K. Rupel Boom F.C.  1-3  F.C.V. Dender E.H.

Bij K. Rupel Boom FC is Emil Abaz geschorst nadat hij afgelopen woensdag tegen zijn derde gele kaart van het seizoen aankeek. Een zelfde lot is er weggelegd voor Sam Valcke van FCV Dender EH.

Selectie K.Rupel Boom FC

Voorbeschouwing tegenstrever

Wedstrijdverslag

Rupel Boom heeft zich in Denderleeuw in een heel andere gedaante getoond dan afgelopen woensdag in Visé. De Boomkes toonden zich tegen een sterkere tegenstander strijdvaardiger en werkten een verdienstelijke eerste helft af. Maar als je in de hoek zit waar de klappen vallen, kan de wedstrijdleiding al eens uitslagbepalend in het nadeel beslissingen nemen, of net niet.

De eerste tien minuten was het tweemaal Rupel Boom dat haar kans waagde. Op een snel genomen vrije trap verkeek een thuisverdediger op de hoge bal en ‘Toto’ Nzinga verscheen alleen, weliswaar vrij schuin, voor doel. Zijn lob ging ver voorlangs. Even later was het Drin Sula die een poging waagde vanuit een moeilijke hoek. Doelman Gies kon het leder vatten. Na Booms balverlies een eerste maal Dender. Paolo Arrivas kon tijdig voor doel keren. Na een weggewerkte hoekschop volgde een schot dat afweek, gelukkig slechts een hoekschop voor Dender. Aan de overzijde probeerde Luca Polizzi strak ‘Toto’ Nzinga aan te spelen. De pass was te hard. Op een voorzet van Drin Sula kon Gyamfi Kyeremeh naar doel koppen, zonder succes. Het ging goed over en weer. In de omschakeling bereikte Gyamfi Kyeremeh de mee opgerukte Luca Polizzi, het schot was te hoog gericht. Voor Dender kreeg Lennard Hens, ons welbekend, een vrije schietkans, gelukkig ver naast. We zijn even over halfweg de eerste helft en beide teams moesten het tempo wat laten zakken. Het was wachten tot vijf minuten van het rustsignaal om nog eens doelgevaar te kunnen noteren. Doelman Juliaan Laverge redde prima.

Het begin van de tweede helft bepaalde meteen het vervolg van de wedstrijd en dit door een scheidsrechterlijke ‘vergissing’. M’Barki stond moederziel buitenspel en mocht tot zijn eigen verbazing verder spelen en op een presenteerblaadje de 1-0 aantekenen. Het gaf de thuisploeg vleugels en Rupel Boom moest terugplooien. Ruben Kesteleyn moest tijdig ingrijpen om een schot van Hens in hoekschop te blokken. Toch nog dreiging van de Boomkes aan de overzijde. Luca Polizzi trapte verrassend een vrije trap laag naar de kortste hoek, echter net langs de verkeerde kan van de paal. Een minuut later werd onze rechterkant opgerold en trapte Hens de 2-0 tegen de touwen. Toch opnieuw hoop nadat Drin Sula op links Paolo Arrivas kon wegsturen. Diens poging werd in eerst instantie gered door de door doelman maar de afgeweerde bal bereikte de pas ingevallen Levi Lukebakio die hard de aansluitingstreffer kon binnen trappen (2-1). Levi Lukebakio maakte het op zijn flank de thuisploeg behoorlijk lastig. Tweemaal moest een overtreding op hem bestraft worden met een gele kaart. Bij het ingaan van het slotkwartier leek de gelijkmaker in de maak. Drin Sula schilderde een vrije trap op het hoofd van de inlopende ‘Toto’ Nzinga. Die stuurde evenwel de bal volledig de verkeerde richting uit. Vijf minuten later lukte Dender de beslissing. Casagolda kopte een hoekschop onhoudbaar binnen.

Wedstrijdverslag tegenstrever

Kranten

Video

Opstelling thuisploeg

1.Xavier Gies, 2.Mike Smet, 3.Wesley Vanbelle, 4.Kjetil Borry, 5.Dylan Ragolle, 6.Jonathan Rowell (90′ 15.Glodi Mbuyi-Mbayo), 7.Ridwane M’Barki (90′ 19.Antoine De Bodt), 9.Esteban Casagolda (82′ 18.Jonathan Kunda), 10.Lennard Hens, 24.Joachim Ngongo (72′ 8.Jasper Van Oudenhove) en 25.Kenneth Houdret.

Opstelling KRBFC

1.Juliaan Laverge, 3.Kanu, 9.’Toto’ Nzinga, 10.Luca Polizzi, 18.Gyamfi Kyeremeh (86′ 17.Yasin Mrani), 19.Ruben Kesteleyn, 22.Paolo Arrivas, 23.Drin Sula (81′ 15.Quentin Van Den Steen), 32.Ryan Bantu (62′ 14.Levi Lukebakio), 34.Fabio Polizzi (86′ 8.Robin Peeters) en 55.Joren Geudens.
Bleven op de bank: 29.Tony Vlogaert, 5.Giulio Mapessa en 20.Martynas Medelinskas.

Gele kaarten thuisploeg

72′ Joachim Ngongo
76′ Wesley Vanbelle

Gele kaarten KRBFC

48′ Kanu
.

Rode kaarten thuisploeg

Rode kaarten KRBFC

Doelpunten

48′  1-0  Ridwane M’Barki
57′  2-0  Lennard Hens
63′  2-1  Levi Lukebakio
82′  3-1  Esteban Casagolda