Zaterdagavond trekken onze Boomkes voor de laatste verplaatsing van het kalenderjaar 2022 naar Tessenderlo om er VV Thes Sport partij te geven. Niet gemakkelijk, komt onmiddellijk in ieders gedachte die weet hebben van de laatste bezoeken aldaar. Een opsomming van de onderlinge partijen:

13-03-2022 Rupel Boom – VV Thes Sport  1-0
11-09-2021 VV Thes Sport – Rupel Boom  2-0
07-02-2020 VV Thes Sport – Rupel Boom  1-0
01-12-2019 Rupel Boom – VV Thes  Sport  0-0
16-12-2018 Rupel Boom – VV Thes Sport  0-2
27-10-2018 VV Thes Sport – Rupel Boom  2-0
02-04-2017 Rupel Boom – VV Thes Sport  1-0
19-11-2016 VV Thes Sport – Rupel Boom  1-4

Rupel Boom heeft een 6 op 6 en bij uitbreiding een 9 op 12 op zak.
Bij Thes Sport zijn de resultaten de laatste weken wat minder. Na een schitterende 19 op 21 blijven de Limburgers de laatste 5 wedstrijden verstoken van een zege. Drie gelijke spelen leverden een povere 3 op 15 op. Wat zeker ook opvalt is dat Thes dit seizoen in eigen huis nog ongeslagen is: 4 zeges en 4 draws.

Hopelijk kunnen de Boomkes met het nodige vertrouwen de ban breken en voor het eerst sinds oktober 2018 iets rapen aan de Sportlaan in Tessenderlo.

Ziekenboeg

Vervoort, Thuys, Mmaee, Ekangamene en Abaz.

Weetjes

Charni Ekangamene is opnieuw gekwetst (spierblessure).
Momar Gadji keert terug uit schorsing.

Selectie K.Rupel Boom FC

Laverge, Vits, Aydouni, Bourdouxhe, Bliek, Buyl, De Herdt, Gadji, Lendric, Lukebakio, Medelinskas, Mwenda, Neral, Sekyere, Thiel, Traoré, Van Den Broek en Verkerken.

Voorbeschouwing tegenstrever

Wedstrijdverslag

In een pover gevuld Sportstadion liet de thuisploeg in de 4de minuut een eerste schot optekenen. Doelman Senne Vits kon simpel vangen. Aan de overzijde was er een prima doorsteekpas naar Oumar Traoré die tot een absolute kans kon leiden ware het niet dat de aanvaller de controle over het leder kwijt was. Bij een scherp inzenden van Brice Verkerken kwam de thuisgoalie goed weg na een misverstand met zijn verdedigers. Een vrije trap van Thes zette Senne Vits aan tot een zweefsprong, mooi voor de foto, klemvast gepakt. Halfweg de eerste helft werd een inschattingsfout Rupel Boom fataal. Het leder rolde ter hoogte van de grote rechthoek naar de zijlijn. In plaats van de bal te gaan afschermen, waren onze spelers er van overtuigd dat deze ging buiten rollen. Een thuisspeler dacht er anders over. Hij hield de bal binnen, liep tot de achterlijn en zette dan piekfijn voor waarop topschutter Bertaccini onhoudbaar kon binnenkoppen (1-0). Het is niet te eerste keer op het terrein van Thes Sport dat Rupel Boom in een evenwichtige partij op achterstand komt. De Boomkes probeerden de bakens te verzetten. Maar telkens wanneer er mogelijkheden waren, maakte de thuisploeg slimme ‘professionele’ fouten om de aanval af te stoppen. In het zicht van de rust leek de gelijkmaker in de maak. Een knappe diepe bal van Stephen Buyl naar Rabbi Mwenda zette deze vrij voor doel ter hoogte van de verste paal. De bal werd volledig verkeerd geraakt en weg kans.

Na de pauze een sterk Rupel Boom dat de thuisploeg volledig terugdrong. Een schot van Jason Bourdouxhe, na een knappe actie van Stephen Buyl, werd afgeblokt. De mee opgerukte Julius Bliek zag zijn poging in hoekschop afgeweerd. Bij een volgende aanval een nieuwe Boomse corner. Een verdediger moest doelman Valkenaers op de lijn bijspringen om een Booms doelpunt te verijdelen. Na bijna 10 minuten belegering schakelde de thuisploeg vliegensvlug om op de counter 2-0 te maken via alweer Bertaccini. Rupel Boom mocht dan misschien wel het betere voetbal op de mat brengen, de thuisploeg sprong dodelijk efficiënt met de kansen om. Een voorzet van Stephen Buyl leverde een vrije kopkans op voor Rabbi Mwenda. Die was niet in zijn dagje een kopte voorlangs helemaal naast. Op een teruglegger van Jason Bourdouxhe knalde Stephen Buyl hard naar doel. Ook die poging werd afgeblokt. Aan de overzijde nog een keer Thes, dat zich nu op de tegenaanval kon uitleven. De knal van Jeunen vloog over de kruising. Een schot van de ingevallen Yassin Aydouni was te centraal om de doelman te verrassen. Met nog een kleine 20 minuten te spelen viel dan de definitieve beslissing. Met een zwaar buitenspelgeurtje mocht de thuisploeg toch doorgaan. De vrijstaande Laurens Vermijl werd aangespeeld en werkte beheerst af (3-0). Op zoek naar de eerredder nog eens een mooie aanval van de Boomkes met opnieuw een schietkans voor Yassin Aydouni. Een verdediger gooide zich in de baan van de bal en bracht zo redding. Senne Vits moest ook nog met een prima redding uitpakken om de nu al overdreven score niet meer te laten vergroten.

Volgende week opnieuw proberen punten te pakken is de boodschap!

Wedstrijdverslag tegenstrever

Video

Opstelling thuisploeg

1.Arno Valkenaers, 3.Marnick Vermijl, 4.Tim Jeunen (87′ 17.Senne Brugmans), 6.Kenneth Kerckhofs (81′ 30.Simon Bammens), 7.Endrit Voca, 8.Tibeau Swinnen, 9.Adriano Bertaccini (15.Glodi Mbuyi-Mbayo), 11.Laurens Vermijl (81′ 14.Milan Troonbeeckx), 13.Nick Hulsmans, 16.Sam Vanaken en 44.Wout Coomans.

Opstelling KRBFC

23.Senne Vits, 2.Jeffrey Neral (75′ 51.Maxime Thiel), 4.Brice Verkerken (67′ 90.Jeffrey Sekyere), 5.Martynas Medelinskas, 8.Jason Bourdouxhe (75′ 25.Luka De Herdt), 14.Stephen Buyl (75′ 11.Levi Lukebakio), 17.Koen Van Den Broek, 19.Oumar Traoré, 20.Momar Gadji, 27.Rabbi Mwenda (60′ 34.Yassin Aydouni) en 71.Julius Bliek.
Bleven op de bank: 1.Juliaan Laverge en 72.Bout Van Opstal.

Gele kaarten thuisploeg

38′ Kenneth Kerckhofs

Gele kaarten KRBFC

30′ Martynas Medelinskas

Rode kaarten thuisploeg

Rode kaarten KRBFC

Doelpunten

23′  1-0  Adriano Bertaccini
54′  2-0  Adriano Bertaccini
72′  3-0  Laurens Vermijl