K. Patro Eisden Maasmechelen vs K. Rupel Boom F.C.

0 — 0

0

K. PATRO EISDEN MAASMECHELEN

Gelijkspel

0

K. Rupel Boom F.C.

Gelijkspel

24/09/2022 | 20:00

Samenvatting

Adres

Kolenmijn Limburg Maaslaan 2, 3630 Maasmechelen

Gemeentelijk Sportstadion Maasmechelen

Voorbeschouwing

Patro Eisden begon met een 2-1 nederlaag bij promovendus RAAL La Louvière. Maar dan begon de motor te draaien met 4 opeenvolgende overwinningen op rij: thuis werden OHL B (3-0) en Knokke (2-0) geklopt en uit bij Visé (2-5) en Dessel (0-4) waren de zeges nog meer uitgesproken. Het zal voor de Boomkes geen sinecure zijn om het hoofd te bieden aan deze profploeg die tweemaal per dag op het trainingsveld staat.

Ziekenboeg

Abaz, Buyl en Ekangamene zijn nog altijd buiten strijd.

Weetjes

Luka De Herdt is geschorst na tweemaal geel in de verliespartij tegen Manden United.

Selectie K.Rupel Boom FC

Laverge, Vits, Aydouni, Bliek, Bourdouxhe, Lendric, Lukebakio, Medelinskas, Mmaee, Mwenda, Neral, Thiel, Thuys, Traoré, Van Den Broek, Verkerken en Vervoort,

Voorbeschouwing tegenstrever

Wedstrijdverslag

In functie van deze wedstrijd tegen een titelkandidaat herschikte coach Stéphane Demets zijn basiselftal. In combinatie met een ongebreidelde inzet zou dit moeten kunnen leiden tot de eerste puntenwinst van het seizoen.

Ditmaal wel een Booms elftal met het figuurlijke mes tussen de tanden. Tot academisch voetbal kwam het niet bepaald. Maar het zorgde er wel voor dat de thuisploeg moeite had om zich door te zetten. Nadat Eisden tweemaal tot een poging van afstand kwam die geen gevaar voor doelman Senne Vits inhield, kon even voor het kwartier Rupel Boom dreigen. De thuisgoalie moest ver uit zijn grote rechthoek met de voet onheil voorkomen. De bal belande echter bij Brice Verkerken op zowat 50 meter van het doel. Die deed wat moest, namelijk in één tijd naar doel trappen. De verre trap miste evenwel de goede richting. Even later werd een Boomse inworp diep op de helft van Patro slecht ontzet in de voeten van Rabbi Mwenda. Die schakelde een tegenstander uit en trapte naar de korte hoek. Het leder vloog langs de verkeerde kant van de paal in het zijnet. Een vrije trap voor Patro Eisden strandde op de vuisten van Senne Vits. Op het halfuur bereikte een vrije trap van Rabbi Mwenda het hoofd van Brice Verkerken die over het doel kopte. Aan de overzijde verstomde het gejuich omdat een doelpunt terecht werd afgekeurd voor een duw in de rug van een Boomse verdediger. Bounou probeerde een drietal keer met een duik een strafschop te versieren. De Nederlandse referee trapte er niet maar had misschien wel eens geel mogen tonen voor het geleverde toneelspel. Zo gingen we rusten met een 0-0.

Na de pauze steeg het geloof bij de Boomkes in een stunt. Meer en meer werden duels gewonnen maar het bleef uiteraard opletten. En wie weet zelf tot scoren komen. De poging van Matisse Thuys zoefde over het doel. Eén thuisgoal zou het plan in duigen doen vallen. In minuut 65 leek het zover maar Senne Vits redde een laag schot van Bamona naar de rechter benedenhoek op schitterende wijze in hoekschop. De thuisploeg ontbrak het aan ideeën om de Boomse defensie te ontwrichten en moest zelf opletten voor een tegenprik. Zo bediende Oumar Traoré de ook al ingevallen Jason Bourdouxhe die zijn schuiver maar net door een verdediger naast gedevieerd zag. En Dame Fortuna was ons goed gezind toen een kopbal van Corstjens op de onderkant van de doelpaal belandde. Anderzijds lag Senne Vits wel goed in de hoek. Het laatste wapenfeit was een volley die voorlangs vloog. Na zowat 6 extra minuten weerklonk het verlossende eindsignaal. Een felbevochten en verdiend punt op basis van inzet en karakter kon mee de koffer van de autocar in.

C’mon Boomkes!

Wedstrijdverslag tegenstrever

Video

Opstelling thuisploeg

1.Jordi Belin, 3.Kevin Kis, 4.Wouter Corstjens, 6.Henk Dijkhuizen, 9.Roman Ferber (46′ 44.Livio Milts), 10.Mehdi Bounou, 14.Jordan Renson, 19.Elisha Sam, 21.Yassin Gueroui, 29.Tom Pietermaat en 45.Leslie Bamona (66′ 27.Arne Cuypers).

Opstelling KRBFC

23.Senne Vits, 2.Jeffrey Neral, 3.Jonathan Vervoort, 4.Brice Verkerken, 5.Martynas Medelinskas, 10.Jack Mmaee, 11.Levi Lukebakio (56′ 19.Oumar Traoré), 26.Matisse Thuys, 27.Rabbi Mwenda (93′ 17.Koen Van Den Broek), 34.Yassin Aydouni (67′ 8.Jason Bourdouxhe) en 71.Julius Bliek.
Bleven op de bank: 1.Juliaan Laverge, 24.Ivan Lendric en 51.Maxime Thiel.

Gele kaarten thuisploeg

.
.
.
.
.

Gele kaarten KRBFC

06′ Julius Bliek
12′ Jack Mmaee
74′ Brice Verkerken
79′ Jason Bourdouxhe
85′ Matisse Thuys

Rode kaarten thuisploeg

Rode kaarten KRBFC

Doelpunten

geen

Scheidsrechter

Maurice PAARHUIS
In kader van een uitwisselingsprogramma komt de scheidsrechter voor deze wedstrijd uit Nederland.

Assistent scheidsrechters

In kader van een uitwisselingsprogramma zullen de assistent scheidsrechters voor deze wedstrijd beiden uit Nederland komen.
4de ref: Yenthe BOOGAERTS