Stéphane, eerst even een blik op de afwezigen: Buyl, Ekangamene en Abaz.

S.D.: “Stephen Buyl is bezig aan zijn revalidatie bij Lieven Maesschalck. Hij is bezig aan spierversterkingsoefeningen. Pas binnen een tweetal weken zal hij rustig mogen aansluiten bij de groep.”
“Charni is pas deze week gestart met lichte oefeningen en fietsen.”
“Wat betreft Emil, die gaat maandag bij dokter Lagae, een kniespecialist in Antwerpen. Pas dan zullen we juist weten wat het probleem is.”

Hoe gaat de groep om met wat er afgelopen zaterdag gebeurd is?

S.D.: “Zaterdag was de ontgoocheling erg groot bij de spelersgroep. Zoals bij iedereen in de club zou ik zeggen.”
“Nu is die ontgoocheling verdwenen en de focus wordt gelegd op de wedstrijd van dit weekend tegen FC Luik.”
“Er is maar één weg en die is vooruit kijken! We hebben een goede werkweek achter de rug. De spelersgroep heeft hard gewerkt en wil absoluut zijn eerste punten gaan halen.”

Een verplaatsing naar Rocourt is nooit simpel. Wat verwacht je van deze uitwedstrijd? Waar hoop je op?

S.D.: “Nooit een gemakkelijke wedstrijd zoals je zegt. Een klein synthetisch veld en supporters die heel kort bij het veld staan of zitten.”
“Onze organisatie zal daar optimaal moeten zijn. We zullen met veel maturiteit moeten spelen indien wij daar iets willen rapen”

Succes gewenst!

Ziekenboeg

Emil Abaz, Stephen Buyl en Charni Ekangamene.

Weetjes

Uw vaste correspondent kan niet in Luik aanwezig zijn zodat een verslag – waarschijnlijk – later zal verschijnen dan naar gewoonte.

Selectie K.Rupel Boom FC

Laverge, Vits, Aydouni, Bliek, Bourdouxhe, De Herdt, Gadji, Lendric, Lukebakio, Medelinskas, Mwenda, Neral, Thiel, Thuys, Traoré, Van Den Broek, Verkerken en Vervoort.

Wedstrijdverslag

In Luik wordt afgetrapt in heerlijk nazomerweer. De aanwezigen in het stadion deden er goed aan zich te voorzien van een petje of een zonnebril. Rocourt is naar goede gewoonte aardig volgelopen voor het treffen tussen FC Luik en Rupel Boom. Tegenover vorig seizoen merken we ook de aanbouw van twee tijdelijke tribunes op, wat zorgt voor meer comfort voor de meegereisde Boomse fans.

In het openingskwartier gaat het spel goed over en weer. Er zijn kansen, zij het wel halve kansen, voor beide teams. Zo kan Bliek niet beslissen voor het Luikse doel en is Laverge attent bij het wegwerken van Luiks doelgevaar op corner. Verder zagen we binnen het openingskwartier nog een schot van Boomenaar Aydouni in het zijnet, een voorzet van Bliek die wordt opgepikt door keeper Debaty en een reuzekans voor Perbet die voorlangs het Boomse doel raast.

Vlak na het openingskwartier wordt de druk van de thuisploeg steeds groter en krijgt Rupel Boom het moeilijk om de bal telkens opnieuw weg te werken. In minuut 17 gebeurt het onvermijdelijke, slecht ontzetten in de Boomse verdediging zorgt ervoor dat de bal tot bij Lambot komt en die werkt dankbaar af. Enkele minuten later krijgt KRBFC een kans om op gelijke hoogte te komen via Traoré. Na een halve redding van Debaty kan een verdediger voor de lijn wegtrappen. Deze Boomse aanval laat zich volgen door een kans van FC Luik, gelukkig is Laverge aan een goede match bezig en brengt hij redding.

De Luikse druk neemt nooit echt af en op het half uur weet d’Ostilio de 2-0 te scoren. Enkele minuten later maken de Luikenaars er al 3-0 van na een kopbaldoelpunt van Bustin op hoekschop. De Boomse defensie blijft verweesd achter.

