City Pirates Antw. vs K. Rupel Boom F.C.

1 — 2

1

City Pirates Antw.

Verlies

2

K. Rupel Boom F.C.

Winst

10/10/2020 | 20:00

Samenvatting

Adres

Terlindenhofstraat 211 te 2170 Merksem

Jef Mermans Stadion

Voorbeschouwing

In plaats van het spelen van de derde speeldag in de competitie, een uitwedstrijd bij La Louvière-Centre, staat zaterdagavond de vijfde ronde van de Croky Cup op het programma. De uitgestelde competitiewedstrijd  in La Louvière werd door de KBVB vastgelegd op dinsdag 10 november om 20u.

We vroegen aan onze T1 Greg Vanderidt of de nederlaag in Knokke sporen heeft achtergelaten. Of lag de focus vlug bij de bekerpartij?

G.V.: “Ik heb onmiddellijk na de wedstrijd de spelers toegesproken met een duidelijke boodschap!”
“Ik heb ze gefeliciteerd voor hun strijd, inzet, manier van voetballen en het lef dat we getoond hebben. Natuurlijk zaten ze in zak en as in de kleedkamer maar maandag zag ik weer een strijdlustige groep die met de volgende wedstrijd bezig is en gefocust is voor de volgende opdracht.”

Een bekerwedstrijd is altijd iets speciaal. Maar nu staat er meer op het spel dan enkel kwalificatie. In de volgende ronde wacht sowieso een club uit de Jupiler Proleague. Leeft dat in de groep?

G.V.: “Dat zal ongetwijfeld meespelen voor de vele jongeren. Maar de ervaren spelers en de staff hameren erop dat we wedstrijd per wedstrijd moeten bekijken en het geen zin heeft om te dromen als je de 5de ronde niet overleeft.”

Een extra pigment die mogelijk de wedstrijd tegen City Pirates zal kleuren, zijn de 3 ex-KRBFC spelers Seppe Somers, Dani Wilms en Dominique Ernst in hun rangen. Hoe schat je de sterkte van de thuisploeg in?

G.V.: “Ik heb gelezen dat ze niet rancuneus zijn maar zich toch dubbel gaan plooien om de kwalificatie binnen te halen. En ik verwacht echt niet anders. Ik verwittig iedereen al sinds dag 1 na de loting dat we een te duchten ploeg gaan krijgen die super gemotiveerd aan de aftrap gaat komen. Wat ik ook van mijn spelers verwacht en EIS !!”
“We hebben ze meermaals gescout want ze verdienen ons maximaal respect.”
“Op hun kunstgras kunnen ze dat tikkeltje meer, dat is algemeen geweten.”
“Maar ik wil geen enkel excuus vóór, tijdens of na de wedstrijd. We moeten spelen voor wat we waard zijn.”
“Onze supporters zullen massaal aanwezig zijn en na hun actie van vorige week, die enorm werd geapprecieerd door de spelers en staff, verdienen ze op zijn minst een tegenprestatie van onze jongens!”

Succes!

Ziekenboeg

Quinten Simons en Ruben Kesteleyn zijn out, Matisse Bergiers en Jimmy Cwynar twijfelachtig.

Weetjes

Gelijke stand na 90′: 2 x 15′ verlengingen.
Gelijke stand na 120′: strafschoppenreeks.

Selectie K.Rupel Boom FC

Er wordt gekozen uit:
– doelmannen Deloose, Vlogaert en Van Opstal
– veldspelers Tshimanga, Bouhajra, Schaessens, Cwynar (?), Geudens, Matarrese, L. Polizzi, Siebens, Vereeck, Nzinga, Augustynen, El Ouahdi, Mrani, Opoku, F. Polizzi, Bergiers (?), Bosmans en Mapessa.

Voorbeschouwing tegenstrever

Wedstrijdverslag

City Pirates – Rupel Boom werd een echte cupmatch met stevige duels en, spijtig genoeg, een wedstrijdleiding die alle aandacht naar zich toe trok. En dat is nooit goed. Maar meer gaan we daar niet over uitweiden …

De wedstrijd startte in de striemende regen met meteen een hoekschop voor Rupel Boom in de eerste minuut. De onvoldoende weggewerkte bal belandde bij Jaric Schaessens die zijn schot voorlangs zag vliegen. Na amper 10 minuten keek Fabio Polizzi voor een banale overtreding reeds tegen geel aan. Het zou hem later in de wedstrijd zuur opbreken. De thuisploeg zette een stevig blok neer om Rupel Boom op te vangen. Maar het was telkens opletten geblazen voor de snelle uitbraken van de City Pirates die echter voor de zone van de waarheid spaak liepen. Rond het halfuur barstte de partij na veel middenveldspel open. Nadat Lorenzo Matarrese op een vrije trap naast de verste kruising kopte, werd even later bij een volgende aanval ‘Toto’ Nzinga van de sokken gelopen. Er volgde geen fluitsignaal en op de hieruit vloeiende counter kon de thuisploeg de score openen. Ex-Bomenaar Dominique Ernst vond evenwel niet direct een aanspeelpunt en haalde dan maar van ver uit. De pegel bleek onhoudbaar en kaatste in twee keer via de onderkant van de lat over de doellijn (1-0). Echt erg lang kon de thuisploeg niet genieten van de voorsprong. Luca Polizzi haalde ook uit van buiten de zestien. Doelman Schrauwen moest het leder lossen en ‘Toto’ Nzinga was er als de kippen bij om de bordjes in evenwicht te hangen (1-1). Ei zo na ging Rupel Boom met een voorsprong rusten. Een volley van Zakaria El Ouahdi vloog een meter naast het doel.

