Samenvatting

Uitslag heenwedstrijd

R. Olympic Club Charleroi  3-0  K. Rupel Boom F.C.

Voorbeschouwing

Drie dagen na de uitzonderlijke, spectaculaire, propaganda voor het voetbal getoonde, onverwachte en vooral onverhoopte terugkeer tegen Francs Borains dienen onze jongens terug aan de bak. Misschien wel fysiek vermoeid maar o zo mentaal gesterkt dient partij gegeven te worden aan opnieuw een kandidaat promovendus: Olympic Charleroi. In augustus 2022 bij de heenwedstrijd werd Rupel Boom kansloos met 3-0 geklopt. In de 5 laatst gespeelde wedstrijden behaalden de Doggen ‘slechts’ 4 op 15 waardoor zij een beetje uit koers geslagen zijn. Dus een cruciale wedstrijd voor de bezoekers. Maar dat is momenteel elke wedstrijd voor de Boomkes.
Met de getoonde inzet en karakter van afgelopen woensdag in de tweede helft, moet het toch mogelijk zijn om minstens de tegenstander het vuur aan de schenen te leggen met hopelijk puntenwinst als beloning.

C’mon Boomkes ! Alle supporters … one team !

Ziekenboeg

Bout Van Opstal (handblessure)
Rabbi Mwenda (enkel)

Weetjes

Brice Verkerken is geel geschorst.

Julius Bliek keert terug uit schorsing.

De in januari aangeworven spelers, Jossue DoletIbrahima Sory Bah en Muhammed Arif Akbas, zijn opnieuw inzetbaar.

Selectie K.Rupel Boom FC

Er wordt gekozen uit de doelmannen Laverge, Merckx, Verhulst en de veldspelers Akbas, Bah, Bourdouxhe, Bliek, Buyl, De Herdt, Dolet, Gadji, Medelinskas, Monden, Mouton, Neral, Sekyere, Thuys, Van Den Broek en Vervoort.

Voorbeschouwing tegenstrever

Wedstrijdverslag

Rupel Boom ging op het elan van afgelopen woensdag door, geïllustreerd door een knappe actie en dito rush van Koen Van Den Broek. Zijn voorzet naar de tweede paal was prima doch een verdediger kon nog net met het hoofd deviëren. De bezoekers moesten het opportunistisch aanpakken. Zo waagde Hadj-Moussa het wel vanop 40 meter omdat onze doelman wat uit zijn doel stond. De poging zeilde naast. Luka De Herdt zag eerst nog een knal afgeblokt worden, bij de tweede poging ging de bezoekende goalie goed plat. Ook met een schuiver van Ibrahima Bah had hij geen probleem. Op een bezoekende vrije trap naar de verste winkelhaak kon Juliaan Laverge met één hand in hoekschop weren. Net over halfweg kwam Olympic ietwat tegen de gang van het spel op voorsprong. Race was er als de kippen bij om een laag inzenden van dichtbij binnen te duwen (0-1). Amper twee minuten later leek de gelijkmaker al een feit. Een prima doorsteekpas van Matisse Thuys bereikte Jason Bourdouxhe die meteen uithaalde. De doelman was verslagen maar werd door de staak bijgestaan. Op voorzet van Ibrahima Bah kopte Jeffrey Sekyere over doel. Bovendien werd er buitenspel gesignaleerd. Koen Van De Broek stuurde Luka De Herdt de zestien in. Prima kapbeweging, verdediger onderuit, alleen was dat gedeelte van het terrein behoorlijk verzopen zodat onze middenvelder zelf ook onderuit gleed. Nadat Stephen Buyl veel te hoog had gemikt leek de ruststand vast te staan. Op slag van rust kregen de Boomkes evenwel nog een hoekschop, getrapt door Jason Bourdouxhe. De bal kwam bij Ibrahima Bah die keeper Moriconi kansloos liet (1-1). Een verdiende gelijkmaker!

Van bij begin van de tweede helft dreven de bezoekers het tempo op en de Boomkes kregen het lastig. De zware midweek match tegen Francs Borains zal er niet vreemd aan geweest zijn. Pas in minuut 57 kwam de thuisploeg de neus aan het venster steken. De kopbal van Matisse Thuys na hoekschop was te hoog gericht. Toen net op het uur de bezoekers klaar stonden om een vrije trap aan de zijlijn voor doel te zwiepen, deelde Massengo een klap uit. De assistent signaleerde meteen en de goed leidende ref trok onmiddellijk de rode kaart. Rupel Boom rook haar kans. Een voorzet van Ibrahima Bah werd door een hoog opverende Jeffrey Sekeyre naast gekopt. Een laag schot van de ingevallen Momar Gadji ging naast de linker staak. En dan drama. Julius Bliek onderschepte een doorsteekpas. De anders zo secure verdediger wou er al voetballend uitkomen maar speelde de bal pardoes in de voeten van een tegenstander. Dahmane aanvaardde het geschenk (1-2). Rupel Boom was de kluts kwijt en vond geen antwoord. Enkel een vrije trap van Muhammed Akbas, net over, zorgde nog voor dreiging. Even later bezegelde de ingevallen Rivollier het Boomse lot (1-3).

Wedstrijdverslag tegenstrever

Krantenknipsels

hln.be “Onderuit in slotkwartier.”

Het Nieuwsblad:

Video

Opstelling KRBFC

1.Juliaan Laverge, 2.Jeffery Neral, 3.Jonathan Vervoort, 8.Jason Bourdouxhe (82′ 61.Muhammed Akbas), 12.Ibrahima Bah (82′ 51.J.B. Monden), 14.Stephen Buyl, 17.Koen Van Den Broek, 25.Luka De Herdt (71′ 20.Momar Gadji), 26.Matisse Thuys, 71.Julius Bliek en 91.Jeffrey Sekyere (82′ 34.Jossue Dolet).
Bleven op de bank: 23.Jari Merckx, 5.Martynas Medelinskas en 24.Christophe Mouton.

Opstelling bezoekers

1.Tanguy Moriconi, 4.Kieran Felix, 5.Edvard Race, 7.Mohamed Dahmane (79′ 6.Maxence Maisonneuve), 8.Jordan Massengo, 9.Yassine Delbergue (88′ 3.Semih Ocakli), 20.Anis Hadj-Moussa (88′ 22.Ayoub Kouri), 23.Joël Ito Singa, 27.Sirabah Hassaini (73′ 17.Franck Rivollier), 66.Aloïs Penin en 99.Aïssa Saïdane.

Gele kaarten KRBFC

22′ Jeffrey Neral
68′ Luka De Herdt
70′ Stephen Buyl

Gele kaarten bezoekers

83′ Franck Rivollier
.
.

Rode kaarten KRBFC

Rode kaarten bezoekers

61′ Jordan Massengo

Doelpunten

24′  0-1  Edvard Race
45′  1-1  Ibrahima Bah
77′  1-2  Mohamed Dahmane
87′  1-3  Franck Rivollier