgemeld.

Weetjes

Covid-19 is het land nog verre van uit. Zo is de stadionomroeper buiten strijd. En ook onze vrijwillige medewerker die de footlunch logistiek voorbereidt en in goede banen leidt, moeten afhaken waardoor de footlunch noodzakelijkerwijs werd geannuleerd.
Wij rekenen op uw begrip!

Selectie K.Rupel Boom FC

Er wordt gekozen uit Laverge, Vlogaert, Kesteleyn, Geudens, Van Den Steen, Kanu, Nzinga, Arrivas, Augustynen, Kyeremeh, L.Polizzi, F.Polizzi, Abaz, Lukebakio, Mrani, Sula, Mapessa, Tshimanga, Bantu, x.

Voorbeschouwing tegenstrever

Wedstrijdverslag

Rupel Boom is er in geslaagd het stevig blok van Patro Eisden te ontwrichten. Tot voor de wedstrijd was deze Limburgse defensie het minst gepasseerd: slechts 14 keer in 22 wedstrijden. Patro Eisden slaagde er zelfs in om in 22 wedstrijden maar liefst 13 keer de nul te houden.

Begin er dan maar aan als Rupel Boom waarvoor doelpunten maken o zo moeilijk is. In feite scoorden de Boomkes driemaal tegen het team van Stijn Stijnen maar het eerste doelpunt werd onterecht afgevlagd wegens buitenspel, zo bewijzen de wedstrijdbeelden zonder discussie. Het was zowat de enige fout van het Nederlands scheidsrechters trio.

De bezoekers zetten een stevig achteruit leunend blok neer, ondanks hun top 5 status. Waarschijnlijk dachten de Limburgers het wel met een spreekwoordelijke appel uit de boom te kunnen redden aangezien hun tegenstander toch amper tot scoren toekomt. Het zou een verkeerde inschatting blijken want Rupel Boom speelde een prima partij én werd daar voor beloond.

In het eerste kwartier zag het er nochtans niet zo naar uit. De bezoekers kregen een drietal mogelijkheden na telkens dom balverlies van de thuisploeg. Slechts op één poging moest doelman Juliaan Laverge ingrijpen. Hij haalde met bravoure een schot van buiten de zestien van onder de lat. Maar dan legden de Boomkes meer concentratie aan de dag. We noteerden een eerste schuchtere poging van Emil Abaz. Het gekraakt schot ging naast. In minuut 26 zette Drin Sula zich klaar om een vrije trap naar de tweede paal in de rug van de Eisdense defensie te droppen. Dat gebeurde prima en Luca Polizzi kwam vanachter de laatste verdediger om binnen te trappen. Veel ongeloof toen de vlag de hoogte inging. De beelden waren duidelijk. Pas nadat de bal al even onderweg was, kwam Luca Polizzi vanachter zijn man. Geen buitenspel. In het zicht van de rust kwam Patro er nog eens uit. De poging ging voorlangs. We rustten met 0-0.

Na de pauze was Rupel Boom vastberaden er alles aan te doen om de punten thuis te houden. Emil Abaz kon in de omschakeling over links naar doel trappen. Er zat evenwel geen krul in het schot zodat de bal vrij ver naast vloog. Kanu, die achteraan opnieuw kon terugblikken op een goede wedstrijd, las het spel goed met een prima interceptie tot gevolg. Het strak inspelen op Emil Abaz was veelbelovend doch een overtreding stak er een stokje voor. Luca Polizzi knalde de vrije trap op de muur. Vlak voor het uur eindelijk loon naar werken. Na een actie op rechts van Gyamfi Kyeremeh wist die Yannis Augustynen binnen de grote rechthoek te bereiken. Diens schot werd afgeblokt tot bij Emil Abaz die niet twijfelde en in één tijd hard en laag binnen trapte (1-0). Acht minuten later opnieuw Booms succes. Met snel combinatievoetbal werd Patro Eisden uit verband gespeeld. Paolo Arrivas trok zich over de middellijn op gang en speelde centraal Luca Polizzi aan. Die zag dat Paolo Arrivas bleef doorlopen en speelde hem opnieuw aan, randje buitenspel. Oog in oog met doelman Belin pakte Paolo Arrivas uit met een subtiele deviatie, precies genoeg om de 2-0 aan te tekenen. Dolle vreugde! De bezoekers moesten nu wel uit hun egelstelling komen. Doelman Juliaan Laverge redde knap een poging van dichtbij. In het laatste kwartier werd het een cupmatch. Het spel ging goed over en weer en er werd gestreden voor elke meter grond. In minuut 83 volgde een vermijdbare strafschop waardoor Patro Eisden via Brouwers kon milderen tot 2-1. Dat zou bibberen worden. Anderzijds kwam Rupel Boom tweemaal dicht bij 3-1 in plaats van de bezoekers bij de gelijkmaker. Een schot van Luca Polizzi strandde op de verste kruising en in de ultieme slotseconden zag diezelfde Luca Polizzi een grondscherende poging rakelings voorlangs gaan.

Eindelijk won Rupel Boom een wedstrijd die moest gewonnen worden en dat tegen het ambitieuze Patro Eisden. Proficiat aan alle spelers en de technische staff !

Volgende week zondag is het de beurt aan Rupel Boom om ‘bye’ te zijn. En dan volgen twee uitwedstrijden die niet van de poes zijn: woensdag 6 april de inhaalwedstrijd naar Visé en zaterdag 9 april naar Dender.
De volgende thuiswedstrijd is de inhaalwedstrijd op Paaszondag 17 april tegen Francs Borains.

Wedstrijdverslag tegenstrever

Krantenknipsels

Opstelling KRBFC

1.Juliaan Laverge, 4.Fabio Polizzi (87′ 8.Robin Peeters), 6.Kanu, 10.Luca Polizzi, 11.Emil Abaz (79′ 21.Ryan Bantu), 18.Gyamfi Kyeremeh, 19.Ruben Kesteleyn, 27.Paolo Arrivas (87′ 5.Giulio Mapessa), 33.Joren Geudens, 37.Drin Sula (67′ 9.’Toto’ Nzinga) en 39.Yannis Augustynen.
Bleven op de bank: 29.Tony Vlogaert, 15.Quentin Van Den Steen en 24.Jeffrey Sekyere.

Opstelling bezoekers

1.Jordi Belin, 4.Wouter Corstjens, 6.Henk Dijkhuizen, 8.Luca Napoleone (63′ 88.Kaan Baysal), 10.Mehdi Bounou, 14.Jordan Renson, 16.Senne Vandergeeten (69′ 19.Davy Brouwers), 20.Din Sula (74′ 22.Arne Naudts), 21.Yassin Gueroui, 23.Jordan Massengo en 45.Leslie Bamona.

Gele kaarten KRBFC

Gele kaarten bezoekers

Rode kaarten KRBFC

Rode kaarten bezoekers

Doelpunten

59′  1-0  Emil Abaz
67′  2-0  Paolo Arrivas
83′  2-1  Davy Brouwers (op strafschop)

Scheidsrechter en assistenten

De wedstrijdleiding is in handen van een Nederlands trio.

4de official

Bert Verbeke

Locatie

Gemeentelijk Parkstadion
Acacialaan 2, 2850 Boom, België