Na de pauze zowat hetzelfde spelbeeld. Rupel Boom zocht, tevergeefs, al voetballend naar een opening en de thuisploeg probeerde er met veel inzet en enthousiasme gevaarlijk uit te komen. Coach Greg Vanderidt slaagde er in om met een geslaagde dubbele wissel het tijd te keren. De ingevallen Mateo Siebens en Yasin Mrani zouden nog geen tien minuten later een beslissend doelpunt maken. Mateo Siebens gaf zijn tegenstander op links het nakijken. De lage voorzet vanop de achterlijn bereikte Yasin Mrani die zijn eerste poging nog afgeblokt zag maar dan in de herneming precies en hard de 1-2 tegen de touwen kon schieten. Kort daarop keek Fabio Polizzi tegen een tweede gele kaart aan. Het leek allemaal spectaculair maar Fabio had enkel oog voor de zeer hoge bal die zijn richting uitkwam. Hij had niet in de gaten dat een thuisspeler hem kwam tegemoet lopen waardoor de jongste Polizzi zijn tegenstander aantrapte. Met nog 25 minuten te spelen moest de Boomse ploeg dus herschikt worden. Maar de City Pirates konden van de numerieke meerderheid niet profiteren. Hun aanvallen waren dikwijls te overhaast en werd er gekozen voor de lange bal waar de Boomse defensie wel raad mee wist. Ook de behoorlijk vele hoekschoppen brachten de Boomse defensie niet in verlegenheid, ofwel zat doelman Stefan Deloose erg goed bij ofwel kon vooral Lorenzo Matarrese met het hoofd ontzetten. Integendeel, ondanks met z’n tienen, was het eerder Rupel Boom dat nog het dichtst bij een doelpunt zou komen. Een pegel van Luca Polizzi werd prima gered door de thuisgoalie en een kopbal van Lorenzo Matarrese kende net geen succes. Eén opmerkelijk feit willen we u niet onthouden. Nadat Luca Polizzi bij het ontzetten van de bal werd aangetrapt, bleef dit ongestraft. Uiteindelijk bleek na verzorging dat een wissel zich opdrong. Een hinkende Luca werd tijdens het verlaten van het terrein achterna gezeten door de ref om hem … geel te geven.

Maar scoren werd niet meer gedaan. En zo mag Rupel Boom zich opmaken voor een wedstrijd tegen een ploeg uit de Jupiler Proleague na een wedstrijd waar heel wat over na te praten valt maar waarbij uiteindelijk slechts één ding telt: zegevierend van het terrein stappen!

Proficiat aan spelers en technische staf om zich te plaatsen voor de 1/16de finales van de Croky Cup.
Bedankt aan de supporters voor de steun!

Wedstrijdverslag tegenstrever

Kranten

Video

Opstelling thuisploeg

1.Jelte Schrauwen, 3.Arne Verboven, 6.Joy Van Den Bogerd, 8.Yorgo Van Hove, 9.Lucky Omeruo (75′ 7.Sirajéddine Ibn El Mokadem), 10.Emanoel Nascimento Borges, 14.Seppe Somers, 15.Mohamed Sefiani Filali, 17.Dominique Ernst, 21.Dani Wilms en 22.Amin Kabir (75′ 11.Boro Misovic).

Opstelling KRBFC

1.Stefan Deloose, 3.Joren Geudens, 9.Thomas ‘Toto’ Nzinga, 10.Luca Polizzi (80′ 5.Giulio Mapessa), 18.Achraf Bouhajra, 19.Holly Tshimanga (57′ 34.Mateo Siebens), 22.Fabio Polizzi, 24.Zakaria El Ouahdi (57′ 17.Yasin Mrani), 32.Jaric Schaessens, 39.Yannis Augustynen en 55.Lorenzo Matarrese.
Bleven op de bank: 72.Bout Van Opstal, 8.Kim Bosmans, 14.Endy Opoku Bernadina en 23.Simon Vereeck.

Gele kaarten thuisploeg

65′ Amin Kabir
86′ Seppe Somers
88′ Sirajéddine Ibn El Mokadem
.

Gele kaarten KRBFC

10′ Fabio Polizzi
77′ Achraf Bouhajra
81′ Luca Polizzi
84′ Yannis Augustynen

Rode kaarten thuisploeg

Rode kaarten KRBFC

65′ Fabio Polizzi (2de geel)

Doelpunten

31′  1-0  Dominique Ernst
39′  1-1  Thomas ‘Toto’ Nzinga
65′  1-2  Yasin Mrani

Scheidsrechter

Hannes DE COEVREUR

Assistent scheidsrechters

Michele SEELDRAEYERS en Jonas WILLEMS