K. Rupel Boom F.C. vs Zébra Élites

Samenvatting

Voorbeschouwing

Ondanks de eerste uitzege werd het niet bepaald een feestweek. De tol van het aantal gekwetsten was zwaar. Wie zou er speelklaar geraken, wie misschien wel of niet en wie absoluut niet? Bovendien is er ook nog de schorsing van Momar Gadji na 3 gele kaarten.

Het werd dus voor de technische staf puzzelen tot en met de laatste training. Niet ideaal naar aanloop van een belangrijke wedstrijd waarin de Boomkes toch mogen geacht worden de drie punten thuis te kunnen houden.

Maar als dezelfde mentaliteit als vorige week getoond wordt, één voor allen en allen voor één, dan moet puntenwinst mogelijk zijn.

C’mon Boomkes!

Ziekenboeg

Na de zware botsing op het kwartier vorige week bij SE Winkel Sport is onze kapitein Jonathan Vervoort met een oogkasbreuk zeker out tot na de winterstop.
Doelman Juliaan Laverge, die 11 hechtingen aan het hoofd heeft, zou kunnen aantreden doch bij een nieuw contact kan de wonde terug open gaan.
Slecht nieuws voor Matisse Thuys: probleem voorste kruisband. Hij is 8 weken out.
Jack Mmaee zal out zijn tot eind februari.
Stephen Buyl krijgt een vraagteken achter zijn naam. Hij liep een verrekking op die net geen spierscheur werd.

De ganse Rupel Boom voetbalfamilie wenst alle geblesseerde spelers een snel en voorspoedig herstel toe!

Jeffrey Neral is opnieuw inzetbaar.
Ook Yassin Aydouni is terug selecteerbaar.

Weetjes

Middenvelder Momar Gadji moet geel geschorst aan de kant blijven.

Juliaan Laverge en Jonathan Vervoort werden vorige week zaterdag beiden met de ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis in Roeselare. Onze doelman mocht na elf hechtingen aan het hoofd naar huis terugkeren. Onze kapitein moest met een oogkasbreuk ter observatie de nacht in het ziekenhuisbed doorbrengen. Daags nadien op maandag mocht ook Jonathan naar huis.

Selectie K.Rupel Boom FC

Er wordt gekozen uit Laverge, Vits, Aydouni, Bourdouxhe, Bliek, Buyl, De Herdt, Ekangamene, Lendric, Lukebakio, Medelinskas, Mwenda, Neral, Sekyere, Thiel, Traoré, Van Den Broek en Verkerken.

Voorbeschouwing tegenstrever

Wedstrijdverslag

Rupel Boom startte het felst met twee goede mogelijkheden in de eerste 10 minuten. Na een klutsbal kwam het leder bij Oumar Traoré. Diens laag schot ging langs de verkeerde kant van de paal naast. Vervolgens legde Oumar Traoré met het hoofd prima terug op Charni Ekangamene. De schuiver naar de verste hoek had ongetwijfeld de doelman, die op het verkeerde been stond, verslagen. Evenwel week onderweg naar succes de bal nog af op de hiel van een verdediger om net naast de staak in hoekschop te verdwijnen. De bezoekers konden gaandeweg wat meer evenwicht in de partij brengen zonder evenwel een doelkans te creëren. Net op het halfuur dan plots de beste kans tot dan voor Rabbi Mwenda. Vrijstaand aan de tweede paal kopte hij naar de korte hoek in plaats van naar de verste en doelman Closset wist redding te brengen. Toch gaf het de Boomkes nieuwe energie om de wedstrijd terug in handen te nemen. Een vrije trap van Rabbi Mwenda vloog een meter naast de kooi. Kort hierop kon Brice Verkerken zich prima doorzetten en Jason Bourdouxhe bereiken. Het schot in één tijd zwaaide net over de kruising.
We rustten met 0-0.

