Emil Abaz

Weetjes

Rabbi Mwenda keert terug uit schorsing.
Lang geleden dat er geen enkele speler geschorst moet toekijken.
De pas 19-jarige Jeffrey Sekyere, doelpuntenmaker bij de Beloften, werd aan de selectie toegevoegd.

Selectie K.Rupel Boom FC

Laverge, Vits, Bourdouxhe, Bliek, Buyl, De Herdt, Ekangamene, Gadji, Lukebakio, Medelinskas, Mwenda, Neral, Sekyere, Thuys, Traoré, Van Den Broek, Verkerken en Vervoort.

Voorbeschouwing tegenstrever

Wedstrijdverslag

In aanwezigheid van voorzitter/eigenaar Nathan Crockett speelde Rupel Boom zonder twijfel haar beste wedstrijd van het huidige seizoen.
In de aanvangsfase hielden beide teams elkaar nog in evenwicht. Maar na 20 minuten namen de Boomkes volledig het overwicht. Het begon na een vrije trap van Rabbi Mwenda waarop Julius Bliek naar doel kon koppen. Doelman Devalckeneer zweefde het leder uit de bovenhoek. Na de hoekschop kwam de bal bij Stephen Buyl. Zijn schot week af en viel net over de lat. Oumar Traoré kon op zijn beurt op de hoekschop naar doel koppen. Ditmaal ging de bezoekende goalie goed plat. Even later werd Rabbi Mwenda diep aangespeeld. Hij kon net niet bij de bal. De Boomse aanvalsgolven volgden elkaar op. Jeffrey Neral vertrok van eigen helft en verstuurde een prima voorzet. Opnieuw reageerde de doelman alert op de kopbal van Oumar Traoré naar de benedenhoek. Het leek er op dat het Antwerps sluitstuk wel eens moeilijk te kloppen  zou zijn. Immers vlak voor het halfuur redde hij knap met één hand een afstandsschot van Momar Gadji. Vijf minuten later probeerde onze middenvelder opnieuw. Met de vingertoppen kon Devalckeneer nog net over de lat deviëren. De mee opgerukte Koen Van Den Broek kapte zich mooi vrij doch kraakte zijn trap die naast ging. Een geplaatst schot van Jason Bourdouxhe was net te hoog gemikt. En dan kon Jason Bourdouxhe door hoog druk te zetten de bal afsnoepen. Uiteindelijk kwam het leder bij Stephen Buyl terecht. Die draaide en kapte op zoek naar de opening voor een schot. Dat lukte waarbij de doelman op het verkeerde been stond. De openingsgoal leek in de maak tot een aanstormende Oumar Traoré tegen het schot aanliep en de bal naast vloog. In de slotminuut van de eerste helft zag Matisse Thuys op zijn beurt zijn doelpoging gered met een geweldige reflex van de doelman. Rupel Boom vergat dus zichzelf te belonen voor de goede eerste helft.

Met de rust werd de jonge Jeffrey Sekyere voor de leeuwen gegooid in plaats van Oumar Traoré. De Boomkes bleven voor de aanval kiezen. Een sterk spelende Stephen Buyl kon zich op links doorzetten. Op weg om de prima voorzet binnen te trappen werd Jeffrey Sekyere door een duw in de rug tegen de grond gewerkt. De ref zag er geen strafschop in. Even later opnieuw Stephen Buyl. Zijn schot naar de verste paal kon nog net door de goalkeeper in hoekschop gewerkt worden. Opnieuw liet Stephen Buyl van zich spreken. Na een knappe dribbel gevolgd door een harde pegel torpedeerde hij zowaar een verdediger en de doelman in hun – succesvolle – poging om de bal uit doel te houden. Er moest verzorging aan te pas komen. Een schot van, jawel, Stephen Buyl week af in een boog en viel op het dak van het doel. En dan eindelijk. Na een snelle aanval dook de pas ingevallen Levi Lukebakio in de vrije ruimte waar ook de bal werd ingespeeld. De verlossende treffer was een feit (1-0)! Even later werd Levi Lukebakio, toen hij in de zestien achter een verre voorzet aanliep, aan de trui getrokken. Het fluitsignaal weerklonk pas nadat Levi buiten de grote rechthoek te val kwam. Ook nu dus geen strafschop. Door de vele minuten extra tijd bleef het spannend maar omdat de Boomkes voldoende hoog druk zetten en achteraan Jonathan Vervoort en Julius Bliek geen krimp gaven, kwam de dik verdiende zege niet in gevaar.

Proficiat aan de spelers en de technische staf !

Wedstrijdverslag tegenstrever

Krantenknipsels

Het Laatste Nieuws

Het Nieuwsblad

Opstelling KRBFC

23.Senne Vits, 2.Jeffrey Neral, 3.Jonathan Vervoort, 8.Jason Bourdouxhe (84′ 25.Luka De Herdt), 14.Stephen Buyl (90′ 5.Martynas Medelinskas), 17.Koen Van Den Broek, 19.Oumar Traoré (46′ 90.Jeffrey Sekyere), 20.Momar Gadji, 26.Matisse Thuys, 27.Rabbi Mwenda (79′ 11.Levi Lukebakio) en 71.Julius Bliek.
Bleven op de bank: 1.Juliaan Laverge, 4.Brice Verkerken en 6.Charni Ekangamene.

Opstelling bezoekers

81.Niels Devalckeneer, 22.Gaston Avila, 27.Abderahmane Soussi, 33.Zeno Van Den Bossche, 42.Abderrahman Amal (74′ 66.Adam Zaânan), 57.Visar Shala (62′ 46.Milan Smits), 62.Gwendal Dgallaix (74′ 59.Dieter Vanhees), 64.Dragan Lausberg, 65.Yassine Ben Hamed (88′ 58.Leander Legein), 77.Edon Murataj (62′ 47.Abdel-Malik Aziz) en 78.Igor Da Silva.

Gele kaarten KRBFC

55′ Jason Bourdouxhe
58′ Julius Bliek
76′ Matisse Thuys

Gele kaarten bezoekers

90′ Zeno Van Den Bossche
.
.

Rode kaarten KRBFC

Rode kaarten bezoekers

Doelpunten

81′  1-0  Levi Lukebakio