Hij wordt op de strafbank vervangen door Jason Bourdouxhe die tegen Patro Eisden zijn derde gele kaart van het nog prille seizoen slikte.
Na 2 weken afwezigheid omwille van de begrafenis van zijn vader in Senegal, keert Momar Gadji terug in de selectie.

Selectie K.Rupel Boom FC

Laverge, Vits, Aydouni, Bliek, De Herdt, Gadji, Lendric, Lukebakio, Medelinskas, Mmaee, Mwenda, Neral, Thiel, Thuys, Traoré, Van Den Broek, Verkerken en Vervoort.

Wedstrijdverslag

Over de eerste helft kunnen we kort zijn. De bezoekers dreigden een tweetal keer doch de schoten misten het doelkader. Hetzelfde langs Boomse zijde. Na een vlotte combinatie ging de poging van Rabbi Mwenda naast en zijn vrije trap ging slechts luttele centimeters boven de dwarslat over doel. Kortom, beide doelmannen werden niet aan het werk gezet.

Gedaantewissel Rupel Boom

In de tweede helft een gans ander Rupel Boom en daar zal de inbreng van Momar Gadji niet vreemd aan zijn. Door een veel snellere balcirculatie drongen de Boomkes de bezoekers uit Hoogstraten terug. Na een hoekschop in het pak moest een verdediger de bal van de lijn keren. Meteen ook het sein voor het publiek om zich aanmoedigend te laten horen. Even voor het uur leek de beloning een feit. Momar Gadji haalde verschroeiend uit. Het leder strandde op de onderkant van de lat en zo terug het veld in waarop de defensie kon wegwerken. Een minuut later kon de snelle Levi Lukebakio zich doorzetten. Hij werd afgeblokt doch de bal belandde bij Rabbi Mwenda die in één tijd naar doel trapte. Het vizier stond niet goed afgesteld. Maar dat was het vijf minuten later wel ! Een vrije trap rond de hoek van de zestien werd door Rabbi Mwenda enig mooi over de muur in de korte hoek gekruld (1-0). Doelman Kustermans had geen schijn van een kans. De bezoekers slaagden er kort in om te dreigen maar doelman Senne Vits werd niet echt op de proef gesteld. Aan de overzijde leek een tweede doelpunt wel in de lucht te hangen. Een schuiver van Matisse Thuys ging voorlangs. Yassin Aydouni heroverde de bal aan de middenlijn en lanceerde de ingevallen Oumar Traoré. Die hield twee verdedigers af om vervolgens uit te halen. Doelman Kustermans haalde de poging schitterend van onder de dwarsligger.

Ingebeelde strafschop

En dan ging het licht in minuut 89 uit … bij de scheidsrechter. Bezoeker Meeuwis beging een overtreding in de rug van Brice Verkerken en ging mee neer in diens val. De scheidsrechter floot en legde de bal … op de stip. Dit tot ieders verbazing. De wedstrijdbeelden zijn duidelijk. Zelfs van de zijde van Hoogstraten wordt een overtreding op de verdediger vernoemd. Het zou Meeuwis wordt wezen. Ondanks dat Senne Vits naar de goede hoek dook, zette hij de cadeau strafschop feilloos om (1-1).

En zo bleef Rupel Boom verstoken van een eerste verdiende zege. Het moet echt zijn dat wanneer men in de hoek zit waar de klappen vallen, alles maar dan ook alles tegen gaat. De prestatie van de tweede helft is in ieder geval hoopgevend.

Opstelling KRBFC

23.Senne Vits, 2.Jeffrey Neral, 3.Jonathan Vervoort (90′ 51.Maxime Thiel), 4.Brice Verkerken, 5.Martynas Medelinskas, 10.Jack Mmaee (46′ 20.Momar Gadji), 11.Levi Lukebakio, 26.Matisse Thuys, 27.Rabbi Mwenda (81′ 19.Oumar Traoré), 34.Yassin Aydouni en 71.Julius Bliek.
Bleven op de bank: 1.Juliaan Laverge, 17.Koen Van Den Broek, 24.Ivan Lendric en 25.Luka De Herdt.

Opstelling bezoekers

1.Wim Kustermans, 4.Senne Van Dooren, 6.Jouk Vermeeren, 7.Stéphane Odimboleko-Owandjilonge (77′ 22.Maro Budts), 10.Fallou Fall (72′ 8.Robin Lauwers), 11.Yannick Bevers, 14.Dilivio Hoffman (90′ 12.Jörgen De Almeida Vitória Gomes), 16.Nick Havermans, 21.Ruben Verheyen, 24.Jeroen Meeuwis en 25.Ruben Tilburgs.

Gele kaarten KRBFC

40′ Yassin Aydouni
56′ Brice Verkerken

Gele kaarten bezoekers

54′ Fallou Fall
58′ Dilivio Hoffman

Rode kaarten KRBFC

Rode kaarten bezoekers

Doelpunten

63′  1-0  Rabbi Mwenda
90′  1-1  Jeroen Meeuwis (strafschop)