Adres

Denderstraat z.n. te 9402 Meerbeke – Ninove

Sportcomplex "De Kloppers" - synthetisch terrein

Voorbeschouwing

Nog 11 wedstrijden, nog 11 finales zoals nieuwkomer Ibrahima Bah in een krant ze bestempelde. Match per match. Te beginnen met de verplaatsing naar VK Ninove. De Oost-Vlamingen kwamen op de eerste speeldag in Boom winnen met 1-2. Tijd om dit recht zetten door de Boomkes. Minder dan met winst kan men niet tevreden zijn. Is dat teveel druk leggen? Neen, dit is nu éénmaal het gevolg van te weinig behaalde punten in de voorbije 27 duels. De thuisploeg zal die eventuele druk niet ervaren. Er werd immers gekozen, na het onverwacht overlijden van de voorzitter, om te degraderen. Een rechtstreeks gevolg van het feit dat er geen licentie voor 1ste nationale werd aangevraagd.

Nieuwkomers Ibrahima Bah en Arif Akbas zijn selecteerbaar door T1 Kevin Nicaise.
Het groen licht hiervoor werd gegeven vóór het verstrijken van de deadline. Immers om nog voor een eerste elftal dit seizoen te mogen spelen, moest de administratie afgerond zijn ten laatste op 15 maart conform artikel B4.36 van het bondsreglement.

Martynas Medelinskas is geschorst, de laatste van drie strafzondagen ten gevolge een rode kaart.

Ziekenboeg

Doelman Bout Van Opstal heeft de linkerhand in het gips omwille van een breuk. Vermoedelijk zal hij pas in de tweede helft van april terug inzetbaar zijn.

Weetjes

Nieuwkomers Bah en Akbas zijn speelgerechtigd en dus selecteerbaar.

De kranten maakten na de uitwedstrijd bij Antwerp FC B gewag van wel 10 verliespunten voor Rupel Boom in de slotfases van diverse wedstrijden.
We keken het eens na.
Om te beginnen met de eerste thuiswedstrijd tegen … V.K. Ninove:
Na een 1-0 voorsprong werd de 1-2 geslikt in minuut 83. Dat is dus 1 punt kwijt.
Verder …
90′ thuis tegen Hoogstraten VV 1-1 op (onterechte) strafschop. Verlies van 2 punten.
89′ uit bij KSK Heist 2-1 en 90′ 3-1. Verlies van 1 punt.
93′ thuis tegen Knokke FC 1-1. Verlies van 2 punten.
89′ uit bij Antwerp B 1-0. Verlies van 1 punt.
Samengeteld, geen 10 maar welgeteld 7 punten werden te grabbel gegooid in de slotfase. Buiten Ninove (83′) liefst 6 punten in de allerlaatste minuten, seconden …

Selectie K.Rupel Boom FC

Er wordt gekozen uit de doelmannen Laverge, Merckx en veldspelers Akbas, Bah, Bliek,  Bourdouxhe, Buyl, De Herdt, Dolet, Lukebakio, Mmaee, Monden, Mouton, Mwenda, Sekyere, Thuys, Van Den Broek, Verkerken en Vervoort.

Voorbeschouwing tegenstrever

Wedstrijdverslag

Rupel Boom treedt aan in een 4-4-2 met nieuwkomers Akbas en Bah aan de aftrap.
Het eerste gevaar was voor de Boomkes. Na een flukse combinatie trapte Jossue Dolet hard naar doel, van ver leek de bal binnen te gaan. Het was gezichtsbedrog want het schot werd in hoekschop afgeweerd. Tijdens het eerste kwartier was Rupel Boom licht de betere ploeg. Luca Polizzi kon voor de thuisploeg dreigen met een vrije trap die in de kleine rechthoek werd afgeweerd. Aan de overzijde haalde Koen Van Den Broek opportunistisch uit vanop 35 meter. Thuisgoalie Van Den Noortgaete kon via de lat in hoekschop slaan. Het was de eerste maal dat een doelman moest ingrijpen. Doelman Juliaan Laverge had geen concreet gevaar te verwerken. Amper kansen dus hoewel beide ploegen er wel iets van probeerden te maken. Na een half uur had Ninove de wedstrijd helemaal in evenwicht gebracht. Özkan schoot voorlangs. Lufira mikte voor open doel net te hoog. Rusten bij 0-0 dus. Het was ook al even geleden dat de Boomkes voor het doel van de tegenstander verscheen.
De tweede helft vatte aan met Luka De Herdt in plaats van Brice Verkerken die in de eerste helft zwaar werd aangetrapt. De thuisploeg eiste het balbezit op maar verder dan enkele vrije trappen kwamen zich niet. Even werd gevreesd voor doelman Juliaan Laverge die in een stevige botsing betrokken was. Op het uur een eerste uitbraak van Rupel Boom. Matisse Thuys werd gestuit door de doelman en de scheidsrechter wees naar de stip. Terecht of onterecht? Feit is dat de kans om op voorsprong te komen in een moeilijke wedstrijd niet gegrepen werd. De doelman kon immers de elfmeter van Stephen Buyl keren. Het gaf Ninove moed waardoor de thuisploeg de scepter zwaaide. Sluitstuk Juliaan Laverge moest evenwel niet uitpakken met grootse reddingen. Vlak voor het ingaan van het slotkwartier blijft een stevige overtreding op Levi Lukebakio onbestraft. Balvoordeel … dat quasi onmiddellijk balverlies werd. De ref maakte hier wel een inschattingsfout door dan toch niet voor de fout te fluiten. Tegenstoot en Romero die van buiten de grote rechthoek hard in de rechterbenedenhoek de 1-0 binnentrapte. Wat Rupel Boom ook nog probeerde, de gelijkmaker kwam er niet. Integendeel, Juliaan Laverge moest gepast ingrijpen op een schot van Straetman om de kans op een punt te vrijwaren. Enkel Rabbi Mwenda kwam nog tot een schot, pal in de handen van de doelman.

Wedstrijdverslag tegenstrever

Kranten

Video

Opstelling thuisploeg

1.Kevin Van Den Noortgaete, 2.Boris Kamneng Djoum, 4.Fabio Polizzi, 5.Alain-Jerry Lufira Luebo, 7.Menco Deryck, 9.Olivier Romero Gomez, 10.Luca Polizzi (70′ 11.Bob Straetman), 13.Jelle Geenens, 14.Hasan Özkan, 16.Stef De Backer en 24.Steve Bael.

Opstelling KRBFC

1.Juliaan Laverge, 3.Jonathan Vervoort, 4.Brice Verkerken (46′ 25.Luka De Herdt), 10.Jack Mmaee, 12.Ibrahima Bah (78′ 27.Rabbi Mwenda), 14.Stephen Buyl (65′ 11.Levi Lukebakio), 17.Koen Van Den Broek, 26.Matisse Thuys (80′ 8.Jason Bourdouxhe), 34.Jossue Dolet (78′ 91.Jeffrey Sekyere), 61.Muhammed Akbas en 71.Julius Bliek.
Bleven op de bank: 81.Jari Merckx en 24.Christophe Mouton.

Gele kaarten thuisploeg

19′ Luca Polizzi
55′ Menco Deryck
60′ Kevin Van Den Noortgaete
90′ Jelle Geenens

Gele kaarten KRBFC

48′ Muhammed Akbas
56′ Luka De Herdt
63′ Ibrahima Bah
71′ Julius Bliek

Rode kaarten thuisploeg

Rode kaarten KRBFC

Doelpunten

75′  1-0  Olivier Romero Gomez