Adres

Boulevard Du Tivoli 80, 7100 La Louvière

Stade Communal du Tivoli

Voorbeschouwing

Het is 8 maanden en 1 week geleden dat Rupel Boom een bezoek bracht aan het Tivoli stadion in La Louvière. Op 30 april 2022 werd immers daar het onverhoopte nog verwezenlijkt. Door een 0-2 overwinning werd de competitie 2021-2022 afgesloten met een 7 op 9 waardoor het behoud in 1ste nationale verzekerd werd.

De tegenstander was toen La Louvière Centre, dat al langer tot degradatie veroordeeld was. Nu zaterdag staan de Boomkes tegen RAAL La Louvière dat vorig seizoen de titel behaalde in de 2de amateurreeks van het ACFF.

Het Tivolistadion roept nog meer herinneringen op. In de finale van de eindronde voor promotie naar de toenmalige 2de nationale werd daar op 9 juni 2010 een onwaarschijnlijke wedstrijd tegen URS du Centre gespeeld: eindstand 4-4. Omdat in Boom met 1-0 gewonnen werd, mocht KRBFC promoveren.
Wie speelde toen in het elftal van URS du Centre? Kevin Nicaise, onze huidige T1.

Zaterdagavond één punt meeritsen uit La Louvière zou een groot succes zijn tegen het sterke RAAL.

Ziekenboeg

Jonathan Vervoort, Matisse Thuys en Jack Mmaee revalideren van hun blessure.
Doelman Senne Vits is ziek.

Weetjes

Selectie K.Rupel Boom FC

Er wordt gekozen uit de doelmannen Laverge, Van Opstal en Merckx.
De 16 geselecteerde veldspelers: Bliek, Bourdouxhe, Buyl, De Herdt, Dzelili, Gadji, Lukebakio, Medelinskas, Mouton, Mwenda, Neral, Sekyere, Señorans, Traoré, Van Den Broek en Verkerken,

Voorbeschouwing tegenstrever

Wedstrijdverslag

Rupel Boom begon complex-loos aan de wedstrijd. Door de hoge druk wist de thuisploeg aanvankelijk niet wat haar overkwam. Na amper vijf minuten zorgde een onbestrafte trekfout op Oumar Traoré voor commotie. Even later volgden twee mogelijkheden voor Rabbi Mwenda. Een vrije trap werd door Koen Van Den Broek wegdraaiend voor doel gezwiept. Mwenda duwde het leder ietwat onorthodox voorlangs. Even later week een schot van hem af, pardoes in de handen van de doelman. Even over het kwartier probeerde RAAL het tijd te keren in de omschakeling. Juliaan Laverge had geen moeite met het laag schot. Halfweg de eerste helft pakte onze doelman uit met een prima redding op een doorgebroken thuisspeler.

Verdiende voorsprong

En toch waren het de Boomkes die verdiend op voorsprong klommen. Luka De Herdt onderschepte een pass en bediende Momar Gadji die het van afstand probeerde. Doelman Libertiaux kon de bal niet klemmen en Rabbi Mwenda was er als de kippen bij om de 0-1 tegen de touwen te trappen.

De ene afgeweken bal is de andere niet

Rupel Boom had alles onder controle tot dat Azevedo Janelas naar doel trapte. In het begin van de wedstrijd week het schot van Mwenda af in de handen van de doelman van RAAL. Juliaan Laverge had minder geluk. De afgeweken bal vloog helemaal naar de andere kant dan naar waar het leder getrapt werd: 1-1.

De thuisploeg rook nu bloed. Juliaan Laverge moest onmiddellijk met een prima beenveeg zorgen dat er geen Boomse achterstand op het bord kwam. Hoewel, aan de overzijde kwam de thuisploeg tweemaal goed weg. Op een knappe lage voorzet van Stephen Buyl kwam Julius Bliek aangegleden. De deviatie ging maar net naast. Even later kon Oumar Traoré zijn hoofd tegen een hoekschop van Jason Bourdouxhe zetten. De bal week af op een verdediger in een nieuwe hoekschop. De thuisploeg was dan toch nog dodelijk efficiënt op het einde van de eerste helft. Na Booms balverlies op het middenveld kreeg de aangespeelde Soumaré iets te veel ruimte om met een hard laag gekruist schot RAAL een gevleide 2-1 voorsprong aan de rust te bezorgen.