Na de pauze wou Rupel Boom snel tot scoren komen. Na een actie van Stephen Buyl kon Rabbi Mwenda met een retro uitpakken. Spectaculair maar zonder succes. Even later bereikte een vrije trap Oumar Traoré voor doel. De doelpoging werd op de lijn door een verdediger in hoekschop gekeerd. Het was slechts uitstel. Na een knappe beweging van Stephen Buyl werd de bedrijvige Jason Bourdouxhe op links vrijgespeeld. De verre voorzet vond ter hoogte van de tweede paal Rabbi Mwenda die in één tijd binnentrapte (1-0). Een verdiende voorsprong! De bezoekers moesten nu uit hun egelstelling komen en deden dat niet onaardig maar het leidde niet tot doelkansen. En nog voor de Boomkes dreigden om in de omschakeling gevaarlijk te worden, werden de nodige overtredingen gemaakt. Het met twee voeten vooruit ingaan door Diallo op de pas ingevallen Luka De Herdt rechtvaardigde eerder rood dan slechts geel. En dan plots in minuut 86 toch een eerste doch grote kans voor de bezoekers. De poging werd gered doch de herneming met een boogbal strandde gelukkig voor Rupel Boom op de lat. Aan de overzijde leek dan in de laatste minuut de verdubbeling in de maak. Het schot van Yassin Aydouni naar de eerste paal verdween in hoekschop. De Boomkes bleven hoog druk zetten zodat de Carolo’s niet meer over de middellijn geraakten. En in de ultieme slotseconden van de extra tijd kon zo Jason Bourdouxhe de bal onderscheppen. De bezoekende goalie was geklopt doch de staak bracht redding. De terugkaatser kwam opnieuw bij Jason Bourdouxhe. Een nieuwe poging kwam er niet van omdat scheidsrechter Mataj de wedstrijd ten einde floot.

Met een 9 op 12 staat Rupel Boom nu plots boven de barrage- en degradatieplaatsen.
C’mon Boomkes!

 

Wedstrijdverslag tegenstrever

Video

Opstelling KRBFC

23.Senne Vits, 2.Jeffrey Neral, 4.Brice Verkerken, 5.Martynas Medelinskas, 6.Charni Ekangamene (76′ 25.Luka De Herdt), 8.Jason Bourdouxhe, 14.Stephen Buyl (76′ 11.Levi Lukebakio), 17.Koen Van Den Broek, 19.Oumar Traoré (89′ 90.Jeffrey Sekyere), 27.Rabbi Mwenda (67′ 34.Yassin Aydouni) en 71.Julius Bliek.
Bleven op de bank: 1.Juliaan Laverge, 24.Ivan Lendric en 51.Maxime Thiel.

Opstelling bezoekers

1.Nicolas Closset, 2.Robin Denuit, 3.Jason Molle Dalle (86′ 4.Levi Malungu), 7.Quentin Benaets, 8.Lilian Lokembo Lokaso), 9.Léandro Rousseau, 10.Noah De Moerloose (46′ 17.Mitchy-Yorham Ntelo Mbala), 15.Fred Irakoze (75′ 22.Maxime Wester), 18.Thomas Lutte (75′ 23.Ernest De Neve De Roden), 26.Adrien Bongiovanni en 29.Thierno Diallo (81′ 21.Siebe Vandermeulen).

Gele kaarten KRBFC

63′ Brice Verkerken
90′ Levi Lukebakio
.
.

Gele kaarten bezoekers

42′ Noah De Moerloose
60′ Kilian Lokembo Lokaso
78′ Thierno Diallo
82′ Siebe Vandermeulen

Rode kaarten KRBFC

Rode kaarten bezoekers

Doelpunten

51′  1-0  Rabbi Mwenda

Scheidsrechter

Ermaild MATAJ

Assistent scheidsrechters

Tom DILLEN en Wouter COCHET

Locatie

Gemeentelijk Parkstadion

Acacialaan 2, 2850 Boom, België

Vorige confrontaties

DatumHomeUitslagUitTijd
This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.