Verder noteren we nog een redding van Laverge op een listige Luikse vrije trap, een afstandsschot van de gastheren dat maar net naast gaat en een lichte blessure bij Rabbi Mwenda, die nog voor de rust wordt vervangen door Levi Lukebakio. Bezinnen geblazen tijdens de rust.

De tweede helft start met een nieuwe wissel in het Boomse kamp. Maxime Thiel blijft in de kleedkamer en Martynas Medelinskas neemt zijn plaats in. De eerste kans in deze tweede speelhelft is voor de Boomkes. Een vrije trap van Bourdouxhe op een interessante plek wordt door de Luikse defensie maar net in hoekschop weggewerkt. Twee minuten later krijgt Bourdouxhe opnieuw een kans op vrije trap na een fout van Bruggeman. De bal wordt binnengekopt maar het doelpunt wordt, geheel terecht, afgekeurd wegens buitenspel. Niet veel later is er protest op de Luikse bank na een beslissing van de scheidsrechter in het voordeel van Rupel Boom. T2 Eric Deflandre ontvangt hiervoor een gele kaart. In het openingskwartier van de tweede helft noteren we verder nog een afstandsschot van Julius Bliek, dat helaas hoog over het Luikse doel gaat.

In minuut 65 wordt Oumar Traoré vervangen door Ivan Lendric. De wissel kan echter niet voorkomen dat de immer gevaarlijke Jérémy Perbet er een minuut later 4-0 van maakt.

Het slotkwartier begint met een wissel bij Rupel Boom, Jason Bourdouxhe verlaat het veld en Brice Verkerken komt in de plaats. Eén minuut later een trekfout in de Boomse defensie en de scheidsrechter legt de bal op de stip. Perbet loopt aan en schiet, Juliaan Laverge brengt redding. Enkele minuten later toch nog eens Boomse dreiging via Brice Verkerken, zijn afstandsschot gaat helaas hoog over.

Vijf minuten voor het einde maakt FC Luik er toch nog 5-0 van, dit dankzij een doelpunt van Mouchamps.

Een pijnlijke namiddag voor al wat blauw-wit-zwart is.

Wedstrijdverslag tegenstrever

Kranten

Opstelling thuisploeg

1. Kevin Debaty, 4.Jordan Bustin, 6.Yannick Reuten (84′ 15.Abian Arslan), 7.Benoit Bruggeman, 8.Jesse Mputu (78′ 9.Gaby Loemba), 14.Lucas Prudhomme (46′ 21.Loic Besson), 18.Benoit Nyssen (78′ 5.Benjamin Van Den Ackerveken), 19.Benjamin Lambot, 24.Jérémy Perbet 25.Jonathan D’Ostilio en 26.Maxime Cavelier (65′ 13.Damien Mouchamps).

Opstelling KRBFC

72.Juliaan Laverge, 2.Jeffrey Neral, 3.Jonathan Vervoort, 8.Jason Bourdouxhe (72′ 4.Brice Verkerken), 19.Oumar Traoré (62′ 24.Ivan Lendric), 20.Momar Gadji, 26.Matisse Thuys, 27.Rabbi Mwenda (42′ 11.Levi Lukebakio), 34.Yassin Aydouni, 51.Maxime Thiel (46′ 5.Martynas Medelinskas) en 71.Julius Bliek.
Bleven op de bank: 23.Senne Vits, 17.Koen Van Den Broek en 25.Luka De Herdt.

Gele kaarten thuisploeg

48′ Benoit Bruggeman
50′ Eric Deflandre (T2)

Gele kaarten KRBFC

73′ Martynas Medelinskas
.

Rode kaarten thuisploeg

Rode kaarten KRBFC

Doelpunten

17′  1-0  Benjamin Lambot
30′  2-0  Jonathan D’Ostilio
34′  3-0  Jordan Bustin
64′  4-0  Jérémy Perbet
88′  5-0  Damien Mouchamps