Na de pauze viel al na vijf minuten de wedstrijd voor de Henegouwers in een plooi. Een foutieve tackel net binnen de zestien gaf Franco de gelegenheid om Juliaan Laverge kansloos te laten vanop de stip (3-1). Maar amper een minuut later schilderde Rabbi Mwenda de bal op het hoofd van de voor doel vrijstaande Oumar Traoré die onbegrijpelijk naast kopte. Wat een kans op de aansluitingstreffer! Even later vond een thuisverdediger het welletjes dat Mwenda dikwijls voor gevaar zorgde. De drieste ingreep met twee voeten vooruit bleef evenwel onbestraft! De jonge Rabbi had een kwartier nodig om hier van te herstellen. Aan de overzijde brak een thuisspeler door de defensie. Doelman Laverge ging plat en bleef met de armen op de grond. De aanvaller speelde het slim en de ref trapte er in. Opnieuw strafschop, ditmaal onhoudbaar omgezet door Soumaré (4-1). Toch bleef Rupel Boom naar een tweede goal zoeken. Na een leuke actie van Rabbi Mwenda, wat bekomen van de zware ingreep op hem, was diens schot te centraal gericht. Met nog een kwartier te gaan volgde misschien wel de knapste aanval van de wedstrijd. En dat het snel ging. Luka De Herdt speelde de ingevallen Jeffrey Sekyere vrij op rechts. Op de prima voorzet kwam Stephen Buyl snel ingelopen om in één tijd snoeihard uit te halen. Dat had een prachtig doelpunt geweest had doelman Libertiaux niet uitgepakt met een geweldige safe.

En zo is het besluit op het einde van deze wedstrijd dat de 4-1 eindstand allesbehalve een correcte weergave van de wedstrijd is. Maar dat zal ook wel eigen zijn aan een ploeg die in de onderste regionen van het klassement vertoeft.

Wedstrijdverslag tegenstrever

Kranten

Video

Opstelling thuisploeg

23.Clément Libertiaux, 3.Corentin Fiore, 4.Wagane Faye, 9.Mohamed Soumaré (75′ 19.Matheo Vroman), 10.Floriano Vanzo (84′ 16.Louis Franssen), 17.Nelson Azevedo Janelas (84′ 71.Gabriel Lemoine), 21.Anas Hamzaoui, 22.Louka Franco, 26.Manuel Angiulli (62. 44.Jordi Baininwa Liongola), 33.Samuel Gueulette (62′ 88.Félix Oukine Tcheoude) en 97.Alexis Calant.

Opstelling KRBFC

1.Juliaan Laverge, 2.Jeffrey Neral, 5.Martynas Medelinskas (75′ 4.Brice Verkerken), 8.Jason Bourdouxhe, 14.Stephen Buyl, 17.Koen Van Den Broek, 19.Oumar Traoré (59′ 90.Jeffrey Sekyere), 20.Momar Gadji, 25.Luka De Herdt (80′ 11.Levi Lukebakio), 27.Rabbi Mwenda en 71.Julius Bliek.
Bleven op de bank: 72.Bout Van Opstal, 22.Diego Señorans, 24.Mefail Dzelili en 34.Christophe Mouton.

Gele kaarten thuisploeg

60′ Nelson Azevedo Janelas
.
.

Gele kaarten KRBFC

59′ Oumar Traoré
75′ Martynas Medelinskas
80′ Luka De Herdt

Rode kaarten thuisploeg

Rode kaarten KRBFC

Doelpunten

28′  0-1  Rabbi Mwenda
31′  1-1  Nelson Azevedo Janelas
43′  2-1  Mohamed Soumaré
50′  3-1  Louka Franco (strafschop)
70′  4-1  Mohamed Soumaré (strafschop)