OH Leuven U23 vs K. Rupel Boom F.C.

1 — 2

1

OH Leuven U23

Verlies

2

K. Rupel Boom F.C.

Winst

15/01/2023 | 15:00

Samenvatting

Uitslag heenwedstrijd

K. Rupel Boom FC  0-2  OH Leuven U23

Adres

Bergévest 12 te 3300 Tienen

Bergéstadion

Voorbeschouwing

Op zondag 15 januari 2023 trekt Rupel Boom naar Tienen. Niet om het plaatselijke KVK te bekampen maar wel het U23 team van OH Leuven dat haar thuiswedstrijden – meestal – afwerkt op het kunstgrasterrein in het Bergéstadion.

Ziekenboeg

Jonathan Vervoort en Matisse Thuys hebben de groepstraining hervat.

Weetjes

Martynas Medelinskas pakte op RAAL La Louvière zijn derde gele kaart en is bijgevolg geschorst.
Hij had sowieso niet geselecteerd geweest omdat hij deze week nog niet getraind heeft omwille van nekproblemen.

Selectie K.Rupel Boom FC

Laverge, Van Opstal, Bliek, Bourdouxhe, Buyl, De Herdt, Dzelili, Gadji, Lukebakio, Mouton, Mwenda,  Neral, Sekyere, Señorans, Traoré, Van Den Broek, Verkerken en Vervoort.

Voorbeschouwing tegenstrever

Wedstrijdverslag

Tegen de U23 van OHL, met Jorn Vancamp (°1998) een gewezen speler uit onze Boomse jeugdwerking, selecteerden coaches Kevin Nicaise en Yassine Salmi voor de Boomkes zelf liefst 12 U23 spelers op 18, waarvan 7 doorstromers uit onze jeugdwerking.
Startten aan de wedstrijd: Koen Van Den Broek (2003), Luka De Herdt (2002), Christophe Mouton (2002) en Jeffrey Sekyere (2003).
Bout Van Opstal (2002), Diego Señorans (2002) en Mefail Dzelili (2001) namen plaats op de bank.

Het duurde bijna een kwartier alvorens de thuisploeg voor het eerst over de middellijn kon komen. In de omschakeling kon de aalvlugge Zimmerman Christophe Mouton het nakijken geven. Doelman Juliaan Laverge had zijn hoek evenwel goed verkleind zodat de doelpoging op diens borst stuitte. De Boomkes hadden het eerste halfuur wel veelal balbezit maar het was de thuisploeg die kon dreigen op hoekschop. De zwakke kopbal van Breugelmans miste het doelkader. Het was het sein voor Rupel Boom om nog meer drang naar voor te tonen. Jason Bourdouxhe bracht na balrecuperatie snelheid in de aanval. Stephen Buyl werd op links weggestuurd. Op de prima lage voorzet naar de tweede paal kon Rabbi Mwenda in extremis worden afgeblokt in hoekschop. Even later stuurde Rabbi Mwenda de bal diep voor Jeffrey Sekyere. Het duwtje in de rug was voor de ref onvoldoende om de bal op de stip te leggen. Na een prima actie op links van Jason Bourdouxhe werd Rabbi Mwenda voor doel aangespeeld. Die miste zijn controle en dus weg kans. Zo gingen we rusten met een brilscore.

Na de pauze was er een lang evenwicht in de partij tot Jeffrey Sekyere zich kon doorzetten. Hij besloot op de doelman maar de bal stuitte opnieuw tot bij hem. Nu was doelman Ravet verslagen maar werd hij op de lijn bijgesprongen door een verdediger die het leder keerde in de voeten van Jason Bourdouxhe die net binnen de grote rechthoek stond. Met een welgemikt laag schot naar de linkerhoek knalde hij de 0-1 op het bord. Kort daarop moest een met krampen geteisterde Luka De Herdt vervangen worden. Het zorgde voor onevenwicht op het middenveld en Rupel Boom kreeg het lastig. Bij een strakke lage bal door de Boomse defensie verkeken zowel verdedigers als aanvallers zich op de bal, waarschijnlijk gedragen door de sterke wind. Gelukkig vloog het leder naast. Rupel Boom beet van zich en kon bij het ingaan van de laatste 10 minuten opnieuw voor dreiging zorgen mede doordat Levi Lukebakio op rechts zich een paar maal kon doorzetten. Een vrije trap van Momar Gadji ging een meter boven de dwarslat. Even later een dubbele één-twee tussen Koen Van Den Broek en Stephen Buyl. Op het schot van laatstgenoemde had de thuisgoalie een knappe save in huis. Op de daaropvolgende hoekschop was de kopbal van Julius Bliek te zwak om de doelman te verschalken. In plaats van een dubbele voorsprong moesten de Boomkes met nog zes minuten te spelen de gelijkmaker slikken. Op links werd wat te veel ruimte vrijgelaten zodat de voorzet aan de eerste paal de ingevallen Agyapong bereikte. De deviatie was mooi en de bordjes hingen in evenwicht (1-1). In een nagelbijtend slot zou Rupel Boom toch nog de zege kunnen binnenhalen. Na een actie van Momar Gadji werd Stephen Buyl in de grote rechthoek aangespeeld en die haalde knap uit. Doelman Ravet had geen kans en 1-2 ! In de dolle vreugde trok Stephen Buyl het truitje uit en dat leverde hem een gele kaart op. Meteen zijn derde van het seizoen en is hij a.s. zaterdag in eigen huis tegen Young KAA Gent geschorst. Het kon na het verlossende eindsignaal de vreugde om deze welgekomen driepunter niet temperen.

Proficiat jongens !

Wedstrijdverslag tegenstrever

Kranten

Video

https://www.youtube.com/watch?v=V_G_z8ImMOg

Opstelling thuisploeg

38.Oregan Ravet, 40.Desmond Acquah, 41.Ilias Breugelmans, 42.Jo Gilis (70′ 79.Obed Agyapong), 44.Aleksander Buksa, 53.Jules Van Bost, 55.Wouter George (19′ 76.Jorn Vancamp), 56.David Mindombe, 58.Kevin Shkurti, 66.Warre Smet en 75.Joshua Zimmerman.

Opstelling KRBFC

1.Juliaan Laverge, 4.Brice Verkerken, 8.Jason Bourdouxhe, 14.Stephen Buyl, 17.Koen Van Den Broek, 20.Momar Gadji, 25.Luka De Herdt (66′ 11.Levi Lukebakio), 27.Rabbi Mwenda, 71.Julius Bliek, 80.Christophe Mouton (46′ 2.Jeffrey Neral) en 90.Jeffrey Sekyere (77′ 19.Oumar Traoré).
Bleven op de bank: 72.Bout Van Opstal, 5.Jonathan Vervoort, 22.Diego Señorans en 24.Mefail Dzelili.

Gele kaarten thuisploeg

43′ Jo Gilis
81′ Davin Mindombe
.

Gele kaarten KRBFC

32′ Julius Bliek
88′ Stephen Buyl
93′ Jeffrey Neral

Rode kaarten thuisploeg

Rode kaarten KRBFC

Doelpunten

60′  0-1  Jason Bourdouxhe
84′  1-1  Obed Agyapong
88′  1-2  Stephen Buyl

Scheidsrechter

Florian STOVE

Assistent scheidsrechters

Tim RASSCHAERT en Kenneth LENAERTS